ניתוח חוזר לתיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/06/2016 | 11:23 | מאת: יוסי

עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי לפני כעשר שנים בחתך זעיר. כיום יש לי שוב דליפה קשה והמלצה לניתוח חוזר. שאלותי:1. האם ניתן לתקן שוב את המסתם או יש חובה להחליפו? 2. האם אפשר לנתח שוב בחתך זעיר מאותו המקום? תודה לך מראש על התשובות

ליוסי השלום, בד"כ ניתוחים חוזרים לאחר תיקון מסתם מיטרלי מובילים להחלפתו. במקרים בודדים ניתן לעשות תיקון חוזר. זה לשיקולו וניסיונו של המנתח. ניתן לבצע ניתוח חוזר דרך פתיחת חזה חוזרת מימין. זה לשיקולו של המנתח, זה עלול להיות קשה יותר בשלב ההפרדות, בו צריכים להגיע אל הלב תוך כדי הפרדת הידבקויות מהניתוח הקודם. כמו כן יש שאלה האם צריך הפעם גם פרוצדורות נוספות, כמו מעקפים לעורקים הכליליים, תיקון של המסתם הטריקוספידלי, ומה מצב המסתם האאורטלי. לסיכום: גם זה לשיקולו של המנתח. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח