צום עם קומדין

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

18/09/2017 | 20:55 | מאת: E

שלום רב דוקטור, אני מושתל מסתם מכני 8 חודשים ולקראת החגים הבאים עלינו לטובה רציתי לדעת האם מותר לי לצום ביום כיפור? אני יודע שקומדין מושפע מתזונה ובגלל זה אני חושש שזה יוריד לי את ה inr בצורה חדה מה גם שאני לא יודע אם זה טוב לצום לאחר ניתוח לב. רופא המשפחה לא ממליץ צום מלא והקרדיולוג אין לו תשובה ברורה לגבי זה. הייתי מעוניין לשמוע את דעתך מכיוון שהנושא מאוד חשוב לי, יש לציין שהתפקוד מצוין ברוך השם ef 60% לפי האקו האחרון תודה לך..

בשלב זה, 8 חודשים לאחר השתלת המסתם המכאני, יש לנקוט בעקרון של "יש ספק? אין ספק!". דהיינו- לא לזעזע את הטיפול בקומדין. לא לצום ולא לשנון מינון. שנה טובה! פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח