אקו-ושט, וניתוח מסתמים - טריקודיספילי מיטרלי ואאורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

06/04/2017 | 14:09 | מאת: חני

1. יש לי בקע סרעפתי ורפלוקס. האם אפשר לעבור אקו דרך הושט במצב זה? 2. עברתי ניתוח של אאורטה לפני חמש שנים. מה הסיכון לעבור ניתוח לב פתוח פעם נוספת?

1) אקו ושט בנוכחות בקע סרעפתי ורפלוקס: על פניו לא נשמע שזה אמור להפריע, אם כי יש מצב נדיר של בקע ושט פאראסרעפתי שעלול להקשות. הקרדיולוג שאמור לבצע את האקו הזה אמור להסביר לך. כנראה שיזדקק לצילום ושט עם בליעת בריום לתשובה מדויקת. 2) ניתוח לב חוזר לאחר ניתוח אאורטה: זה דבר שנזקקים לו לפעמים, אינו מהווה הוראת נגד לניתוח. לגבי מצב ספציפי, עליך להתייעץ עם המנתח שלך. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

15/04/2017 | 12:52 | מאת: חני

,תודה לך. השאלה שלי באשר לניתוחי מסתמים - שלושה מסתמים. האם אין אפשרות לעבור צינתור במקום ניתוח? לא סיפרת לי על הסיכון בניתוח לב פתוח. הרי זה שוב אותו ניתוח, כדי להגיע ללב. כללית, יש סיכון בפתיחה באותו מקום? האם האיחוי יהיה מהיר וטוב? אין דרך אחרת לתיקון המסתמים?

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח