קונצרטה 18 מ״ג והפרעת שינה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

29/01/2017 | 19:51 | מאת: סיגלית

התיעצתי עם רופא פסיכיאטר בכיר בעניין בעית קשב וריכזו - אני בת 52, לאחר שאבחן בעיה קלה המליץ לי לקחת קונצטרה 18מ״ג. בנוסף אני סובלת מאינסומניה וטופלתי בשיטת לֹCBT וזה עזר, אבל לא לגמרי ריפא את התופעה, כלומר המצב שהתפר מאד אך לא הבעיה לא לגמרי נפתרה. אני נוטלת קונצרטה בין פעמיים לשלוש בשבוע בהתאם לצורך ושמתי לב שביום שאני נוטלת את התרופה, בנוסף לשיפור הקוגניטיבי והתקשורת עם אנשים ועוד ועוד - הפרעת השינה לא קיימת באותו לילה. הקונצרטה עצמה מעוררת כמובן, אבל בלילה השינה משתפרת ללא הכר! זה חוזר על עצמו פעם אחר פעם כך שאני בטוחה שיש קשר בין הדברים. אם כן, מה הסיבה לשיפור המהותי בשינה? ושאלה נוספת - האם עלי לחשוש שאם אצרוך את התרופה תקופה ארוכה של מספר שנים, צפויות לי תופעות לוואי של חרדה? תודה

שלום בלי בדיקה בנוכחות והבנה ברורה של מצב רפואי לא ניתן לתת הסברים והמלצות. באופן עקרוני תרופות כמו קונצרטה או דומות, לא גורמות לחרדה בעצמם אך יכולות להחמיר מצב רגשי הקיים כולל חרדה. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים