צואה חצי שחורה חוקני רפאסל

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/12/2023 | 17:56 | מאת: מיקי

מאובחנת עם קוליטיס. לפני מספר שבועות הוחלף הטיפול מרפאסל לאסקול בתוספת חוקני רפסאל לתקופה קצרה. לאחר מספר ימי שימוש ראיתי בצואה פעם אחת חלקים שחורים. מאחר וזה היה חד פעמי לא התייחסתי. בלי קשר עשיתי הפסקה עם החוקנים ולאחר כשבועיים חזרתי להשתמש בהם. אחרי כמה ימי שימוש שוב היה חלק שחור בצואה, הפעם הרבה יותר גדול. בנוסף באותו יום קמתי עם כאבי בטן וגב וחולשה. באותו יום זמן קצר לאחר אותה יציאה היו שתיים נוספות - הפעם בצבע רגיל. אך מאחר שזו פעם שנייה אני קצת מודאגת. האם חוקני רפאסל/אסקול יכולים גרום לצואה שחורה/דימום שיגרום לצואה שחורה? האם זה מחייב בירור דחוף במידה ולא יחזור על עצמו בקרוב או שניתן לחכות לתור בעוד כחודש וחצי?

שלום רב לא סביר שיש קשר בין השימוש בחוקנים לבין הופעת צואה שחורה. דם מעוכל עלול להראות שחור בצואה אך מקור דימום זה לא יהיה בחלק התחתון של המעי הגס (איזור השפעת החוקנים) אלא באיזורים מרוחקים יותר כגון המעי הגס הימני או המעי הדק. בכל מקרה מומלץ להשלים ספירת דם לוודא שערכי ההמוגלובין יציבים. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס