התייעצות להחלפת תרופה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/02/2017 | 23:54 | מאת: מתייעצת

שלום. אני כבת 23 מאובחנת adhd. אני לוקחת ריטלין 20 מג רק כשממש צריך למשל: לנהיגה ומבחנים. הריטלין לא תמיד משפיע. שמתי לב שלפעמים אני ממש מרוכזת אבל בחלק מהפעמים אני לא רואה שזה עוזר. תמיד אני לוקחת את אותו המינון. השאלה שלי האם זה אמור להיות ככה או שכדאי להחליף לתרופה אחרת? כי זה ממש מפריע כשזה לא משפיע... למשל באחד המבחנים לקחתי ריטלין והוא לא השפיע קראתי כל שאלה מלא פעמים ואחרי שמיה כבר לא זכרתי מה קראתי!!!כמובן שנכשלתי... גם הריטלין גורם לי להזעה, להפרעות שינה בלילה ולכאבי ראש. שמעתי על כדור בשם אטנט האם כדאי להחליף או שזה יהיה אותו דבר?

שלום לא ברור מה הסוג של ריטלין? אפשרות אחת לעלולת מינון של התרופה. אפשרות נוספת לנסות ריטלין/ מטילפנידת מסוג אחר למשל FOCALIN XR ניתן גם לנסות אטנט כמובן לגבי כל האפשרויות יש להתיעץ עם רופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים