בטן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/12/2023 | 22:35 | מאת: הדר

שלום, סובלת שנתיים מכאבים רצופים כרוניים ומחמירים בבטן. עשיתי כל בדיקה אפשרית בתחום הגסטרו. לפני כמעט שנה נעשתה קולו שמצאו בה ארוזיות באיליום אבל נשלל קרוהן. מצלמה למעי לא העלתה דבר חריג. אני מאבד את השפיות מהכאבים. משככי כאבים שנתנו רופאי גסטרו לא עוזרים בכלל ורק יוצרים תופעות לוואי נוספות על הסבל של הבטן. אני פשוט גמורה מכאבים. זה כל היום כל הזמן ולא התקפים! לרופאי הגסטרו פשוט אין תשובה ורק רוצים להעלות את המינון של המשככים על אף תופעות הלוואי של כולם! זה לשים לפסטר על בעיה קיימת . האם יש רעיון למה זה יכול להיות? אולי הידבקויות שלא נראות? אולי כן יש דלקת על אף שגם הקפסולה וגם צואה לא מראים? אודה לכל הצעה כי אני מאבדת את השפיות מהכאב הפיזי הכרוני. תודה

שלום רב לאור הבירור המקיף שבצעת לא נראה כי מקור הכאב הוא תהליך דלקתי לאורך מערכת העיכול. כדאי לשלול מקורות כאב אחרים כגון מקור גניקולוגי (אנדומטריוזיס), הידבקויות יכולה להיות סיבה במידה וההקשר מתאים, ובמידה והחשד הוא עדיין לכאב ממקור מערכת העיכול, מציעה להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לצורך התערבות תזונתית מתאימה, ולשקול במידת הצורך טיפול תרופתי מתאים. תרגישי טוב ד״ר שניר

14/12/2023 | 20:27 | מאת: הדר

איך בודקים הידבקויות אם לא ראו בצילומים השונים? תזונה לא שינתה בכלל. זה לא יכול להיות מקור הכאב וגם לא תואם לרמת כאבי מוות שלי. תודה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס