עורק עוקף שנחסם ועורק מקורי שלא הצליחו לפתוח אותו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

31/10/2017 | 13:24 | מאת: חזי

פרופסור שלום. באוקטובר 2015 עברתי ניתוח מעקפים,בוצעו 4 מעקפים.בחודשים האחרונים הרגשתי כמה פעמים תחושת צריבה בצוואר בזמן מאמץ.עברתי בשבוע שעבר צינתור ,שבו נמצא שהמעקף RIMA TO MARGINAL,נחסם מסיבה כלשהיא. המצנתר ניסה לפתוח את העורק המקורי החסום,הצליח להכניס רק בלון איד ולנפח,לא הצליח להכניס בלון גדול יותר שייאפשר הכנסת סטנט. בסיכום הוא ציין שהעורק נשאר פתוח עם TIMI III. האם יש איזו שהיא דרך לנסות שוב לפתוח את העורק המקורי שלא נפתח הייטב? האם יש אפשרות לבצע איזה תהליך של תיקון החסימה בעורק העוקף? ומה המשמעות של החסימה הזאת על בריאות הלב? תודה מראש.

השלומות, ותודה על שאלתך. התשובות לה בידי הקרדיולוגים הפולשניים ורופאי המשפחה. רק בריאות, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח