מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

11/05/2016 | 02:40 | מאת: משה

שלום וברכה רציתי בבקשה לשאול האם אפשר לתקן מסתם אורטלי מעובה מעט אם שני עלים שנדבקו בצינתור כמו שקראתי באיזה מקום והאם זה אפשר אולי כדאי לתקן גם אם הדליפה האו קלה עד בינונית כדי למנוע החמרה בדליפה של המסתם וצורך בניתוח לב לאחר שנים רבות או שזה לא מצדיק שום התערבות תודה רבה

למשה השלום, הכול תלוי אם יש גם מרכיב של היצרות משמעותית. יש כיום ניתוחים לתיקון מסתם אאורטלי דו-עלעלי דולף. שוקלים אותם רק כאשר יש התוויה לניתוח. זה לא טיפול מונע. אם ים מסתם מוצר ודולף, האפשרויות לתיקון קיימות אך מוגבלות, והחלפה זה ניתוח כנראה יותר בטוח. פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח