פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

מהו טיפול פוטודינמי? המילה האחרונה בטיפול בגידולים ובנגעים למיניהם באמצעות חומר הניתן במריחה שמחסל אותם באופן ממוקד, ושפעולתו מעוררת ומבוקרת באמצעות אור - כל זאת ללא ניתוח וללא צלקות. הפורום מתמקד בבעיות העור המטופלות בשיטה הפוטודינמית: - יבלות ויראליות - גידולי עור שפירים וסרטניים - אקנה - פסוריאזיס - נזקי שמש - הצערת העור וטשטוש קמטים - נימים ואדמומית מטרת הפורום הינה לספק מידע על מחלות אלו, לחשוף את המטופלים לטיפול הפוטודינמי החדיש והיעיל, ולתת מידע והשוואה עם חלופות טיפוליות אחרות.
2076 הודעות
2019 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

27/05/2015 | 18:10 | מאת: שרה

על ירך שמאל יצא נגע שאובחן כ angiokeratoma . מה זה ?מה עושים ? תודה

שפיר, אסתטי בלבד. ניתן להסרה כגון צריבה, לייזר..

03/05/2015 | 08:43 | מאת: זהבית

שלום רב, לפני כחודשיים הופיע כתם אדמומי על הלחי שלי. הייתי אצל מספר רופאי עור - כולם למעט אחד איבחנו אותו כהיפר פיגמנטציה. ניתנו לי אפלומיצין/הלוקום/משחת הבהרה ללא הטבה ממשית. הרופא האחרון שביקרתי אצלו אמר שאולי זה רוזיצאה, שסביר להניח שלייזר לא יעזור ושמוטב להניח לזה, להפסיק מייד עם המשחות, ואולי יעבור מעצמו. אני חסרת אונים.זה מאוד בולט ומפריע לי ברמה האסטטית.מה ניתן לעשות?? נא עזרתך.

מכיון שהמשחות לא עזרו ברור שהרופא האחרון צודק להפסיק אותן. לפי מה שתיארת זה לא משמעותי אלא אסתטי בלבד. אני לא יכולה לאמר אם יעבור לבד בלי לבדוק אותך. את מוזמנת לבדיקה 054-4010140

30/04/2015 | 08:59 | מאת: אלינה

שלום רציתי לדעת מה יכול לקרות עם חתכו לי תנגע בעור רופא פלסטי ואז בזמן התפר הוא תפר לי ביחד עם קצת שיער מהראש דרך אגב הנגע היה מתחת לשיערות בראש

להבנתי יתרפא תקין

27/04/2015 | 23:14 | מאת: shim

מזה שנים שאני סובלת מפטריות שמש שבאות והולכות. בעבר טיפלתי במגוון דרכים שונות... משחות, סבונים וכדורים. בכל פעם הפטרייה חזרה עד שהתייאשתי. מזה שנתיים שהיא עלי ואני לא מטפלת. העניין הוא שהיא השתנתה. הפכה אדמדמה חומה בולטת ולרוב מגרדת לי מאוד. אני לא בטוחה שאכן זו פטריית שמש הייתכן והפכה למשהו אחר? האם יש פתרון לבעיה שיחזיק יותר משבועיים שלושה? לא נחשפתי לשמש כבר שנה וחצי לפחות והמצב מטריד אותי מאוד. יש לציין שבעבר כמובן שביקרתי אצל רופאי עור שונים אך ה"פטריה" לא נראתה כך אלא הופיעה ככתמים לבנים רק על הגב. כיום גם בחזה ובכתפיים. אשמח להכוונה בנושא תודה מראש

למרות שהפטריה גלויה לעין בחשיפה לשמש היא לא נגרמת מהשמש. הטיפול בה הוא כמו בפטרת. אם הטיפול הרגיל במשחות לא עזר- כמובן יש לעקוב אחר ההוראות בעלון במלואן, אפשר להשתמש בכדורים. מומלץ לפנות לרופא עור.

שלום, אני סובל ממולוסקום קונטגיוזום על איבר המין וזה התחיל להתפשט לשק האשכים. 1. האם הטיםול םוטודינמיי יכול לרפא את מחלת העור? 2. מה אחוזי ההצלחה? 3. האם הטיםול יכול להשאיר סימנים, צלקות? תודה רבה

טיפול פוטודינמי יעיל למחלות וירליות של העור. במרבית המקרים מולוסקום קונטגיוזום מתרפא לבד בתקופה מסוימת. כדאי לבדוק אותך לודא שבאמת מדובר בזה ולא בקונדילומה? אתה מוזמן לאסף הרופא לבדיקת התאמה לטיפול פוטודינמי 08-9779981

03/05/2015 | 09:27 | מאת: רוצה להבריא

הייתי בבדיקה אצל רופא עור אבחנה - מולוסקום. הנגעים נמצאים על עור איבר המין. לפני כ11 קיימתי יחסים בפעם האחרונה ולפני כחצי שנה התחילו להופיע הנגעים. שאלותי: 1. האם הטיפול פוטודינמיי יכול לרפא את מחלת העור? 2. מה אחוזי ההצלחה? 3. האם הטיפול יכול להשאיר סימנים, צלקות? 4. כמה פעמים עלי לבקר במרפאה לקבל את הטיפול? האם זה טיפול חוזר לכל כמה תקופה? תודה רבה

27/04/2015 | 16:50 | מאת: רעות

התחלתי להשתמש בדאורדוראנט ספריי חדש והתחיל לשרוף לי אזור בית השחי (אבל רק בצד אחד ולא שניהם) בדק הראשונות שלאחר השימוש. לאחר מכן העור שלי הפך לאדום, פריחה, כמו כתמים אדומים באזור בית השחי ולאחר מכן העור האדום התחיל להתייבש וקצת להתקלף. גם כשניסיתי דאורדוראנט ספריי אחר שהייתי משתמשת בו לפני כן, עדיין יש לי תחושת צריבה והעור שלי שוב נהיה אדום מאוד ונראה מגורה. בבית שחי השני אני לא סובלת מהבעיה הזאת. כרגע איני יכולה להשתמש בדאורדוראנט ספריי והעור שלי אדום יבש ומגורה. מה עליי לעשות?

כפי שקראתי גילית את הפיתרון להפסיק להשתמש בדאודורנט! לא לכל אחד מתאים מגע עם הכימיקלים שבתכשירים קוסמטיים ומי שרגיש לטובתו יעזוב את התכשירים.

22/04/2015 | 03:01 | מאת: רואי

שלום,גיליתי שיש לי גוש מתחת לעור באזור העליון של רגל ימין קרוב למפשעה הגוש לכואב ובמקרה שמתי לב אליו. אני לא יודע אם זה קשור לבעיות עור אז אם לא תכוונו אותי למקום הנכון ואם כן. מה זה יכול להיות? ואיך אני מטפל בזה והכל? תודה.

יש גושים שונים מתחת לעור שהשכיחים בינהם ליפומה (גידול של רקמת שומן) וציסטה הינם שפירים ולא מחיבים טיפול. יחד עם זה צריך בדיקה של רופא כדי לודא שמדובר בגידול שפיר ולא אחר.

18/04/2015 | 15:28 | מאת: אריק בהיר

במהלך השנים האחרונות, אחת למספר שבועות כשאני מתעורר מהשינה מופיעים כתמים אדמדמים (ורודים) בעקר בלחיים בקרבת האוזן וכעבור יומיים נעלמים .אני בן 71 ורעיתי שסובלת לעיתים מסיבוראה בפנים(ויש לה משחת -"אלוקום") , מעריכה שאולי גם אני נדבקתי ממנה. איך ניתן להתמודד עם הבעיה? בתודה מראש, אריק.

מה שכתבת יכול להתאים לפצעי לחץ בזמן השינה, יותר מאשר למחלת עור. סבוראיק דרמטיטיס אינה מחלה מדבקת! טיפול פוטודינמי יכול לעזור לאשתך למגר את המחלה האחרונה, לפחות לתקופה ארוכה. תוכלו לקרוא יותר באתר של אסף הרופא www.assafh.org/PDT

08/04/2015 | 16:27 | מאת: גיא

היום במקרה ראיתי כי יש כתם אדום-ורוד מתחת לברך בגודל קטן ושולים סימטריים לציין כי הוא חלק במה יכול מדובר?

אי אפשר לדעת בלי בדיקה. כדאי לפנות לרופא לאבחנה.

08/04/2015 | 12:04 | מאת: אבנר

היי מה פרוש הנגעים בתמונה של הפורום?

טיפול פוטודינמי מתאים לריפוי נגעים כגון: גידול סרטני וטרום סרטני של העור בלי ניתוח או צלקת. לאקנה, קונדילומה..

01/04/2015 | 13:57 | מאת: ת.ט

לפני כחודשיים הופיעה לי ברגל שמאל מעין כתם עם גבולות מוגדרים שמרוצף בנקודות אדומות כמו נימים מפוצצים. מזה כחודשיים הנקודות באות והולכות. והכל באותו כתם ספציפי בודד.האזור אינו כואב או חם...ואין שום תחושה שונה על פני העור.ממה זה קורה ומה אפשר לעשות?האם זה מסוכן????? זה התחיל להלחיץ אותי(אני סטודנטית לסיעוד)..אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה!!

כמובן שאי אפשר לאבחן בלי בדיקה, וכדאי לפנות לרופא. באופן כללי ובמגבלה שלא ראיתי אותך לא נשמע מסוכן כגון גידול של כלי דם.

01/04/2015 | 13:44 | מאת: ליאור

שלום, יש לי הרפס באיבר המין שחוזר בתדירות גבוהה, למרות שאני לוקח אציקלו-וי. האם טיפול פוטודינמי במקומות בהם חוזרים הנגעים ימנעו את החזרה באותם מקומות? האם זה מונע? מוריד תדירות? מה עוד ניתן לעשות מלבד לקיחת כדורים (למרות הכדורים ישנה חזרה של בתדירות גבוהה של הנגעים, ולוקח להם זמן רב לעבור) תודה

טיפול פוטודינמי אינו מיועד להרפס. להבנתי כבר דיברנו בטלפון שהמינון של אציקלוביר צריך להיות גבוה כדי שיתאים למניעת חזרה של הרפס. תתיעץ עם רופא.

31/03/2015 | 21:01 | מאת: אביב

היי ד"ר יש לי בידים שמאל וגם ימין כתמים אדומים קטנים בכל יד 3 4 לא מגרד לא מציק מה זה . תודה אביב

אי אפשר לאבחן בלי בדיקה, אבל האסוציציה מהתיאור שלך של גידולים קטנים של כלי דם שהינם נפוצים ושפירים.

28/03/2015 | 18:49 | מאת: מנחם

רופא העור טיפל בנגע באמצעות כוויה (חנקן???). כעת יש לי במקום שלפוכית ענקית, יציבה - כבר שבוע. מה לעשות. תודה

למרוח יוד פולידין *3 ביום למניעת זיהום ולגשת לביקורת רופא העור

27/03/2015 | 08:59 | מאת: ורד

לאחר כריתת נגע מהשוק (כ-6 ס"מ מעל הקרסול) נתקבלה אבחנה היסטופתולוגית של Bowen. נשארו שוליים נגועים. הפלסטיקאי אמר שלא חייבים לבצע ניתוח נוסף גם בגלל מיקום קשה מאוד לריפוי. רופאת העור טוענת שחובה להוציא את הנגע גם בשוליים. הלכתי לקבל חוו"ד שניה מפלסטיקאי וגם הוא טוען שניתוח יכול להיות בעייתי וכרוך בהשתלת עור וכו'... המליץ לי על רופאת עור בקופ"ח שלי ועל מריחת משחות כימותראפיות. האם טיפול פוטודינאמי עשוי להיות יעיל במצב כזה? אציין שאין כמעט עקבות לניתוח (5 חודשים) שנעשה תוך התחשבות מירבית באסתטיקה.. גילי: 68. תודה מראש.

טיפול פוטודינמי יכול לנקות שוליים שנשארו נגועים אחרי ניתוח BOWEN. בנוסף, הוא יכול לרפא גידולים "בתוליים" שלא נותחו ולהמנע מצלקת וניתוח.

25/03/2015 | 19:39 | מאת: אביתר

הייתי אצל רופאה ששרפה לי את היבלת פעמיים עם חנקן וזה לא עזר אז היא החליטה להביא לי ורומאל כדי שאמרח על היבלת, ואני לא יודע מתי להפסיק למרוח כי היא אמרה לי להפסיק אחרי חודש אבל עבר כולה שבוע והיבלת נפלה.. אז להמשיך ולמרוח? כי הוא עושה לי את העור לבן כזה

להמשיך למרוח לפי הוראות הרופאה

11/03/2015 | 20:43 | מאת: ימית

שלום וערב טוב, לביתי בת ה 4 יש מעין פריחה שנראית כמו פטריה בירכיים העליונות, ממש מתחת לישבן ב 2 הרגליים. בתחילה העור היה קצת מחוספס ואדום( כמו בפריחה שקורית בגלל החום וההזעה) אך זה כאמור נהיה ממש כמו פטריות כאלה. זה בא והולך אבל לא נעלם. האמת שטרם התייעצתי עם רופא כי זה כל הזמן נעלם וחשבתי שזאת סתם פריחה. זה כבר ככה חודש וחצי...בבוקר כמעט נעלם ובלילה שוב חוזר. אני מטפלת לה מקומית עם משחת בטאקוטן וקבעתי תור לרופא עור לעוד 5 ימים. ידוע שבגן שלה יש תולעים בארגז החול, לא קיבלה טיפול מניעתי של ורמוקס. האם יכול להיות קשור? מה זה יכול להיות..זה לא כואב לה ולא מפריע לה כלל. אודה מאוד להתיחסותך. תודה

התיאור אינו מתאים לתולעים. אי אפשר לאבחן בלי בדיקה. מומלץ להפסיק משחה בטאקורטן ולפנות לרופא.

שלום דוקטור, לפני כחודש הבחנתי אצלי בנקודות כהות בישבן לאחר טיפול הסרת שיער בIPL, כעת לאחר בדיקת שני רופאים מתברר כי מדובר בפיגמנטציה שלדבריהם אמורה להעלם מעצמה בחודשים הקרובים. מסיבות אישיות אני מעוניין לטפל במקרה כמה שיותר מוקדם, אשמח לשמוע ממך לגבי טיפולים אפשריים. הבנתי כי תכשירים מסויימים יכולים לסייע, אילו? האם פיליג יכול לפתור את הבעיה? ואם כן איזה סוג? תודה רבה.

תוכל לפנות לרופא עור לבקש מרשם לקרם מבהיר כגון אזומד. להבנתי, פילינג לא יעלים את הכתמים. הזמן הוא התרופה הכי טובה בפיגמנטציה פוסט דלקתית. חשוב להמנע משיזוף שיוף או גירוי של המקום.

03/03/2015 | 00:13 | מאת: רותם

שלום, יש לי מעט צלקות אקנה באזור הלחיים, בהתחלה הם היו בלתי נראות כמעט עד שהתחלתי לנסות ל"רפא" אותן בעזרת טיפול כמו גלי רדיו RF ומזותרפיה אצל קוסמטיקאית מוסמכת, פשוט הזוי- נוספו רק עוד חריצים!!! ניגשתי לרופאת עור שלי דוקטור מאיה ארנבורג והיא נתנה לי את המשחה אדפרין, עד כמה משחה זו יכולה לעזור למקרה כזה? ואיך זה הגיוני שהטיפולים יצרו עוד צלקות רק במקום לטפל? ממש מתוסכלת ומצטערת שנגעתי בעור מההתחלה... תודה מראש על התגובה

צלקות אקנה אי אפשר להעלים רק לשפר. מדובר בתהליך איטי שכולל הרבה טיפולים, ואחרי מספר חודשים רואים שיפור. נכון שבמעט מקרים לא מצליחים לעזור, אבל המצב שאת מתארת שיש החמרה הוא בלתי רגיל. משחה אדפרין יכולה לעזור מעט.

21/02/2015 | 22:25 | מאת: גלית

יש לי פצעון עגול קטן באזור פי הטבעת ,לעיתים הוא מגרד ולעיתים אינו מפריע .מה זה יכול להיות ? לאיזה מומחה כדרי לפנות לבדיקה ?

כדאי לפנות לרופא פרוקטולוג (כירורג של אזור פי הטבעת) או לרופא עור.

19/02/2015 | 18:33 | מאת: ספיר

היי, אני בחורה בת 21 שסובלת זמן רב מנשירת שיער. אתמול הייתי אצל הרופא עור והוא אמר שהקרקפת שלי שומנית ויש לי גם קשקשים. בקיצור הוא נתן לי אלפוסיל ואמר לי להשתמש בזה פעם-פעמיים בשבוע והנשירה תחלוף. היום השתמשתי לראשונה באלפוסיל לפי ההוראות, קרצפתי חזק את הקרקפת ונשר לי המון שיער!!! האם זה נורמלי? האם אני צריכה פעם הבאה לעשות ביותר עדינות? עזרה בבקשה, זה ממש מדכא.

רצוי לחפוף בעדינות. בהצלחה

12/02/2015 | 13:16 | מאת: אלי

לבתי גילו ילפת (ליכן פלנוס ) לפני כמה שנים וכעת זה עבר לרירית הפה כעת מטפלת בזה מוחית פה ולסת אבקש לדעת מי הם הומחים המתמחים בליכן פלנוס בארץ ובאם אפשר לקבל מיכם שמות ומספרי טלפון שלהם תודה אלי

אני לא מכירה שם ספציפי. רופאת פה ולסת זה תחום מתאים לבעיה שאת מתארת. אפשר לקבל עוד חות דעת מרופא עור, כי יש חפיפה במחלה זו.

05/02/2015 | 12:31 | מאת: רחלי

האם מותר להשתמש בקרם הבהרה של ד"ר פישר לריפוי כתמים בפנים במקביל ללקיחת רואקוטן ??

לא

12/02/2015 | 07:35 | מאת: רחלי

רציתי לדעת למה לא? כי רופאת העור שלי אמרה שאין בעיה ואני עדיין חוששת ולכן שאלתי גם כאן

לא יודעת עד כמה זה קשור לכאן אך אשמח לתשובה אמינה ממומחה..

לא יודעת

12/02/2015 | 17:33 | מאת: שואלת השאלה

מה זה לא יודעת? את רופאה?

יש לי נגעים מרובים,לא בולטים בכל הפנים והחזה - מקומות חשופים.סולבת מגירוד ובמיוחד בין העיניים לאף. הוצע לי טיפול באפודקס, ואני מאד חוששת מהתהליך ומשכו. רק עתה למדתי על אפשרות נוספת אולי של טיפול פוטודינמי. רופאת העור המליצה לא לדיחות את הטיפול ( דחיה פירושה לחורף הבא). האם יש הבדל משמעותי בין שתי הפרוצדורות? זכור לי סבל רב מאד של אבי לפני שנים רבות מאד כשטופל במשחה, כנראה זהה) אני מסוייגת גם בגלל החשש מהמראה ופגיעה בעבודתי למשך זמן רב. האם קופות חולים משתתפות גם בטיפול פוטודינמי? האם יש לך מידע לגבי יעילות הטיפול במקרים כגון אלה?

טיפול פוטודימי מצוין לנגעים סרטנייים או טרום- סרטניים אבל אינו ממומן ע"י קופת-חולים. את מוזמנת לבדיקה מקדימה באסף הרופא והסבר ללא תשלום 08-9779981. גם טיפול באפודקס הוא יעיל ומקובל והוא כן ממומן ע"י קופת-חולים. החיסרון שהוא נמשך מספר שבועות שמלווים באודם וקילוף.

22/01/2015 | 03:43 | מאת: איתי

שלום! ראשית, אני לא בטוח שהפורום הזה הוא המקום לשאלה שלי. אשמח להכוונה במידה וכך הדבר. לפני יומיים ננשכתי ע"י כלב בשפה העליונה, וכתוצאה מכך האיזור הפצוע תפור, ואסור לי לשטוף אותו ביומיים הקרובים. אני שם לב שכשאני מתעורר בבוקר, האיזור נפוח מאד (אם כי לא כואב), ובמשך היום הנפיחות יורדת מאט. שאלתי היא, האם אני יכול להשתמש בקרח, או בכל דבר אחר, על מנת להוריד את הנפיחות גם במצבי? תודה רבה!

מותר להוריד את הנפיחות עם קומפרס קר. מומלץ לפנות ללשכת הבריאות המחוזית מידית לאחר נשיכת כלב, כדי לברר חיסוני כלבת, ולקבל כיסוי אנטיביוטי. אני מקוה שעשית את זה, אחרת תזדרז.

21/01/2015 | 20:56 | מאת: סמיון

שלום, רציתי לשאול נניח , ומה הבעייתיות הרפואית אם יש, למצב שבו אני מסיר לעצמי (בעצמי) נקודת חן,(מטעמי אסטטיקה) ? האם יש בזה סיכון ?(חוץ מלהתייחס לזה שאני יוצר פצע ואני צריך לטפל בו שלא יזדהם) תודה.

אני מנועה מלהגיב כי לא מומלץ לטפל בנקודת חן בעצמך...

20/01/2015 | 11:02 | מאת: סיון

היי, אני מחפשת רופא שיסיר לי נים דם על האף. ניסיתי מספר רופאי פלסטיקה ואף אחד לא מתעסק בכך. פניתי למספר רופאים לכלי דם וגם הם לא מתעסקים בכך. אשמח מאוד למספר שמות ל רופאים שמתעסקים בכך על מנת לגשת לייעוץ... תודה תודה תודה

רופאים בתחום הIPL או הלייזר אולי יעזרו לך. גם אני מטפלת במקרים כאלו ואת מוזמנת לבדיקת התאמה 054-4010140

12/01/2015 | 02:02 | מאת: ענת

שלום רב דר האם ידוע לך אם אפשר לטפל בגרנולומות שנוצרו מהזרקת ארטיקול לפנים לפני שנים בעזרת fu5. אני שואלת מכיוון שסטרואידים לא ממש משפרים משמעותית את הגושים. מיואשת ומדוכאת. תודה

אין לי נסיון אישי בטיפול בגושים שנוצרו מארטקול. כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל, ואם מנסיונו הזרקת FU יכול לעזור, שוה לנסות.

11/01/2015 | 19:49 | מאת: דורית

שלום רב, אני שבוע אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי. לפניי שנקלטתי להריון הלכתי לרופא עור בשל פלולה שהתגלתה מתחת למפשעה/בירך. הרופא בדק ואמר שמדובר בסקין טאג ועליי לגשת למכון אסטתיקה ולהוריד אותה. מיד לאחר מכן גיליתי שאני בהריון וכבר לא הסרתי. במהלך ההריון הפלולה הכפילה את עצמה (לשתי חתיכות), קצת שינתה צורה וטיפה צבע...(חתיכה אחת ורדרד חום בהיר בהיר והשניה ורוד טיפה יותר חזק) האם יש לי ממה לחשוש? האם מסתם פלולה זה יכול חלילה להפוך למשהו רציני יותר? האם בגלל ההריון יש מצב בגלל ההורמונים שגם הפלולה השתנתה? אשמח לתשובות כי אני ממש לחוצה בגלל זה!!!

מאד שכיח שבהריון והשפעת הורמונים גידולי עור ישתנו בגודל ובצורה. מאד מומלץ שתפני בהקדם לרופא עור כדי לודא שאלו שינויים שפירים.

07/01/2015 | 07:56 | מאת: רוני פרידמן

מחפש מרפאה לטיפול באיזור הצפון שמוכרת ע"י קופ"ח כללית

לידיעתי לא ממומן ע"י קופות חולים. אחרת, אנא עדכן אותי.

03/01/2015 | 11:02 | מאת: ללא שם

קבלתי תשובה לשאלתי, האם טיפול בנגע בשיטה פוטודינמית גם מונעת התפתחות נגעים נוספים אחרי הטיפול. תודה.

לא ראיתי את השאלה הקודמת, ולא יודעת לאיזה מחלה אתה מתכון?.. אם מדובר בגידולי עור, אנחנו מרפאים את הקים אבל לא בטוח שלא יתפתחו גידולים אחרים בעתיד, אלא שתדירותם תפחת.

שלום רב לפני כשנה בערך נחתכה לי האצבע במסור נגרים. הפצע הגליד ונשארה רק צלקת קטנה. לפני כחודש בערך החלו להופיע לי נקודות שחורות קטנות על הצלקת - נורא מציק וכואב . מה אלו הנקודות האלו ואיך אפשר לטפל ?

אי אפשר לאבחן את הבעיה ללא בדיקה. יכול להיות שקשור לריפוי לא טוב של הצלקת או לפעמים יבלת וירלית מופיעה עם נקודות שחורות אבל אני לא רואה סיבה שהיא תתישב דוקא בתוך הצלקת...

27/12/2014 | 20:17 | מאת: טל

בת 70, במקרה של צורך להוציא 2 ציסטות מתחת לעין ואחת תת עורית שנמצאת באף, האם רצוי להוציא בניתוח אחד את כולם? או שעדיף בהדרגה ולא בניתוח אחד? תודה מראש

מדובר בניתוח זעיר ואין סיבה לא להוציא את 2 הציסטות באותה פגישה ולחסוך את זמנך. אלא אם את או הרופא מעדיפים טכנית לחלק ל2 פגישות.

אני מעלה השערה שניתוחים חוזרים ונשנים להסרת נגעים מסוג BCC, חוסמים את דרכו הטבעית של הגוף לנקז מתוכו החוצה בדם ו/או בנוזל הלימפה, את התאים הנגועים, וזו גם הסיבה לכך שאחרי כל ניתוח מתפתח נגע חדש, בעוד שמנסיוני כאמור מעל לשש שנים מאז הניתוח האחרון שעברתי לא התפתח אף נגע נוסף לנגע הקיים. האם להשערה זו יש על מה להסתמך???

לידיעתי אין להשערה שלך סימוכין מחקריים.

13/12/2014 | 10:34 | מאת: ליאורה

אני מטופלת באפידוקס מזה כשבוע. על פי הנחייתה של הרופאה שלי אני מורחת אחת ליום בערב לפני השינה (כשעה וחצי) שכבה דקה על האף הלחיים והשפה העליונה. לפני כ-13 שנה עברתי טיפול כזה, ואז היו התופעות של האדמומיות והצריבה מאד אגרסיביות. הפעם אין לי כמעט אדמומיות ואחרי שבוע עדיין לא ניכר כלום. ואני תוהה מה המשמעות של הטיפול, ואם הכימותרפיה שאני מכניסה לגופי, מיותרת.

הטיפול באפודקס מקובל ולרוב יעיל. תופעות הלואי כגון אודם וקילוף אינן נעימות ולכן תשמחי שהפעם אין לך..

06/12/2014 | 22:13 | מאת: מילא

שלום דר סמדר רציתי לשאול אותך איזה טיפול מתאים לצלקות ... ואם את מטפלת בצלקות ?

אני מטפלת בצלקות בשיטות שונות כגון זריקות סטרואידים, יריעות סיליקון, IPL בהתאם לסוג הצלקת. אין העלמה של צלקות אבל אפשר לקבל טישטוש וריכוך שלהן. מוזמנים לבדיקת התאמה 054-4010140

02/12/2014 | 07:55 | מאת: אנונימי

מבטיחה שאחרי הטיפול לא יתפתח נגע חדש? שהרי אלמלא כן, מה הטעם להסיר את הנגע? תודה.

טיפול פוטודינמי מרפא BCC שטחי בהצלחה של כ 90% ואז הנגע לא חוזר. במיעוט המקרים: אחד מתוך 10 גידולים שלא מתרפא בטיפול פוטודינמי צריך טיפול אחר כגון ניתוח.

08/12/2014 | 00:36 | מאת: אנונימי

משום שכל הנגעים שהיו לי בעבר והוסרו בניתוחים נרפאו ללא שהשאירו צלקות, אבל מנסיוני עצם הסרת הנגעים לא פותרת את שורש הבעיה ועובדה היא שאחרי כל ניתוח הופיע נגע במקום אחר, וכאמור מאז שהתפתח הנגע האחרון לפני מעל שש שנים, -נגע שלא הוסר- לא צמחו נגעים חדשים. ועל כן השאלה היא לא אם הסרת נגע בטיפול פוטודינמי מרפא את הנגע הספציפי, אלא אם הטיפול מבטיח גם שלא יצמח נגע חדש ובמקום אחר.אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

30/11/2014 | 17:55 | מאת: שחר

שלום ד ר סמדר לאחרונה הופיע לי אדמומיות עזה באפקרסות האוזניים מלווה בחום באזור קראתי שבמקרים נדירים זה מגיע לאוזנים ,האם טיפול פוטודינמי מטפל במיקרים כאלו ? תודה .

אפשר בטיפול פוטודינמי לטפל בחלק החיצוני של האוזניים, אבל אי אפשר להגיע לתוך התעלה. בכל מקרה צריך בדיקת התאמה לפני הטיפול, ואתם מוזמנים 08-9779981

29/11/2014 | 21:31 | מאת: ליליה

בשל אבחנה סולר קרטוזיס בפה, אני מטופלת מזה עשרה ימים באפודקס. הבוקר קמתי עם מעין שטף דם כהה מאוד באזור המטופל ,עם מעט מאוד דימום ממקום אחד. הרופאה שלי לא זמינה בשבועיים הקרובים האם דחוף לראות רופא? או להפסיק לגמרי את הטיפול?

30/11/2014 | 08:25 | מאת: ליליה

הנגע הוא על השפה לא בתוך הפה

מומלץ להפסיק את הטיפול, אלא אם הרופאה שלך תאמר לך אחרת. יתכן ויש לך רגישות לאפודקס. כדאי לך לקרוא על הטיפול הפוטודינמי לסולר קרטוזיס באתר של אסף הרופא. זו שיטה יותר נעימה מאפודקס, ויעילה מאד.

דר' שלום הנני סובלת מ-SCLERODERMA CREST . מעונינת לדעת האם טיפול באור ממוקד לאזור הכיב יכול לזרז את הריפוי . טופלתי בתא הלחץ של אסף הרופא אולם לכיבים זה לא עזר. לתשובתך אודה , דנית

יש מעט דיווחים בספרות על שיפור בתסמיני סקלרודרמה ע"י טיפול פוטודינמי. לא ידוע אם במקרה האישי שלך זה יעזור.

26/11/2014 | 11:35 | מאת: אנונימי

עם היסטוריה של נגעים מסוג BCC על הפנים ובמשך כ-10 שנים הוסרו בניתוחים בתדירות של אחד לשנה בערך. לפני מעל ל 6 שנים התפתח נגע מאחורי אפרכסת האוזן,ושוב קבלתי המלצה מהרופא להסירו בניתוח, אלא שאני החלטתי לקחת סיכון ולא להסירו תוך מעקב אישי צמוד.בזמנו גם שאלתי רופאים באחד הפורומים לנגעי עור אם יש קשר בין הסרת נגעים בניתוח, לבין הופעתם של נגעים חדשים, והתשובה היתה נחרצת שלא קיים קשר כזה ועלי להשמע לעצת הרופא ולהסיר את הנגע מייד.היום 6 שנים אחרי אני חי בשלום עם הנגע ובמשך כל התקופה לא התפתח אף לא נגע אחד נוסף ועל כן נראה לי שאכן קיים קשר בין הסרת נגעים בניתוח לבין הופעתם של נגעים חדשים.לדעתי העניין שווה בדיקה, מאחר שעם עובדות לא ניתן להתווכח.

מה שאתה כותב מענין, אבל מדובר במקרה פרטי, ולא ידוע לי על מטופלים אחרים עם סיפור דומה לשלך. מומלץ לטפל בBCC ולא חיבים ניתוח - אפשר ע"י טיפול פוטודינמי עליו תוכל לקרוא באתר של אסף הרופא.

27/11/2014 | 15:18 | מאת: אנונימי

השאלה היא אם הטיפול הפוטודינמי מונע התפתחות נגעים חדשים. כי אם לאו מה התועלת? לכסח את העלים בלי לעקור את השורש כפי שאכן קורה בהסרת נגעים בנתוח?

23/11/2014 | 19:27 | מאת: ety

בת 59 עם בעיית העלמות הפיגמנט של העור בעיקר בידים, ברגליים ובפנים מסביב לשפתיים. רופא עור המליץ טיפול בפובה. עשיתי 3 טיפולים אבל בפנים הופיעו כתמי פיגמנטציה כהים. האם הם יעלמו בתום הטיפול (סידרה ראשונה ניתנה ל-3 חודשים) והאם הכתמים הלבנים (כתמי הויטיליגו)יעלמו.

כדאי לשאול את הרופא במרפאה של פובה.

23/11/2014 | 12:37 | מאת: יוני

יש לי אדמומיות בעור הפנים עם מעט פצעונים העור שלי יחסית רגיש לשמש ולפעמים יש רגיעה במצב האדמומיות.. מרקם העור שלי לא אחיד רציתי לדעת האם פילינג בינוני tca 35% לשיפור מרקם ואחידות העור בעיתי בשבילי ..תודה !

כאשר יש נטיה לאדמומית ונימים פילינג לפעמים עלול להחמיר את זה. כדאי לגשת לרופא עור לייעוץ ובירור אפשרויות הטיפול לפני שאתה מחליט.

בנוסף למה שכתבתי למטה, אתה מוזמן גם לבדיקת התאמה לטיפול פוטודינמי 08-9779981. יש מקרים של נטיה לאודם ושל כתמים שאפשר לשפר בטיפול כזה.

23/11/2014 | 07:41 | מאת: אברהם

שלום לפני כמה חודשים עמעט שנה הבחנתי שגודלת חתיכת עור /בשר במפסעה (בין האשכים למפסעה. עם הזמן הדבר הזב גדל והיום הוא בגודל של קצת יותר מגרגר אפונה. המדאיג הוא שעם הזמן אט אט זה גודל אמנם בקצב איטי אך גדל. הצבע של חתיכת בשר זו הוא בצבע בהיר של עור (לא כהה כמו נקודת חן). בכבר הייתי אצל רופא עור על נקודות קטנטנות כאלו בצבע העור שמידי פעם גדלות באזור הצוואר או הגב ושוב הם בצבע העור. הרופא אמר לי על הנקודות הקטנות האלו שזה תהליך טבעי (אני בן 45 ובד"כ בריא ב"ה) ולא מסוכן אלא רק אסטטי וניתן להסיר אותם. אך כאמור במפסעה זה גדל קצת יותר. ראוי לציין שזה לא מכאיב, מגרד או מציק לי אבל אני מוטרד מכך שזה לאט לאט גודל ומתעבה. גם אם בקצב איטי מאד. מה ממולץ לעשות האם זה אכן רק אסטטי וכן האם ניתן להסיר זאת ולמנוע צחימה כזאת בעתיד.

לפי מה שאתה כותב כנראה מדובר בתגי עור. כפי שרופא העור אמר, אפשר להסיר אותם. מדובר בנגעי עור שכיחים מאד. אי אפשר לדעת אם יגדלו נגעים אחרים בעתיד.

16/11/2014 | 14:25 | מאת: יפעת

שלום רב! לפני מספר ימים הופיעו לבתי נקודות שומן ממעל ומתחת העיניים. אומר עוד, לפני כשנה הופיעה לבתי ברגל טולילה ומאז כל הגוף שלה מהצוואר ועד הרגליים התמלא בטולילות. אסכם שבתי עוברת בדיקות אלרגיה למזון וקרדית האבק בימים אלה. ממה נובעת התופעה הזו והאם ההתפשטות שעל כל גופה היא סבירה? מה ניתן לעשות? לפני מספר ימים שמתי לב שגם בני בן ה-2.5 החל לסבול מהתופעה בגופו

בנוסף אי אפשר לענות ללא בדיקה. רצוי לפנות לרופא עור, עדיף שעיסוקו ספציפי בילדים.

15/11/2014 | 15:27 | מאת: Sheli

יש לי 3 קעקועים שהחלטתי שאני רוצה להסיר .. האם עם טיפול פוטודינמי יוכל להסיר את הקעקועים שלי ..?

לכן לא יפתור את הבעיה

06/11/2014 | 13:06 | מאת: ש.ש.

הופיעו לי על הפנים כתמי עור לבנים ההולכים וגדלים. אפשר לקבל המצלה לרופא עור המתמחה בסוג זה של תופעה? תודה

לפי מה שכתבת אולי מדובר בויטיליגו. אפשר לקבל ייעוץ וטיפול אצל רופא עור שעיסוקו פוטותרפיה עם אור אולטרא סגול. מכוני פוטותרפיה צמודים למחלקות עור בבתי - חולים, וגם בקופות חולים יש מרכזים כאלו.

06/11/2014 | 11:06 | מאת: הרצל

לאבי יש פטרת בפה.הוא בן 80 וקשה לו לאכול בגלל צריבה תמידית.יש לו שיניים תותבות והוא מקפיד מאד על ההגיינה של הפה.רציתי לדעת אם יש טיפול כלשהו ואיזה רופא יכול לעזור.תודה

רופא עור בקופת-חולים מאבחן וגם מטפל בפטרת בכל איברי הגוף כגון הפה.

01/11/2014 | 23:50 | מאת: דניאל

שלום, יש לי יבלות ויראליות על האצבעות בכף הרגל ובכף היד הרופא שלי נתן לי למרוח קונדילוקס ולפי מה שהבנתי זה לטיפול בסוג אחר של יבלות ורשום על דף ההוראות:"אין להשתמש בתרופה לטיפול ביבלות מסוג אחר או שומות" אז רציתי לדעת האם זה בסדר להשתמש בתכשיר הזה? תודה רבה!! דניאל

קונדילוקס יכול לעזור ליבלות וירליות. הטיפול ממושך. אפשר גם להקפיא את היבלות בחנקן נוזלי, או טיפולים פוטודינמיים ואת מוזמנת לבדיקה ויעוץ באסף הרופא 08-9779981