ניתוח להחלפת המסתם האוארטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

18/04/2016 | 23:28 | מאת: רועי

שלום רב, אני מתעד לעבור ניתוח להחלפת המסתם בחודש הקרוב. הבנתי שניתוח בשיטת זעיר פולשני/מינימל שאיננה כרוכה בפתיחת בית החזה היא שיטה יחסית חדשה ושאין עדיין מספיק סטטיסטיקות עבורה. אם זאת הבנתי שבהשוואה לניתוח המסורתי (ניסור עצם בית החזה) זמן ההתאוששות טוב יותר וישנם סיכונים(בעיקר זיהומים) פחותים יותר. רציתי לדעת בבקשה מה הסיכונים בניתוח זעיר פולשני?הבנתי,מקריאה ברשת,כי יש סיכוי שהמסתם יטייל בעוד כמה שנים בעורק דבר שמהווה סכנת חיים. אני בן 37,עד כה בריא לחלוטין, וההודעה על מצבי נחתה עליי כרעם ביום בהיר-אבקש התייחסות עד כמה שניתן לטיפול המומלץ עבורי. לודה רבה.

לרועי השלום, מבחינתך אין כול יתרון לגישה הזעייר פולשנית. תבחר את מנתח הלב האמין ביותר עליך, ותשאל אותו מה השיטה שבידיו הוא מרגיש הכי בטוח איתה. היתרון היחיד של הגישה הזעייר פולשנית לגביך הוא רק אסתטי. כול הסיפור על אישפוז קצר, החלמה קצרה יותר וכדומה לא מחזיק מים. פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח