פצעים כרוניים בפתח הפין בעקבות שימוש בקטטר

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

28/10/2021 | 19:28 | מאת: הארי

שלום רב, אני משתמש בצנתורים עצמיים בגלל בעיה בשלפוחית השתן. בעקבות הצנתורים נוצרו פצעים כואבים וצורבים בפתח הפין (מבפנים ומבחוץ). ניסיתי מספר משחות ללא הטבה, גם עזרקאין לא עזר. הפצעים נשארו כבר כמה שבועות ומסבים לי סבל רב. מה ניתן לעשות? האם יש אפשרות לצרוב את הפצעים בלייזר?

אסור לצרוב את הפצעים וזה רק יחמיר את המצב. צריך לגשת לאורולוג או לרופא עור ולקחת משחה אנטיביוטית ואנטי דלקתית כדי לרפא את הפצעים ללא זיהום. בצינטורים הבאים חשוב לשמן את פתח השופכה וסביבתו בנדיבות, וכך הקטטר יחליק בלי לשפשף ולתלוש את העור והריריות. תבקש המלצה לחומר/שמן מתאים מהאורולוג ומהרוקח.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור