סונו–פוטו–ביומודולציה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/03/2017 | 13:10 | מאת: סונו–פוטו–ביומודולציה

בס"ד סונו–פוטו–ביומודולציה © 2017 מאת אפרים שמעיה לנסקי, .M.D., Ph.D *"ביומודולציה" הוא כוונון תגובתי או אסוציאטיבי של הסביבה הביוכימית או התאית של מערכת אורגניזם או תת-אורגניזם לקראת בריאות איתנה יותר. *פוטו-ביומודולציה הוא השימוש באור אדום ובאור אינפרה אדום קרוב, במערך לכיד (לייזר) או מפוזר (דיודה הפולטת אור [לד] או נורת להט), להשגת ביומודולציה. משתמשים באור אדום ובאור אינפרה אדום רחוק, מכיוון שאורכי גל אלה משפעלים את הצבענים הפנימיים (הציטוכרומים) המצויים בתוך האברונים המייצרים אנרגיה (המיטוכונדריה) בתאים. פוטו-ביומודולציה הוכח כשימושי מבחינה קלינית להפחתת כאב ודלקת, לקידום החלמת פצעים ועצמות, ולהגברת מערכת החיסון והתפקוד הקוגניטיבי. *כמו אינפרה אדום, גם אולטרה סאונד, כלומר, קול בתדרים גבוהים יותר מאלה הנשמעים לאוזן האנושית, הוא כלי שפיזיותרפיסטים ורופאים המתמחים בשיקום (רופאים המתמחים ברפואה גופנית) משתמשים בו בטיפול, בנוסף על השימוש בהדמיה מאבחנת. אור אינפרה אדום חודר לרקמה ביעילות גדולה יותר לעומת כל אורכי הגל האחרים של האור, אבל יכולת החדירה של אולטרה סאונד גדולה הרבה יותר. יתר על כן, צבעים מסוימים, הנקלטים בעדיפות על ידי תאי גידול, בהשוואה לתאים נורמאליים, ההופכים אותם לרגישים לאור ("פוטו-סנסיטייזרים") ומפעילים בהם תגובות מרפאות המונעות על ידי אור ("פוטו-דינאמיות") כשהם משופעלים על ידי אור, עשויים גם לגרום לאותם תאים להיות רגישים לאולטרה סאונד ("סונו-סנסיטייזרים"), ולהשפיע על תגובות מרפאות המונעות על ידי אולטרה סאונד ("סונו-דינאמיות") כתוצאה מהחשיפה לאולטרה סאונד. *כשטיפולים פוטו-דינאמיים וסונו-דינאמיים משולבים ביחד (PDSD) עשויה להתקבל סינרגיה. סינרגיה ביומודולרית כגון זאת, עשויה להעמיק אף יותר בנוכחות היפנוזה רפואית, דמיון מודרך, או שיטות דומות להשריית תגובות הרפיה המעוררות שרשרת פעולות פסיכונוירואימוניות המובילות להחלמה. במרפאתנו בחיפה, משתמשים בפוטו/סונו סנסיטייזרים ובג'לים בטוחים בלבד לאולטרה סאונד שמקורם בירקות. סונו-פוטו-ביומודולציה הוא טיפול רפואי משלים, לקידום הרפיה ולהגברת הבריאות החיסונית והקוגניטיבית. הטיפול באמצעות סונו-פוטו-ביומדולציה אינו משמש כתחליף לטיפול רפואי ספציפי במחלה. *לקבלת פרטים נוספים או לקביעת תור יש ליצור קשר עם ד"ר לנסקי בטלפון 077-300-1612, בדוא"ל [email protected], או דרך הדואר, ת"ד 9945, חיפה, ישראל. סימוכין מוח * [גילוי יישומים של אולטרה סאונד טיפולי בנוירואונקולוגיה: התקדמות מעבר לכריתת הגידול] Neurosurgery 2016 79(5):643-654 *[יישום תוך תאי מקומי של היפרקום בשורות תאים אנושיים של גליובלסטומה וקרצינומה] Lasers Med Sci 2001;16(4):276-83 *[טיפול סונו-דינאמי עם 5-ALA בגליומה ממאירה] Gan To Kagaku Ryoho 2016 43(6):702-5 * [טיפול היפרתרמי מגביר השפעה נוגדת גידול של טיפול סונו-דינאמי עם חומצה 5-אמינולבולינית תוך שפעול מסלול אפופטוזה תלוי קספאז בגליומה אנושית] Tumour Biol 2016 37(8):10415-26 * [טיפול סונו-דינאמי המורכב מאולטרה סאונד ממוקד ומפוטו-סנסיטייזר גורם להשפעה בררנית נוגדת גידול במודל גליומה תוך גולגולתית בחולדה] Anticancer Res 2009 29(3):943-50 * [מחקר על מנגנון הטיפול הסונו-דינאמי במודל גליומה בחולדה] Onco Targets Ther 2014 7:1801-10 * [סונו-סנסיטייזציה עם חומצה 5-אמינולבולינית של תאי גליומה RG2 של חולדה במבחנה] Folia Neuropathol 2016 54(3):234-240 שד * [טיפול סונו-דינאמי כגישה חדשנית דו מצבית נגד סרטן: עיכוב גדילת גידול על ידי הלם המתווך על ידי גלים במודל סינרגיסטי של סרטן השד] Discov Med 2015 20(110):197-205 * [השפעות נוגדות גרורות ומקדמות אפופטוזה המתקבלות על ידי שילוב של טיפול פוטו-דינאמי וסונו-דינאמי בסרטן השד, במבחנה ובגוף] Ultrason Sonochem 2015 23:116-27 * [מקרה בוחן: מטופלת עם סרטן שד שטופלה ב-GcMAF, בטיפול סונו-דינאמי ובטיפול הורמונאלי] Anticancer Res 2014 4(8):4589-93. Erratum in: Anticancer Res 2015 5(4):2477 * [טיפול סונו-דינאמי ופוטו-דינאמי בקרצינומה מתקדמת בשד: דיווח על 3 מקרים] Integr Cancer Ther 2009 8(3):283-7 * [טיפול פוטו-ביומודולציה לטיפול בדרמטיטיס שהושרה על ידי קרינה: ניסיון מוסדי יחיד של טיפול קרינה משלים במטופלת סרטן השד לאחר ניתוח לשימור השד]Strahlenther Onkol 2017 Feb 27 * השימוש בטיפול באור ברמה נמוכה כטיפול תומך במטופלות עם סרטן השד: סקירת ספרות] Lasers Med Sci 2017 32(1):229-242 * [חומצה 5-אמינולבולינית מגבירה פעילות נוגדת סרטן המתווכת על ידי אולטרה סאונד על ידי הרס חמצוני של המיטוכונדריה בסרטן השד] Anticancer Res 2016 36(7):3607-12 * [נתרן סינופורפירין עודד השפעות סונו-פוטו-דינאמיות בסרטן השד במבחנה ובגוף] Ultrason Sonochem 2016 31:437-48 * [צבע IR-780 כסונו-סנסיטיזייר לטיפול סונודינאמי בגידול בשד] Sci Rep 2016 6:25968 * פעולה סונו-דינאמית של היפוקרלין B מעודדת אפופטוזה של תאי סרטן שד במעורבות של מסלול הקספאז] Ultrasonics 2017 73:154-161 * [טיפול פוטו-ביומודולציה בלימפדמה הקשורה בסרטן השד: ניסוי בהקצאה אקראית המבוקר על ידי פלצבו] Photodermatol Photoimmunol Photomed 2017 33(1):32-40 ערמונית * [תמצית היפרקום פרפורטום מתנולית מעכבת גידול של שורת תאים אנושיים של קרצינומה של הערמונית המושתלת בערמונית של עכברים ערומים] Cancer Lett 2004 210(1):27-33 * [אולטרה סאונד טיפולי מאפשר העברת גן נוגד אנגיוגנזה ומעכב גדילת גידול בערמונית] Mol Cancer Ther 2007 6(8):2371-82 * [סרטן הערמונית: אור, מצלמה, פעולה – טיפול פוטו-דינאמי למחלה בסיכון נמוך Nat Rev Urol 2017 14(3):134 שחלה * השפעה של טיפול פוטו-דינאמי עם היפוקרלין B על אפופטוזה, היצמדות ונדידה של תאי סרטן Int J Radiat Biol 2014 90(7):575-9 *[ננו חלקיקים עם היפריצין לטיפול פוטו-דינאמי בסרטן השחלה] Int J Pharm 2006 326(1-2):174-81 מקורות שונים * [טיפול בפוטו-מודולציה: טיפול בנמק של הקרום הרירי של הלוע במטופלים שכבר טופלו בסרטן של הראש והצוואר] Support Care Cancer 2017 25(4):1031-1034 * [היפוקרלין B מגביר מוות תאי שהושרה על ידי אולטרה סאונד בתאי קרצינומה של האף והלוע] 42 -336(2)36 Ultrasound Med Biol 2010 * [טיפול אור ברמה נמוכה מאפשר טיפול פוטו-דינאמי המתווך על ידי NPe6 בתא אוסטיאוסרקומה אנושי עם עליה ב-אדנוזין טרי פוספט.Photodiagnosis Photodyn Ther 2015 12(1):123-30 * [מקרה בוחן: מטופל עם סרטן ריאה של תאים שאינם קטנים שטופל עם GcMAF, טיפול סונו-דינאמי ושדות לטיפול בגידול] Anticancer Res 2016 36(7):3767-70 * [פוטו-מודולציה של הפוטנציאל האוסטיאוקלסטוגני של קרצינומה של תאי קשקש פומי] J Biophotonics 2016 9(11-12):1136-1147 * [השוואת היעילות של טיפול פוטו-דינאמי וסונו-דינאמי בסרטן עור שאינו מלנומה ומסוג מלנומה] Bioorg Med Chem 2016 24(13):3023-8 * [גלי הלם באנרגיה גבוהה ו-5-אמינולבולינית לטיפול סונו-דינאמי: השפעות במודל סינרגיסטי של סרטן המעי] Technol Cancer Res Treat 2011 10(1):85-93 אחרים * [חמצן וננו חלקיקים עם אינדוציאנין ירוק המשנים שלב – תיווכו השפעות ציטוטוקסיות פוטו-סונו-דינאמיות בקרום סינוביאלי דמוי פיברובלסט בדלקת מפרקים שגרונית] Int J Nanomedicine 2017 9;12:381-393 * [שיפור משמעותי בקוגניציה במקרי דמנציה קלה עד די חמורה שטופלו בפוטו-מודולציה תוך גולגלתית ותוך נחירית: סדרת מקרי בוחן] Photomed Laser Surg 2017 Feb 10 * [ההשפעה של פוטו-מודולציה על נוירופתיה הקפית המושרית על ידי כימותרפיה: ניסוי קליני בהקצאה אקראית הבוקר על ידי דמה] Gynecol Oncol 2017 144(1):159-166 * [פוטו-מודולציה של גנגליוני השורש הגבי לטיפול בכאב גב תחתון: מחקר הרצה] Lasers Surg Med 2016 48(7):653-9 * [הפוטנציאל של טיפול פוטו-מודולציה תוך גולגולתי לטיפול בהפרעת דיכאון מז'ורית] Rev Neurosci 2017 Feb 23 *[טיפול משולב חדשני לעידוד החלמת והתחדשות עצם בתנאי חוסר חמצן: פוטו-ביומודולציה ומלטונין] Lasers Med Sci 2017 Jan 13

שלום רב, זהו אינו מדור פרסומי. מבקש לא לפרסם בפורום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר