תרופה ביולוגית (רמיקייד)

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/02/2024 | 18:11 | מאת: אבינועם

שלום ד"ר, האם תרופה ביולוגית (רמיקייד) מחלישה את מערכת החיסון או מדכאת אותה? תודה רבה.

תרופות הביולוגיות אכן מורידות במידה מסוימת את מערכת החיסון ויש חשיפת יתר לזיהומים (בעיקר חיידקיים) מצד התרופה. מצד שני - במידה והתרופה יעילה בהפחתת הדלקת של המחלה - ניתן לצפות גם לירידה בזיהומים והסיבוכים הקשורים למחלה עצמה, במידה והשימוש בתרופה הוא בשיקול דעת ותבונה. בכל מקרה חשוב לדון עם רופא גסטרו מטפל על המשמעות של כל טיפול הן לחיוב ואין לשלילה, ולבסוף לקבל החלטה מושכלת בכל מקרה לגופו. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס