שאלה לד"ר- ממצאים ב MRE

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/02/2024 | 14:45 | מאת: נועה

שלום ד"ר, מאובחנת עם קרוהן קוליטיס. ב MRE ציינו: 1. עיבוי של דופן הסיגמה לכדי 0.5 ס"מ עם אזורי סקולציה, רסטריקציה בדיפוזיה והאדרה מוקדמת, הסננה קלה של השומן המזנטריאלי עם גודש כלי דם. כמו כן צוין "עיבוי דופן עם אובדן האוסטרות וגודש כלי דם". אשמח להבין מה משמעות הנ"ל. האם בנוסף לתהליך דלקתי פעיל מדובר גם על היצרות? 2. "רושם לעיבוי דופן הדיאודנום עם שאריות מזון בקיבה, לקורלציה קלינית"- יש משמעות לכך שהיו שאריות מזון בקיבה? תודה רבה מראש, נועה.

שלום רב הממצאים המתוארים בסיגמה מעידים על דלקת פעילה וכן שינויים כרונים הנובעים מדלקת פעילה ממושכת- כגון סקולציה- איזורי התרחבויות יתכן משנית להצקות אך לא תוארה הצרות בצורה מפורשת בפענוח. אובדן האוסטרציות של המעי הוא גם ביטוי לשינויים כרונים על רקע דלקת ממושכת. לגבי שאריות האוכל- לא בהכרח יש לממצא זה משמעות. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל, להערכתי כדאי להשלים בדיקות אנדוסקופיות כדי להעריך את הממצאים שתוארו בהדמיה תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס