בחילות צרבות אצל נער בן 18

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/04/2024 | 14:29 | מאת: יעל

הבן שלי בן 18 עוד חודש. סובל מספר חודשים מצרבות ובחילות בעיקר בבוקר. אין ירידה במשקל. שלשולים רק בבוקר. לאחר מכן יציאות תקינות. עשינו את הבדיקות הבאות: קלפרוטקטין 121 אולטראסאונד: לולאת מעי תפוחה, מוקד נוזלי מעל שלפוחית השתן. בדיקות דם כלליות, crp, אנזימי כבד, ספירת דם, בדיקת שתן תקינות. בדיקת פרזיטים שלילית. האם זה מחשיד לקרוהן? האם יש אפשרות לדלקת מסוג אחר? יש צורך בקולונסקופיה/ גסטרוסקופיה? כדאי לתת תרופה לפרזיטים באופן מונע למרות הבדיקה השלילית? אילו בדיקות יש לעשות? מה הכיוון? מה נראה שיש לו? תודה רבה

שלום רב תוצאות בדיקת קלפרוטקטין הינן גבוליות, ותוצאות האולטרסאונד אינן ברורות לי, ואם התרשמות הרופא המבצע היא שהן אינן תקינות יתכן ויש צורך בהדמיה נוספת של המעי על מנת לברר את הממצאים כגון ביצוע MRI. בכל מקרה ממליצה לחזור לרופא גסטרו מטפל כדי לשקול את המשך הבירור איני רואה כרגע טעם במתן טיפול אנטיביוטי אם הבירור הזיהומי נמצא שלילי. תרגישו טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס