2 כדורי ריטלין ביום מינון 20 la

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

19/04/2017 | 04:17 | מאת: דידי

שלום, רציתי לשאול אם אני יכול לקחת 2 כדורי ריטלין ביום אחד על מנת ללמוד יותר שעות, אני משתמש בריטלין la במינון 40. נסיתי מינון 20 ועכשיו עברתי ל 40 ומה עדיף ליטול 2 כדורים ביחד או אחד אחרי 6 שעות. כל כדור במינון של 20 ? והאם צריך לקחת את התרופה בשעה קבועה כל יום? כי בדרך כלל אני לקוח לפני שאני מתחיל ללמוד

שלום כדורים RITALIN LA מתחילים להשפיע לאחר כשעה אחרי נטילת כדור. השפעה נמשכת כ6-8 שעות ללא קשר למינון התרופה. מינון משפיעה על עוצמת ההשפעה לא על טווח זמן של השפעה במידה ונוטלים ריטלין LA פעמיים ביום מאריכים את זמן ההשפעה אך לא משנים את עוצמת ההשפעה. במידה ואין צורך בהשפעה לטווח ארוך ניתן להשתתמש בRITLIN IR(ריטלין"רגיל") שמשפיע עד 4-3 שעות. כמובן בתאום עם רופא מטפל. בברכה ד"ר חייגרכט

19/04/2017 | 14:02 | מאת: דידי

אני רוצה להאריך את זמן ההשפעה אפשר לקחת 2 כדורים ריטלין ביום? במינון של 40? אחד בבוקר ואחד בצהריים?

שלום לא מומלץ! נטילת ריטלין בשיטה הזאת יכולה לגרום להשפעה לטווח ארוך מידי עד 16 שעות עם פגיעה באיכות שינה ופגיעה משנת כתוצאה מכך בקשב. ניתן לנסות להשתמש בכדורים CONCERTA שמשפיעיים עד 12 שעות. כמובן בתאום עם רופא מטפל. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים