אבחון קרוהן/קוליטיס בהריון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/02/2024 | 12:00 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני בהריון שבוע 32, כבר כ3 חודשים שיש לי יציאות צואה עם ריר, לפעמים גם עם דימום ובשבועות האחרונים הריר הוא מוגלתי וירוק, אין לי בכלל כאבים גם לא בעת היציאה, ואני סובלת קצת מעצירות בעקבות נטילת זופרן נגד בחילות (סובלת מהיפרמזיס) דם סמוי - חיובי אין פרזיטים או חיידקים קלפרוקטקין - 1540 CRP- 6.1 מוגלבין 10.5- כך זה בכל ההריונית שלי, הגסטרו הכניס אצבע לתוך הרקטום ויצא רק ריר ירוק בלי דימום, השאלה איך מאבחנים בהריון מה זה, והאם יש דחיפות להאבחון לפני הלידה או שאפשר פשוט להתעלם בנתיים ולעשות קולנסקופיה אחרי הלידה, ומה הסיכון? אציין שיש לי אח חולה קרוהן, אשמח למענה, תודה רבה מראש1

שלום רב על פי התסמינים שאת מתארת ובדיקות המעבדה, עולה חשד לקוליטיס שמערבת את החלק התחתון של המעי הגס. מומלץ להגיע לאבחנה גם במהלך הריון. ניתן לבצע בדיקת סיגמוידוסקופיה- בדיקה אנדוסקופית קצרה של חלקו הסופי של המעי הגס, בדיקה שניתן לבצע ללא טשטוש, לאחר הכנה עם חוקני ניקוי בלבד, על מנת שניתן יהיה להגיע לאבחנה ולהתחיל טיפול. לאחר הלידה ניתן יהיה להשלים קולונוסקופיה מלאה ולהשלים את בדיקת יתר המעי. תרגישי טוב ד״ר שניר

26/02/2024 | 23:21 | מאת: אנונימית

תודה רבה על המענה, ביצעתי את הסיגמודיסקופיה, ואובחן פרוקטיטיס קל, דלקת קלה באורך 3ס"מ, מיום לפני הבדיקה התחלתי לשלשל כ4 פעמים ביום, ולאחר האבחון התחלתי לקחת נרות רפאסל פעמיים ביום (לוקחת כבר 4 ימים) שאלתי, תוך כמה זמן זה אמור להשפיע, כי אני חוששת שהשילשול יפגע בעליית המשקל של העובר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס