קוליטיס או קרוהן. האם דרוש טיפול שונה לכל אחת?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/01/2024 | 16:11 | מאת: Puiu

שלום. יש לי שלש שאלות. 1. מה הבדל בין קוליטיס וקרוהן? 2. אני צריך להחליף את הרפאסל בפנטזה היות ובמקום שאני נימצא אין רפאסל שהו תוצרת הארץ. האם זה אותו דבר? 3. אני לוקח 3 גרם ליום שעה לפני האוכל. האם לקחת את כולן ביחד או 2 בוקר ואחד ערב. תודה.

שלום רב 1. קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית שיכולה לערב כל איזור במערכת העיכול, המיקום השכיח ביותר שלה הינו המעי הדק הסופי והמעי הגס הימני. קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית כרונית של המעי הגס אשר מתייצגת בצורה רציפה לאורכו החל מפי הטבעת. ישנם הבדלים בין המחלות מבחינת תסמינים עיקריים סיבוכי מחלה ודרכי טיפול אך זה לא המקום לפרטם. 2. אין הבדל מבחינת מינון וחומר פעיל בין שני התכשירים 3. אין בעיה ליטול את כל מינון בבת אחת. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס