תגובה כלל מערכתית לשימוש בהפרין

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

04/02/2016 | 08:05 | מאת: שירן

פרופסור סמולינסקי שלום, רציתי לדעת מה השכיחות של Heparin-induced Thrombocytopenia לאחר ניתוחי לב. האם זוהי תופעה שקל לאבחן? אבי עבר ניתוח מעקפים ושוחרר לביתו לאחר ארבעה ימים. חזר יום למחרת עם כאבים עזים בכפות הרגליים. הבעיה לא אובחנה במשך שבוע ורק לאחר מכן החלו לחשוב בהיט והפסיקו הפארין. האם התופעה נפוצה? יש לציין כי הוא כבר חודש אחרי הניתוח ומואשפז בטיפול נמרץ מונשם עם טרומבוסיס ברגליים והתחלה בקצות אצבעות הידיים. תודה מראש על ההתייחסות.

לשירן השלום, HIT שכיח מאוד בימים הראשונים אחרי הניתוח (עד 30% בחלק מהסדרות), וחולף ללא התייחסות: זה ה- HIT type I . ה - HIT type II זהו ה- HIT הבעייתי, וממנו סובל אביך. שכיחותו נמוכה, 0.2-5.0 % לפי דיווחים שונים. הוא מתחיל רק מספר ימים אחרי הניתוח, ואם ההתאוששות מהניתוח הייתה מהירה החולה לעיתים כבר בבית. המצב הרבה יותר בעייתי, סיבוכים רבים והטיפול קשה. בטיפול נמרץ יודעים בד"כ איך לטפל, אך כאמור:בעייה גדולה. החלק האופטימי הוא שבטיפול יש מצב שהאב יבריא. שיהיה בהצלחה ! פרופ' סמולינסקי פרופ' סמולינסקי

08/02/2016 | 09:42 | מאת: שירן

תודה רבה! מטופל בטיפול נמרץ עם מדדים יציבים. מקווים לטוב. שירן

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח