כושר לאחר ניתוח לב החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

08/07/2017 | 21:03 | מאת: אא

האם מותר 5 חודשים אחרי החלפת מסתם למכני לחזור לכושר מלא? ריצה עד לדופק שיא (170), דחיקת משקולות בסביבות 80 ק"ג, ושחייה? אני בן 40 ואני הייתי פעיל ספורטיבית לפני הניתוח וזה חסר לי.. אודה לתשובתך

מומלץ לחזור בהדרגה לכושר המלא החל משלשה חודשים אחרי הניתוח, ובהדרגה להגיע לכושר אפילו טוב יותר מאשר לפני הניתוח, הלא משהו שופר בתפקוד המשאבה... כול זאת כפוף למבחן מאמץ שעושים במכון הלב. בהצלחה, אני אוהב את הגישה שלך! פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח