עזרה עם אטנט ומינון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

18/11/2016 | 18:28 | מאת: אורי

שלום, פניתי לנוירולוג שלי בעקבות קשיים בלימודים באוניברסיטה. התנסיתי עם ריטלין רגיל (בהמלצתו) ו-20 מ"ג עבדו לי מעולה ליומיים ומאז הריטלין לא משפיע כלל (גם במינונים אחרים עד 30 מ"ג). לאחר אבחון בו התגלה שההפרעות נובעות מהיפראקטיביות ואימפולסיביות (הקשב והתזמון היו טובים מאוד), הנוירולוג שלי נתן לי מרשם ל-20 מ"ג אטנט פעמיים ביום (הוא ביקש להתנסות עם חציית הכדור ולבחון איזה מינון הכי מתאים לי, מבלי לעבור את ה-30 מ"ג). זה כבר היום הרביעי שלי עם הכדור ואני מרגישה שהוא בעיקר עושה לי רע (בחילות, ראש כבד, רעב קיצוני בריבאונד). בהתחלה כשלקחתי 20 מ"ג, היה שיפור עם ההיפראקטיביות אבל הקשב שלי נפגע ואני מרגישה שזה פגע ביכולות שהיו לי לפני הכדור. ניסיתי לקחת 30 מ"ג - לא הייתי היפראקטיבית והקשב השתפר מעט אבל לא כמו אני האמיתית בלי הכדור והתופעות לוואי היו קשות יותר. אני כבר יומיים לוקחת 10 מ"ג פעמיים ביום ואין שום שיפור לטובה - גם מבחינת היפראקטיביות וגם מבחינת הקשב. אני ממש מיואשת כי אני מרגישה שאני לוקחת את הכדור בשביל לחטוף תופעות לוואי ולא בשביל לטפל בבעיה שלי. מבקשת עזרה (שלא מתקבלת מהנוירולוג). אודה לך מאוד, אורי

שלום החלטה של הנירולוג המטפל לא ברורה לי. במידה וקשב תקין מדוע יש צורך בטיפול ע"י אטנט לא ברור מדוע היה צורך להתחיל ממינון גבוה 40 מ"ג ביום בדיקת MOXO-לא אבחון, הבדיקה לא תמיד משקפת את המצב. ממליץ לבצע הערכה נוירופסיכולוגית מקיפה בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים