דלף במסתם מיטרלי בינוני עד קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/04/2017 | 16:32 | מאת: דודי

שלום פרופסור מצאו לי במקרה דלף של המסתם המיטרלי ..בינוני עד קשה ככה הקרדיולוג הגדיר אני במעקב כול חצי שנה ..תודה לאל המצב יציב ואין שנוי קרוב ל 4 שנים רציתי לשאול כמה זמן אםשר למשוך ככה? האם ההדרדרות של המסתם איטית או יכול ביום אחד שהמסתם יקרוס? תודה דודי

שאלתך קשה, והיא מטרידה רבים וטובים בעולם הקרדיולוגי. יש מדיניות טיפולית שונה מעט מרופא לרופא, ועוד יותר- מארץ לארץ. בעוד שיש ארצות בהן בהכללה מאמינים שכדי לעצור הידרדרות במצב המסתם יש לבצע ניתוח לתיקונו (כמו בצרפת), ויש רבים במדינות אחרות שמעדיפים לראות הוכחה להידרדרות, דהיינו לא מצב בו המדדים של המעקב יציבים, כדי להפנות לניתוח. חלק מהשיקולים הם מה איכות הניתוחים לתיקון המסתם: מה סיכון התמותה, מה הסיכוי לתיקון מצלח, ולא חיליה להחלפה. כאשר יש מרכז כירורגי איכותי בנושא המציע כ 98-99% הצלחה, זה משפיע על החלטה להפנייה מקדמת. מעבר למה שכתבתי, בעצם עליך להיות במעקב קרדיולוגי. רצוי לקבל חוות דעת ממרפאה קרדיולוגית שהיא בבית חולים המיומן מאוד בניתוחי תיקון המסתם המיטרלי. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח