ייעוץ לגבי תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

07/06/2017 | 20:58 | מאת: עדי

בן 49 , 181cm/85kg . בריא בד"כ . לאחרונה בעקבות פעימות מוקדמות בזמן האוכל ביצעתי בדיקות א.ק.ג והולטר 24 ש . בדיקת א.ק.ג. תקינה ובדיקת הולטר הראתה כמה פעימות מוקדמות שהקרדיולוג לא התייחס אליהן , ושלח אותי לבדיקת מאמץ ואקו לב . בדיקת המאץ תקינה לחלוטין . בבדיקת אקו לב נתגלו בעיקר הרחבות של שורש האורטה והאורטה העולה . להלן תוצאת האקו : אורטה עולה 45 מ"מ שורש האאורטה 45 מ"מ פרוזדור שמאלי 36 מ"מ שטח הפרוזדור השמאלי 18 מ"מ קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 54 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית-פרוקסימלי 10 עובי החיצה הבין חדרית 10 מ"מ עובי דופן אחורית 8 מ"מ מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל 55-64 סיכום : MODERATELY DILATED AORTIC ROOT . ASCENDING AORTA MILDLY DILATED AORTIC ARCH NORMAL SYSTOLIC AND DIASTOLIC VENTRICULAR FUNCTION NONTHICKENED TRICUSPID AORTIC VALVE MIN.AR NORMAL SYSTOLIC RIGHT VENTRICULAR FUNCTION NORMAL SIZE OF THE CARDIAC CHAMBERS אציין שאין לי סכרת ומעולם לא נמדדו לי ערכי כולסטרול וטריגצילירידים גבוהים . לחץ הדם 120/80 . ואני מרגיש טוב מאוד ובכושר טוב . אני מודאג מאוד מהרחבת האורטה שנפלה עליי בהלם רב . אבקש נא את התייחסותך למצבי , ואיך אפשר להמשיך הלאה בחיים , האם אזדקק לניתוח באיזשהו שלב בחיי . האם התפתחו לאחרונה / יתפתחו שיטות אחרות להחלפת שורש האורטה והאורטה העולה שהן לא פולשניות .

שלום לך, אאורטה עולה בקוטר 45 מ"מ זה לא תקין. בשלב זה דורש מעקב במרפאה מסודרת המתורגלת בתחום זה. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח