בעיה עם הזיכרון קצר טווח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

21/12/2016 | 22:45 | מאת: רונן

שלום, אני בן 37, בריא, לא נוטל תרופות קבועות. לא עושה פעילות גופנית. עובד במקצוע בו נדרש לזיכרון טוב מאוד, מבלי שיש זמן שינון... מבחינת מצב הרוח - אציין שיש לי נטייה בזמן האחרון למצב רוח מעט ירוד, לא ממש דיכאון, יותר דכדוך.. בשנה האחרונה שמתי לב במספר סיטואציות לבעיה "קלה" עם הזיכרון, בעיקר זיכרון לטווח קצר-בינוני. זיכרון לטווח ארוך תקין. ביצעתי בדיקות מעבדה. - סד" תקינה, תפקודי כליות וכבד תקינים. חומצה פולית יצאה גבולי 5.1 נג/מל (התקין מעל 5.4, אך 3.4-5.4 מוגדר גבולי"). ויטמין D יצא גם גבולי- 11 נג/מל (נמוך - מתחת ל-10, בין 10-32 גבולי). רציתי לשאול לדעתך. 1. האם ערכים גבולים כאלו של חומצה פולית וויטמין D יכולים להתבטא בההפרעה קלה בזיכרון לטווח קצר? 2. האם ירידה קלה במצב רוח יכולה לגרום להפרעה בזיכרון או שצריך ממש דיכאון משמעותי כדי לגרום לכך? 3. האם אתה חושב שיש צורך בבירור נוסף כמו MRI/בדיקות זיכרון? אציין שאין במשפחה סיפור של דמנציה בגיל מוקדם. תודה,

שלום לדעתי רמה גבולית של חומצה פולית וויטמין D לטווח קצר לא פוגעים בזיכרון , במידה וקיימת ירידה בויטמינים מסוג זה לטווח ארוך הדבר כן יכול לגרום להפרעה קוגניטיבית כולל הפרעה בזיכרון. ממליץ להיבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים