פוטותרפיה וטיפול במשחות

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

25/01/2022 | 12:55 | מאת: יוסי

לפני כשלושה שבועות התחלתי לטפל בפסוריאזיס בגוף באנסטילר קצף , ופרוטופיק באיזור הפנים . ולפני כשבועיים התחלתי טיפולי פוטותרפיה לאחר הפניה של רופא , במקביל לפוטותרפיה אני משתמש בקצף אנסטילר לפי הוראת הרופא פעם ביום ופרוטופיק פעמיים ביום לאחר כשבועיים של טיפול פוטותרפיה (3 פעמים בשבוע = סהכ 6 טיפולים עד עכשיו) התחילה להופיע לי פריחה של נגעים אדומים עגולים ובולטים באזור הבטן , הידיים , והגב והכתפיים הנגעים נראים כמו כדורים קטנים מפוזרים , יכולים מאוד לגרד מאוד מדי פעם - האם התופעה הינה אלרגיה מהתרופה או אחת מהתפועות לוואי שלה או של הפוטותרפיה ? אשמח לתשובה

כל האפשרויות באות בחשבון. חזור לרופא וקבל המלצות חדשות. יתכן שתצטרכו מספר ימים להפסיק הכל עד שהפריחה תעבור ואז לחדש רק פוטותרפיה. אם הכל יהיה בסדר להוסיף רק פרוטופיק, ואחרי מספר ימים להוסיף גם אנסטילר. כך תוכלו לבודד את הגורם, ולראות מה הסיבה לפריחה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור