תהליך עיבוד מידע במוח בעייתי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/04/2017 | 07:58 | מאת: יעל

דר' חייגרכט שלום רב, בני בן ה-19 סובל מהתופעה שאתאר, שקורית בכל יום והקשתה על לימודיו, ובשיחות עם חברים. אתמול חבר הסביר לי ולבני על תוכנה מסויימת. כ-10 דקות הסבר. בזמן קצר זה, הבן שלי עצר ההסבר 4 פעמים וביקש: "תחזור על ההסבר האחרון איבדתי אותך....". היה שקט סביבנו והוא לא היה מוסח מדברים בבית. זה נראה כמו סוג של "קצר" במוח. כפי שעושים RESET למחשב, בני צריך לעשות איתחול מחדש. אציין כי זכרון העבודה שלו להערכתי בעייתי . הוא נאלץ ללמוד כמה חודשים לכל מבחן בגרות , וגם שליפת המילים לפעמים בעייתית. *ריטלין וקונצ'רטה נוסו בעבר ולא עזרו. אילו בדיקות ניתן לבצע כדי לראות אם יש בעיה במוח (כימית/חשמלית/עיצבית וכד') והאם יש טיפול תרופתי לכך. תודה רבה יעל

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף בברכה ד"ר חייגרכט

19/04/2017 | 08:23 | מאת: יעל

מודה על תשובתך. שאלה נוספת באותו הנושא: הנוירולוגים אליהם פנינו המליצו על ריטלין וקונצרטה , ביופידבק,ואף הבן ביצע MRI שהיה תקין. הכל נוסה, אולם הבעיה נשארה ללא שינוי. האם תוכל להמליץ על בית חולים בו יש מחלקה רלוונטית ובה ניתן יהיה לבצע אבחון מקיף ולמצוא מענה לבעיה. טיפול שיקל על המשך חיין של הבן. לימודית וחברתית. נכון להיום אין לי כתובת למי לפנות. תודה רבה

לשלום בכל בית חולים במרכז הארץ לפחות קיימות מרפאות המטפלות בנושא. לא ניתן להמליץ על מרפאה ספציפית, דברה יחשב כפרסום. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים