קלפרוטקטין גבולי אצל נער

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/04/2024 | 18:55 | מאת: משה רביד

שלום לבני בח ה 16 נמצא קלפרוטקטין 88 לאחר תלונות על כאבי בטן. האם מומלץ לבצע בדיקת קולונוסקופיה או שניתן לחסוך מבחור צעיג בדיקה פולשנית ולטפל בדרכים אחרות?

שלום רב מדובר בערכים גבוליים, אשר משמעותם אינה ברורה, ויש להתייחס אליהם ביחס לתסמינים נוספים, בדיקות מעבדה נוספות. וכו ועל בסיס זה להחליט בבוא העת האם יש מקום לבדיקה אנדוסקופית. בכל מקרה ממליצה לחזור על בדיקה זו שנית בעוד חודשיים/שלושה למעקב, ובזמן זה לנסות ולטפל בתסמינים בצורה שמרנית- שינויים תזונתיים, אורחות חיים, טיפול סמפטומטי וכו. תרגישו טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס