פורום סרטן הכבד

פורום סרטן הכבד נועד לתת תמיכה לחולים ובני משפחותיהם ולתת מענה על שאלות גולשים. סרטן כבד הוא סוג סרטן נדיר למדי, אולם שכיחותו נמצאת במגמת עליה. בישראל 900 חולים בסרטן כבד. סרטן הכבד נפוץ פי 3 בגברים מאשר בנשים. בדרך כלל סרטן בכבד מתגלה במקרה במהלך ניתוח או בדיקה של מחלות אחרות משום שלגידול בכבד אין תסמינים. גורמי הסיכון להתפתחות סרטן בכבד הם: דלקת בכבד (נובעת מזיהום, שתיית אלכוהול, צהבת מסוג B,C), אשר בעתיד עלולה להתפתח לגידול סרטני, עישון ועוד. ד"ר יצחק שנירר, מנהל מחלקה אונקולוגית בבי"ח פוריה יוכל לענות על שאלות הקשורות להתפתחות סרטן בכבד, הגורמים לו ודרכי הטיפול הקיימים היום בסרטן הכבד. פרטים נוספים באתר של האגודה למלחמה בסרטן.
547 הודעות
479 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הכבד

שלום רב, לפני כ 3 חודשים התגלה אצל אימי גידול בכבד שמקורו בכיס המרה. עד עתה היא עברה 5 טיפולים כימותרפיים (מטופלת בסורוקה) וצפויה לעבור עוד אחד לפני בדיקת CT . עוד לפני הגילוי היא סבלה מידי פעם מגירודים בגוף אך לאחרונה התופעה החמירה וממש מקשה עליה לתפקד. היא מתמודדת טוב עם תופעות הלוואי של הכימו אך הגידורים הפכו פשוט לבלתי נסבלים על אף שעל פי בדיקות הדם תפקודי הכבד נמצאים במגמת שיפור מתמשכת. מה הסיבה העיקרית לגירודים וכיצד ניתן להקל עליה?. לצערי הרב האונקולוג הציע מס' כדורים להקלה ואף אחד מהם לא עזר.

16/03/2019 | 17:55 | מאת: אוהד

שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- וודקה, בירה, וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול , באופן קבוע .. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ). ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (כבד, לב, מוח, כליות וכו׳..) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול/כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הכל גורם נזק פנה למטפל שלך

01/01/2019 | 19:20 | מאת: אתי

ב ct גילו ממצא שמתאים להמנגיומה עשיתי אולטרסאונד שלא ראו דבר חוץ מכבד מעט שומני ואבן בכיסמרה

לקריאה נוספת והעמקה

המנגיומה היא מעין ציסטה עם דם ואינה אמורה להיות ממאירה אם זן שאלתך? בדיקה טובה לשלול בעיות אחרות היא מיפוי עם כדוריות אדומות .

01/01/2019 | 19:10 | מאת: אילנית

נצפה כבד שאינו מגדל, בעל מרקם אקוגני שומני. באונה הימנית של הכבד בסגמנט 7 הודגם אזור מעט היפואקוגני ללא גבולות ברורים , על טיבו אינו ברור. הממצא הודגם גם ב-CT ללא הזרקת חומר ניגוד , לא עבר בירור. טחול מוגדל, בגודל כ 16 ס"מ, בעל מרקם על קולי

שלום, חמי, בן 60, סבל מכאבים ואי נוחות בבטן והופנה לבית החולים. כרגע רואים גרורות בכבד אבל לא ברור המקור לאחר ct, יש חשש לכל מערכת העיכול, ממתינים הביופסיה שתתבצע בהקדם. בבדיקות הוא אובחן ברמות המצויינות לנ"ל , האם בהכרח מדובר בגידול סרטני או שמא על סמך רמות אלו ישנן מחלות נוספות שאפשריות דוגמת שחמת הכבד וכו'?

לקריאה נוספת והעמקה

לאור הדברים ששלחת יש לבצע ביופסיה מהכבד . ובהתאם לתשובה מה ביופסיה לפעול בהמשך .

23/06/2018 | 15:39 | מאת: אלין

שלום דר ותודה מראש, הלכתי לרופא נשים בגלל פטריה. נראה לי מוזר אבל ביקש לבדוק אם הכבד מוגדל (מה הקשר) בטעות הסכמתי והוא מישש, לחץ אמר לי לנשום ולהרפות הרבה זמן כאב לי מאד עד שביקשתי שירפה ממני. לאחר מכן בדק אותי וגינאלי. אחרי שעתיים ועד עכשיו 3 ימים גם מעיר אותי בלילה יש לי כאבים חזקים בבטן בצד ימין באמצע ולמטה כבר לא יודעת איפה. השאלה שלי גם אם זה מוזר, האם מבדיקה כזאת חזקה באזור הכבד לחיצות מישוש וניסה לתפוס את הכבד יכול להיגרם נזק? אני ממש בחרדה בגלל זה. תודה רבה לך על התשובה אולי תרגיע אותי. אלין

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני לרופא המשפחה שלך ולרופא הגנקולוג שלך

03/06/2018 | 20:40 | מאת: Shomon

בדיקת ct pet מתאריך 02/2018 אין עדות לתפליט פריקקרדיאלי. מעט נוזל פלאורלי מימין. בטן ואגן, קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה בהקיפי נגעים גדולים מתמזגים בשני אונות הכבד המעורבים את מרבית הפרנרכימה של הכבד בעלי מרכז היפודנסי וללא קליטה ( נמקי) גדלו לעומת בדיקה קודמת (!! הבדיקה הקודמת הייתה סי טי רגיל!!) קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה בתהליך קונצנטרי כ4.5 ס"מ המוצר את הלומן של הקולון היורד עם הסננת שומן מסביב ובלוטות לימפה במזוקולון. מעט נוזל סביב הכבד ובאגן בהחמרה. בבדיקה סיטי פט חוזרת 5/2018 הודגמו השינויים הבאים: 1) קליטת fdg בעוצמה גבוהה בשריר דלטואיד של כתף שמאל ללא ממצא פתולוגי ברור בct, מציע קורולציה קלינית 2) מודגמים תהליכים היפודנסיים גדולים בכבד יותר סאונה הימנית, כיום ללא קליטה פתולוגית של 3fdg)נוזל סביב הכבד קטן לעומת בדיקה קודמת. 4) הקליטה הפתולוגית שהודגמה בקולון היורד נסוגה וכהיום אין לראות תהליך שהודגם בבדיקה הקודמת 5) אבנים בכיס מרה. ללא שינוי מבדיקהקודמת. 6) מוקדים סקלרוטריים יתכן אי עצם או אחר בעצם הכסל מימין ללא שינוי מבדיקה קודמת ללא קליטה פתולוגית של fdg. אודה לך מאוד אם תוכל להבהיר לי את עוצמת השינוי לטובה. נ.ב. הפט סיטי בוצע שבועיים מתום תחילת הטיפול ה5 בסידרה הטיפול כולל טיפול המשך בבית בהזלפה איטית למשך כיומיים כפי שניתן לראות בקובץ הפרוטוקול שצירפתי. אם הפט סיטי בוצע שבועיים מהטיפול שניתן בבית החולים האם יש לזה השפעה על האופטימאליות של התמונות והפיענוח. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מבין את השאלה אם הפט סיטי מראה שיפור יש שיפור אם לא לא. שאל את הרופא המטפל ,כיון שאין פרטים מלבד תשובת ההדמיה

דר שלום וברכה. ראשית אני מודה לך מאד על התיחסותך. לגופה של שאלה, פירטתי בהודעה את הפיענוח של שני הבדיקות שבוצעו בהפרש של כ 3 חודשים ושאלתי הייתה מה עוצמת השיפור בהתאם לפרוטוקול הטיפול שצירפתי

עשיתי סקירת מערכות לפני ימים ונמצא בחלל הבטן בקוטר11/11 ממ/ אקוגני ללא זרימה . מה זה אקוגני? ומה לעשות במצב הזה ? ואם העובר נולד בתסמונת דאון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בתחום שלי נא לפנות לגנקולוג

לאור בהלת הגדוליניום, רציתי לשאול האם בדיקת MRS לכימות אחוז הטריגליצרידים בכבד שהופניתי אליה כוללת באופן מובנה שימוש בחומר ניגוד על בסיס גדוליניום?

קרוב לודאי שכן עליך אבל לשאול את הרופא המבצע את בדיקת הmri

10/04/2018 | 07:08 | מאת: רמת הגדוליניום

אנא פנה לרדיולוג המומחה

04/04/2018 | 14:04 | מאת: עליה בסמנים

בן זוגי קיבל 10 טיפולי כימותרפיה קשים לסרטן לבלב והסמן CA-19-9 ירד מ-780 ל-58, ה-CEA היה תקין. מאחר ומדובר במחלה מקומית, קיבל עכשיו חמישה טיפולי הקרנות ממוקדים. בבדיקת סמנים אחרי ההקרנות סמן CA19-9 עלה ל-82 וסמן CEA נשאר תקין. האם זה אומר שהגידול המקומי שוב גדל ומתפשט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עליה בסמנים אינה מועילה כאן כי המחלה מפושטת . עד כמה היא מפושטת אינני יודע על סמך הרשום. אם ניתן טיפול ממוקד באמצעות קרינה לכבד והמחלה כרגע ממוקדת לכבד בלבד ,יש לחכות לראות האם יש תגובה באמצעות סיטי או אולטראסאונד או mri . וניתן להוסיף בהמשך טיפול לכבד או באמצעות הזרקה ישירה לכבד ,או במתן טיפול לוריד עם תכשיריpd1 שעלותם גבוהה .

29/03/2018 | 11:54 | מאת: יעלה

שלום, בת 64, יש לי שחמת (צירוזיס) עקב כבד שומני, וכן ספלנומגליה. בבדיקת MRI בטן מתאריך 11/2017 נמצא בכבד "באונה הימנית מודגם מוקד זעיר היפר-וסקולרי בגודל 7 מ"מ, אין לשלול HCC זעיר - למעקב צמוד עם בדיקת MRI ביקורת בעוד 3 חודשים". בבדיקת CT כבד שביצעתי לפני מספר ימים (עברו 3 וחצי חודשים מבדקית ה- MRI) נמצא: "נגע מואדר בקוטר של 15 מ"מ, מזוהה באונה הימנית של הכבד ומשיק לפונדוס כיס המרה. הממצא בולט בהשוואה לבדיקת ה- MRI. אין לזהות נגעים מואדרים נוספים. קיים שינוי היחס בין אונות הכבד." בסיכום הם כתבו: "תהליך מואדר עם WASHOUT באונה הימנית של הכבד, בולט מעט יותר בהשוואה לבדיקת ה- MRI. הממצא חשוד." ברצוני לשאול: 1. האם זהו נגע סרטני? 2. האם אפשר להסיר את הנגע בניתוח? מה הטיפולים האפשריים בנגע? 3. תוך כמה זמן כדאי להסיר את הנגע? 4. לפי הבדיקות הוא גדל מ 7מ"מ בנובמבר 2017 לגודל של 15מ"מ בתוך 3 וחצי חודשים. האם זה גדל מהר? 5. לאחר ממצא כזה, כל כמה זמן כדאי לחזור על בדיקת MRI או CT של הכבד? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? 6. האם כדאי לקבוע תור לאונקולוג בנוסף לרופא הגסטרו? 7. במידה וזה נגע סרטני, האם כדאי לבדוק שאין סרטן מפושט בגוף (וכיצד בודקים זאת)? האם אפשר להסיר את הנגע הזה ובכך למנוע סרטן מפושט? אני מודאגת מהתוצאה ואודה מאוד לתשובתכם, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור שלך יש חשיבות לנסות לבצע ביופסיה או לחילופין באם אפשר לנתח את הנגע הבעיה זה התירו סיס שלך .לכן עלייך להיוועץ במומחה כבד גסטרו ומומחה כבד כירורג קודם . על יתר השאלות ניתן לענות לאחר שהמטפלים בך ישלימו בירור.מס השאלות עצום את יכולה לבוא לקליניקה ולקבל תשובות יותר מעמיקות תודה וחג שמח

07/03/2018 | 21:02 | מאת: Aoli

שלום רב  מבקשת מענה בהקדם ,אימא שלי בת 59 עם רקע משפחתי בסרטן מעי הגס , עשתה בדיקת קולונסקופיה שרשמו ..10 סמ דיסטלית מהשסטום האליו ציקלי הודגם תהליך מכויבשמערב חצי מהדופןומצר מעט את הלומן מדמם ונוקשה במגע ... בבדיקת האלוטראסאנד והסיטי ...רשמו שהכל תקין ויש רק 3 ממצאים בכבד היפואקוגניים (ביחס למרקם הכבד) סובקפסולריים בחלק התחתון של הכבד שניים באונה הימינית בקוטר 1.3 ממ ...ואחד באונה שמלית בגודל 2.6×2.2 סמ בדופלר צבג לא הודגמו זרימות מוגברות בתוכם   ובדיקת ה CEa   6.4  (שנים מעשנת ) והמרקר ca19-9  יצא 18 אנחנו במצב מאוד קשה ורוצים לדעת האם בהכרח מה שיש בכבד זה גרורת... ואם כי האם יתאפשר לעשות ניתוח כריתה ותקבל החלמה מלאה מהמחלה מבקשת מענה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור שלך מדובר בסרטן המעי הגס שלב ארבע יש להתחיל בטיפול כימוטרפי אם תהיה תגובה אזי אפשר לחשוב על ניתוח . מכל מקום אם תרצו התיעצות נוספת אני יוכל לראות אותכם בשלושים למרץ . תודה

25/02/2018 | 06:04 | מאת: שגית

מסיימת כרגע טיפול טרום ניתוחי, עקב סרטן שד מקומי ללא גרורות. בבדיקת PET שנעשתה לפני הכימותרפיה צוין בכבד מספר ממצאים ציסטיים קטנים מדי לאפיון ללא קליטה פתולוגית. בסיכום נרשם תהליך שאתי בשד וללא ממצאים היפרמטבוליים חשודים. במהלך הטיפול הכימותרפי ועקב אשפוז בוצע CT לשלול תסחיף ראתי וגם שם ראו משהו בכבד: מוקד היפודנסי קטן ועוד מוקד היפודנסי זעיר האם יש סיכון כלשהו לגרורה ??? מה מומלץ כרגע... שכן אני מועמדת לניתוח. (לציון - בדיקת ה PET נעשתה ללא חומר ניגוד לווריד רק FDG בשתייה)

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית עלייך לבצע MRI של הכבד , שנית אחרי הטיפולים לפני הניתוח יש לעשות ואפשר לעשותpetctכנדרש , אח״כ לכי לניתוח במידה ואין גרורות בכבד

עשיתי היום אולטרסאונד ואני דואגת נמצא אצלי בקצה חלל הרחם אזור אקוגני בגודל 11*9 מ"מ. בנוסף בצוואר הרחם הודגם ממצאים אנאקונים הגדול שבהם- 9.5מ"מ. מה זה אומר? חייבת לציין שמידי פעם אני חווה מחזורים ארוכים עם דימומים חזקים ולפעמים גם בין המחזורים דימום קל של עד יום וחצי. אשמח לתשובה מהירה תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בתשובה לשאלתך אנא פני לשאול רופא מומחה בתחום רפואת הנשים .

שלום דר' שנירר אני קצין ביטחון בשגרירות ישראל בסנגל. אחד העובדים שלי (סנגלי) אובחן עם גידול בחלק השמאלי של הכבד בקוטר 13 ס"מ. לטענת הרופאים המקומיים ניתן לבצע ניתוח להסרת הגידול משום שאין ממצאים נוספים של התפשטות המחלה מעבר לגידול. העובד חולה כמובן בצהבת. סובל ממיחושים בבטנו בלבד נכון לרגע זה. הרופאים המקומיים טוענים גם כי אם יבוצע הניתוח בסנגל, סיכויי ההחלמה של העובד אפסיים. מדובר בעובד וותיק בשגרירות, בן 40, אב ל-3 ילדים קטנים. אני מעוניין ומתכוון לעשות הכל על מנת לסייע לו. כולל להוציא אותו לטיפול במדינה מתקדמת. 1. האם מנסיונך לאור נתונים אלו ניתן עדיין לבצע ניתוח ? כריתת אונה? 2. האם אתה יכול להמליץ על אירגון הומניטרי או דרך להביאו לישראל לצורך טיפול? בתודה מראש ובברכה רועי רוזנברג

לקריאה נוספת והעמקה

אם האיש אובחן היטב ,לא ציינת מי איבחן ואיך . לגבי שאר הפרוצדורות יש רופאים ללא גבולות שיכולים לעזור . הבאה של חולה עם צהבת ואיני יודע אם היא מטופלת ואין מידע כמו שאמרתי כיצד נעשתה האבחנה והאם היא נכונה לארץ,אפשרית במידה ויש מי שיתמוך ואם מדובר רק בניתוח אפשר בהדסה עין כרם או שיבא או איכלוב. איזור ואומר יש צורך לראות האם זה סרטן ואם כן סרטן הכבד ,שנית לברר היטב האם מצריך ניתוח ,ואו טיפולים אחרים כמו הזלפה לכבד תחילה במידה וזה סרטן הכבד. כל זה מצריך בדיקה אבחנה מדויקת ומיכה כספית ויש לשאול האם הצרפתים לא יכולים לעזור .

תודה על התגובה המהירה. אני מצרף את חווד הרפואית עס הבדיקות שנעשו עד כה : אולטראסאונד, דם, וCT. הרופאים כאן (בסנגל) אבחנו זאת כסרטן בכבד והוסיפו שהיות והממצא מהCT כה ברור אין צורך בביצוע MRI. אין גם טעם לביופסיה כי הממצא ברור וקיימת סכנה של התפשטות הסרטן בנתיב המחט. לטענתם אין גרורות או סימנים אחרים. מבדיקת הדם ברור כי הוא חולה בצהבת. המלצתם לטיפול היא ניתוח להסרת הגידול. ברור לי כי רמת הרפואה והרופאים כאן היא נמוכה וניאלץ לבצע איבחון נוסף במדינה מתקדמת יותר. השאלה היא האם בכלל קיימת אפשרות לבצע ניתוח כאשר יש גידול בגודל כזה - 13 ס"מ? או שיהיה בזבוז זמן וכסף להטיס אותו למדינה אחרת? בברכה רועי

04/12/2017 | 11:58 | מאת: זוהר

שלום רב, גילו לאבי לפני שנה וחצי סרטן ראשוני בכבד, כשברקע יש לו שחמת במצב מתקדם. ניסו לטפל בו ע"י צנטור מקומי והזרקה של כימו ישירות לכבד. הטיפול לא צלח. ניסו לתת לו טיפול ביולוגי נקסוור שעשה לו כאבים ברגליים ובידיים ולכן הטיפול הופסק. לצערי בבית חולים איכילוב מיצו את הטיפולים האפשריים והוא לא מתאים למחקר כיוון שהבילירובין גבוה והטסיות נמוכות (39). האם יש טיפול שיכול להתאים לאבי למרות המצב בו הוא נמצא? אשמח לתשובתך... בברכה, זוהר

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לאור מצבו של אביך עם שחמת ומס טסיות כה נמוך ,קשה לתת טיפול מתקדם נוסף . אנא שאל אולי יש אפשרות להכניסו למחקר עם pd1

שלום רב אמי חולת סרטן והיא אחרי 2 טיפולי כימותרפיה , בבדיקת מרקרים יצא ש - CA 19-9 יצא 178.8 CEA 469.6 CA -125 5.8 על מה זה מצביע? מה זה אומר על המחלה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית לא מסרת באיזה סוג סרטן דובר , מתי אובחן ובמה מטופל וכמה זמן . אולם על פי תשובות הדם של מה ששלחת מדובר במחלה פעילה .עלייך לשאול את הרופא/ה מטפל מה קורה

03/10/2017 | 10:58 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקות דם שהראו עליה קלה בתפקודי כבד נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו המצצאים הבאים ביחס לכיס המרה (כל שאר הממצאים תקינים): "כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים בתוכו, דפנות לא מעובים. CBD תקין. RHD ו- CHD תקין. הרחבה של דרכי מרה באונה השמאלית, LHD בקוטר 6 ממ. CUT OFF ברור עם תוכן איזואקואי לרקמת הכבד ללא פעילות בדופלר, ללא מסה מוגדרת". אני בן 33 בדרך כלל בריא. הופניתי לביצוע בדיקות נוספות. מאוד לחוץ מהתוצאות. מה זה אומר ומהן האפשרויות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא גסטרואנטרולוג להמשך בירור .אין במידע שסיפקת נתונים מספיקים

10/10/2017 | 10:12 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקת דם אקראית התגלתה עלייה בתפקודי כבד ALT 66, AST41, GGT 271. ביצעתי US שם נמצאה היצרות של אחד מהעורקים בדרכי המרה אך לא נצפו אבנים ולא נצפתה מסה מוגדרת. ביצעתי MRI שם גם כן ניתן לראות את ההיצרות אך רופא מומחה למחלות בדרכי המרה לא הצליח לזהות את הגורם והמליץ על ביצוע ERCP (טרם התקבל פענוח על ידי רדיולוג). בנוסף ביצעתי בדיקות דם A.F.P.- TM+CA-19.9+CEA שיצאו תקינות. מאוד לחוץ מאפשרות של גידול. (בן 33 בריא בד"כ). האם ייתכן וישנה אבל בדרכי המרה שלא ניתן לגלות באמצעות MRI? מהן האפשרויות?

מי ששלח אותך לercp ,אנא פנה אליו . Mri לא יקדם כאן

ניתנה תשובה אנא פנה לגסטרואנטרולוג

31/08/2017 | 11:31 | מאת: נירה

לא ידעתי איפה לשאול.. מקווה שבכל זאת תוכל לענות לי. לפני כשנה וחצי גילו לי ציסטות עם מחיצות מסויידות בטחול באולטרסאונד . כעבור חצי שנה המצב לא השתנה. לפני כמה ימים עשיתי בדיקה חוזרת, אחרי שנה - רוב הציסטות נשארו אותו דבר אבל הפנו אותי לסיטי תלת פאזי מכיוון ש: (כך היה כתוב)- "הציסטה הדומיננטית עם מחיצות רבות גדלה במקצת- מ23 מ"מ ל27 מ"מ". מה זה אומר ציסטה עם מחיצות רבות ? זה יותר מסוכן מציסטה פשוטה? האם זה שזה גדל זה מחשיד יותר לכיוון ממאיר? אפילו שזה גדל ממש בקצת? בדרך כלל מוציאים אותה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני רדיולוג ומצטער איני יכול לענות על שאלתך .בקש מרופא המשפחה שיפנה אותך למומחים המתאימים

25/07/2017 | 01:16 | מאת: שלו

שלום וברכה, בן 33, בבדיקת CT בטן התגלו שני ממצאים: * נגע היפודנסי מוגבל היטב בממדים 1.6*1.2 ס"מ ברטרופריטונום משמאל, הצפיפות נגע מנוכה כ8HU ללא האדרה. מדובר בנגע ציסטי. באבחנה מבדלת לימפאנגיומה או התרחבות לימפטית, פחות סביר שמדובר בבלוטת לימפה עם התנזלות. * נגע היפודנסי בקוטר 1.2 ס"מ בסגמנט 7 של הכבד, רושם להאדרה הודולרית היקפית, יתכן המנגיומה קטנה. האם כדאי ומומלץ לבצע בדיקת PET CT ? תודה מראש על התשובה, שלו

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת למה עשית סיטי בקשר לתשובה של הסיטי מדובר בציסטה לכן עליך לגשת לרופא המטפל שלך או לחילופין להסביר לי למה בוצע הסיטי

25/07/2017 | 21:53 | מאת: שלו

תודה על התייחסותך! ה-CT בוצע בעקבות כבד שומני שהתגלה ב-US בטן שבוצע עקב חיידק הליקובקטר שגרם לכיב בקיבה. תוצאת ה-CT לכבד: הסננה שומנית פוקלית של הכבד בסגמנט 4 סמוך לליגמנטום פלציפורום, אין עדות להסננה שומנית דיפוזית. אשמח לדעת האם כדאי וצריך לבצע בדיקת PET תודה רבה!

סיטי עם קונטרסט ואולטראסאונד מספק . אם הרופא חושד בממאירות יש לבצע ביופסיה מהכבד .

28/05/2017 | 13:29 | מאת: כלנית

עקב מעקב גניקולוגי בודקים לי מדי פעם סמנים, הכל תקין , פרט לכך שכבר כמה שנים ה AFP גבוה מהנורמה וכבר שנה או יותר בסביבות ה 15. הטריגליצרידים והLDL בנורמה , אבל במעקב כבר כמה שנים, נוטלת סימקור 10 מ"ג ואומגה שלוש שמוריד לי טריגליצרידים, תפקודי כבד תקינים. האם יש צורך בבדיקות מסוימות? האם פשוט יש אנשים שהערכים שלהם לא בטווח הרגיל והם בריאים? האם זה ערך שאמור להדאיג אותי? (סבי נפטר צעיר מאד מסרטן לבלב, אני בת 58)

לקריאה נוספת והעמקה

איני מבין את השאלה אם אין מחלה סרטנית אין צורך לבצע בדיקות של סמנים . אם ביצעו יש להיוועץ למה עם הרופא המטפל

28/05/2017 | 22:21 | מאת: כלנית

היו בעבר בעיות גניקולוגיות, שדרשו מעקב. הגניקולוג שלי שהוא גם אונקולוג שלח את הבדיקות הללו ליתר בטחון. אין שום מימצא גניקולוגי כיום . בגלל הAFP עשיתי גם אולטרסאונד בטן עם דגש כבד, אבל לא ראו שום דבר. הרופא ששלח אותי לבדיקות (בערך כל חצי שנה משך כמה שנים) כבר לא עובד, עוד לא התחלתי עם רופא חדש, ורופאת משפחה התחלפה. רציתי רק לדעת האם ערך של 15 כשהטווח הרגיל עד 10 הוא זניח או לא. והאם פשוט לשכוח מזה או כן לבדוק במערכת העיכול. אין לי בעיה להתעלם, רק לא רוצה להצטער מאוחר יותר אם סתם נתתי לבעיה לגדול....

עניתי כבר קודם אם אין ממאירות לא מבצעים בדיקות של סמנים אם ביצעו יש לשאול למה את הרופא המטפל

במידה ויש חשד לממאירות התוצאה מתקבלת במיידי?

לקריאה נוספת והעמקה

תוצאות תוך שבוע עד עשרה ימים

בקרוב משפחה כבן 40 התגלה גידול סרטני במעי הגס וגרורות בכבד. מה הטיפול המומלץ? בברכה ת

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה מורכבת יש לבקר את כל הפרמטרים הגנטיים לבדוק המטופל ולראות עד כמה המחלה מפושטת ולהחליט על טיפול עי רופא מטפל או בהתייעצות

תוך שבוע עד עשרה ימים

ממצאים: בסיסי ריאות שמורים. ללא תפליט פליאורלי או פריקרדיאלי. בסגמנטים 5-4 של הכבד מודגם נגע היפודנסי עם גבול בלתי סדיר,מקבל האדרה הטרוגנית עם אזורים היפודנסים מרובים. 9 ס"מ. * גודל הממצא זה כ 7 בכבד הודגמו מספר נגעים ציסטים חלקם גדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת. 7.4 ס"מ. * 5.4 ס"מ ל- 5.2 * לדוגמא בסגמנט 4 נגע היפודנסי כנראה ציסטי גדל מ- 4 2.4 ס"מ. * 1 ס"מ ל- 2.2 * נגע ציסטי בכיפת הכבד גדל מ- 0.9 5.6* 5.1 ל- 4.7 * 4 ככל הנראה ציסטי גדל מ- 3.8 HU - נגע היפודנסי בסגמנט 5 של הכבד בעל צפיפות ללא הזרקה של ח"נ כ ס"מ. 0.4 ס"מ. * מוקד היפודנסי חדש בסגמנט 7 של הכבד בגודל כ- 0.2 2.7 ס"מ, ללא שינוי משמעותי. * 4 בגודל כ- 1.8 A נגע מעט היפודנסי לא ספציפי בסגמנט מודגמות קשריות לימפה ברוחב עד כ- 1 ס"מ בשער הכבד. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים ללא ממצא. הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים. האדרנל השמאלי נראה מעט מעובה. האדרנל הימני ללא ממצא. הכליות במנח וגודל תקינים, ללא עדות להידרונפרוזיס. לא זוהו ממצאים בלולאות המעיים. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות. בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות. שינויים טרשתיים באאורטה וענפיה. שלפוחית השתן ללא ממצא. gland? nilohtraB- 1.2 ס"מ ממצא ב * הימנית בדומה לבדיקה קודמת מודגם ממצא דנסי בגודל כ 1.1- majora aibal- ב מומלצת קורלציה לבדיקה גניקולוגית. ללא נוזל או אוויר חופשי בבטן. שינוים ניונים בע"ש המותני ללא הרס עצם. סיכום: נגע הטרוגני באונה הימנית בסגמנטים 5-4 של הכבד- ממצא חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת. באבחנה מבדלת:תהליך משני או קובץ של תהליכים משניים,תהליך ראשוני - לימפומה

לקריאה נוספת והעמקה

לאור הממצאים והחשד לימפומה יש לבצע ביופסיה מהכבד ולפנות לרופא מומחה המטולוג

כיון שרק סיטי הובא בלי שום הערכה קודמת אזי יש לברר האם ניתן לבצע ביופסיה מהכבד ולאור הסיכום של חשד בלימפומה נא לפנות להמטולוג

07/03/2017 | 20:05 | מאת: ישעיהו

בשנים האחרונות מתפרסמים בספרות עוד ועוד מחקרים שמעידים על תוצאות שנדמה לי שקשה להגדיר אותן כפחות מ-"פנטסטיות" (למשל, OS של 56% מול 9% אחרי 5 שנים) של השתלות כבד בקרב חולים עם גרורות בכבד. מצד שני, התוצאות עדיין פחות טובות בהשוואה למושתלים בעלי גידול ראשוני בכבד, מה שמביא אותנו למציאות האכזרית: בעצם אין כיום לחולים כאלה סיכוי לקבל כבד מרשימת ההמתנה הישראלית. האם בנסיבות כאלה אתה חושב שמוטלת חובה מקצועית ואתית על הרופא המטפל בכל זאת להציג בפני החולה הגרורתי הישראלי שלו את האופציה להשתלת כבד, בידיעה שלמעשה מבחינה לוגיסטית (לא רפואית!) יהיה קשה מאוד לממש את האופציה הזאת בישראל ורק חולים בעלי אמצעים או קשרים יצליחו לממש אותה בחו"ל? כמו כן, עד כמה בנסיבות כאלה ראוי לקדם בצורה אגרסיבית את הסוגיה של השתלות אונת כבד מבני משפחה, בשים לב לתופעות הלוואי הלא פשוטות של תרומה כזאת ולמיעוט המחקרים בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אינני יודע האם אתה רופא מדען מתעסק בביולוגיה .לא הצגת את עצמך משום מה !? ובכן : גרורות לכבד מסרטן ראשוני שאיננו מסוג גידול ראשוני נוירואנדוקריניים כמו קרצינואיד שהגידול הראשוני נכרת במלואו ויש מס בודד של ממצאים בכבד , לעיתים רחוקות סרטן כבד ראשוני עם אינדיקציות מאוד מאוד ברורות. אין שום הצדקה להשתלה . ולכן אין שום מקום לדחוף את הנושא בארץ . שעלותו עצומה והתקווה ממנו כיון איננה קיימת רק כפי שציינתי במקרים בודדים מאוד. והמשתילים בארץ כמו בחו״ל יודעים ומודעים לכך .

23/10/2016 | 15:59 | מאת: Revital Rosh

אמי בת 63 עברה לפני כשנה כריתה נרחבת של הכבד שכללה את האונה הימנית עקב שלושה גידולים בכבד. לאחר חצי שנה המחלה חזרה עם גידול אחד ממאיר ושלושה נוספים שטיבם לא היה ברור. באוגוסט אמי עברה טיפול TACE שלא הצליח ב CT האחרון מלפני חודש וחצי הסתבר כי המוקדים שטיבם לא היה ברור גדלו וככל הנראה ממאירים, בנוסף התווספו מספר מוקדים נוספים כולם בכבד. בית החולים שוקל אפשרות נוספת לטיפול דומה ל TACE או להתחיל בהטיפול בכדור NEXAWAR אפשרות נוספת שהוצעה לאמי היא השתתפות במחקר בו קיימת אפשרות של טיפול בכדור או טיפול ביולוגי עי הזרקה. שאחלתי היא האם יש טיפול נוסף שמוכר? מה לגבי טיפול בשמן הקנאביס של ריק סימפסון? כל דבר אפשרי אחר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי שאלתך וסליחה על הזמן הרב אינני יודע באיזה סוג סרטן מדובר באם מדובר בסרטן הכבד אזי הטיפול בנקסבר .או מחקר קליני . בקשר לשאלה לגבי קנביס אינני מכיר .

nexavar ok cannabis no

20/09/2016 | 10:51 | מאת: גילי

שלום רב, ביצעתי MRI שד לאחר שחליתי בסרטן שד לפני 20 שנה. בתוצאות נרשם כי באונה הימנית של הכבד מוקד היפראינטנסי ב 2 T0.9 ס"מ שאינו עובר האדרה יתכן ציסטה. 2BIRADS מאחר ואני כבר למודת ניסיון לצערי, אודה באם תחזור אליי עם משמעות לנושא והאם להמשיך לבדוק הנושא? בתודה גילי

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבדוק ולהשוות לבדיקות קודמות . אם החשד הוא לציסטה יש אפשרות לחזור על הבדיקה עוד שלושה חדשים . יש אפשרות לבצע מיפוי עם כדוריות אדומות. ואם כבר בוצע הMri אז אנא חיזרו על הבדיקה עוד שלושה חדשים וכן ביצעו השוואה לבדיקות קודמות. ומעקב צמוד .

03/09/2016 | 18:13 | מאת: יונתן

שלום דר אמא שלי היא אישה בת 69 עם סוכרת סוג 2 וכבד שומני. לפני 4 חודשים עשו לה בדיקות מרקרים כאשר ca 19-9 הראה תוצאה של 77.4 לפני כמה ימים עשו לה שוב את הבדיקה הזאת והתוצאה גדלה ל 88.6 . עשו לה בדיקת קולונוסקופיה, עד הפתח הצקום, והבדיקה לא הראתה ממצאים.כמו כן עשו לה ct בטן עליונה וגם שם חוץ מכבד שומני לא נמצא כלום. מה יכולה להיות הסיבה לעליה במרקר, ולאיזה בדיקות אנחנו יכולים לבקש שיפנו אותנו. המון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ובכן ראשית מדוע לקחו בדיקת דם למרקר שציינת?מה הסיבה ? מרקרים לוקחים אם בכלל רק למישהו שי מחלת סרטן ידועה כמעקב אחרי המחלה או לראות האם יש תגובה לטיפול . מי שנתן ההוראה לקחת הוא זה שצריך לתת תשובה . מה לעשות ? לא ניתן אם אין סרטן לרוץ ולחפש כי יתכן ולא מדובר בסרטן אלא במשהו אחר .שאת סיבתו איני יודע. אנא פנה למי שנתן ההוראה לקחת הבדיקה ושאל אותו למה בקש לקחת אותה ?ומה חשב לעשות כשיקבל תשובה לכך ?!

שלום, בת 62 עם שחמת על רקע של כבד שומני. בבדיקה שעשיתי לפני שבוע נמצא: צמוד לכיס המרה הודגם אזור איפואקואי בגודל 3.3 * 1.9 ס"מ עם גבןל לא חד - ייתכן ומדובר על אזור כבד שמור על רקע הסננה שומנית - FSL. לסיכום הבדיקה - הממצא שהוגדם בבדיקה הנוכחית לא הודגם בבדיקה קודמת מחודש מרץ 2016 - ממליץ מעקב סונוגרפי. שאלותיי: 1. מה זה הממצא הזה? מה המשמעות שלו? 2. כתוב שהממצא הזה חדש ולא הופיע בחודש מרץ 2016 (כלומר לא הופיע בבדיקת אולטראסאונד מלפני 3 חודשים). מה המשמעות שממצא זה חדש ולא הופיע לפני כן? 3. אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לבדוק מה זה הממצא הזה? 4. האם מדובר בגידול? כיצד בודקים זאת? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא שלא היה האולטרסאונד קודם יש לאשרו היטב ולהשוותו לאולטראסאונד קודם גם עי רופאים רדיו חוגים אחרים .במידה והוא חדש ללא גרורות ברורים יש לראות האם ניתן לבצע ביופסיה מהממצא תחת אולטראסאונד או ממצא האמיתי אחר .במידה ולא יד לבצע הערכה נוספת עוד כחודשיים והפעם עם סיטי והזרקה . בנוסף עלייך להתיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה לכבד שבוודאי מטפל בך על רקע השחמת . יתר הבדיקות קרי בדיקות דם יוסיפו אך מעט . ממליץ מערב עוד חדשיים סיטי עם הזרקה בדיקת מומחה לכבד והחשוב מכל ביופסיה במידה והממצא לא היה שם קודם

13/07/2016 | 15:07 | מאת: אלונה

אמי בת 65 לפני כ 4 שנים אובחן סרטן שד שהחלימה ממנו לאחר קבלת כימוטרפיה והקרנות . בכבד,כאשר הדגים שני ממצאים חשודים בסגנמנט 3ו8. לפני כחצי שנה עשתה אמ.אר.איי ב מכיון שראו את הממצאחם האלה באותם גדלים כבר לפני שנה וחצי באולטרסאונד , הוחלט על אמ.אר.איי חוזר בעוד 4 חודשים. ביצענו אמ.אר.אי נוסף ובתשובה נכתב : באונה שמאלית נגע בגודל 16על15 מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 7 מ"מ באספקט האחורי של האונה ימנית נגע 27על30מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 16על15 מ"מ. ובסיכום נכתב : הודגמו שני נגעים בסגמנט הלטרלי של האונה השמאלית ובסגמנט האחורי של האונה הימנית אשר הודגמו בבדיקה הקודמת וגדלו בהשוואה מבדיקה קודמת ,עוברים האדרה ו RESTRICTED DIFFUSION יש להתקדם לפאט סיטי להעמקת הבירור ואפשרות לקיחת דגימה מהרקמה החשודה . . יש לציין : מרקרים תקינים ביצענו קולונוסקפיה לפני כ 4 חוד' ויצא תקין . הרגשה כללית תקינה , ללא עייפות או בחילות והקאות . שאלה: האם לפי אמ.אר.איי ניתן לומר בוודאות שאכן מדובר בסרטן ? ןאם כן , האם ניתן לנתח במצב הזה ? וכמה המצב חמור ? אשמח לתשובתכם בהקדם אנו מאוד מודאגים .

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על השאלה יש לבצע אם אפשר ביופסיה מהממצאים בכבד .רק תשובת ביופסיה היא הקובעת ולא בדיקת הדמיה. במידה ואכן מדובר בסרטן בתשובת הביופסיה ,נשאלת השאלה איזה סוג סרטן זה ורק אז לחשוב איזה טיפול?! לא בכל מחלת סרטן מנתחים ,ולא בכל מחלת סרטן טוב לנתח

25/06/2016 | 23:26 | מאת: סלי

שלום, צריך להתייעץ בעניין מסויים שקשור לקנדידה והליקובקטר פילורי: אני מטופל בתרופות אנטי דיכאוניות, הוחלפו כבר מספר תרופות ונוסו שילובי תרופות(כל זה לא הועיל), עוד לפני התרופות הייתי סובל מריח רע מהפה, יובש, שכבה לבנה על הלשון, ותסמיני דיכאון וחרדה- לחץ בחזה, תשישות ועייפות, קשיי ריכוז, עצבות ומצב רוח ירוד, אובדן עניין, הפרעות שינה אני בכוונה מציין את זה כי יודע שהתרופות עלולות גם לגרום ליובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה, אבל זה היה עוד לפני התרופות, הייתי סובל בנוסף גם מדלקת בקיבה בעבר(הליקובקטר), טופלתי בתרופות וכנראה שעדיין קיים חיידק. איך אפשר לבדוק אם קיים אצלי קנדידה? ואם כן איך מטפלים בזה: מה יהיה אם אני אציין את זה בפני הרופא? ועוד יותר חשוב: איך אפשר לדעת מה קודם למה ומה גרם למה: הקנדידה והליקובקטר לדיכאון, יובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה או שהדיכאון עצמו גרם לקנדידה והליקובקטר?, הבנתי ששתי המצבים יכולים להיות.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער זה לא בתחום שלי אנא פנה לרופא המטפל שלך

25/05/2016 | 12:33 | מאת: שואל

האם טיפול ב - cf 102 יכול להועיל לחולי סרטן כבד ראשוני עם גרורות שאינם יכולים לקבל טיפול כימותרפי. האם הטיפול ניתן כיום במסגרת כלשהיא שאינה הניסוי שנוהל/מתנהל בבילנסון

28/03/2016 | 12:40 | מאת: עירית 95

כמעט בכל מוצרי הקוסמטיקה נמצא ויטמין e סינטתי טןקופרול. הבעיה שלפי האיגוד האמריקאי (enviroment working group) מוצהר שרכיב זה מסרטן. מה ידוע לך על כך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הוויטמין טוקופרול ראשית ההיתכנות אולי לסרטן היא אולי לסרטן מסוג ראה אולי ערמונית והכל האולי במינונים מאוד גבוהים העבודות בוצעו במעבדה בדכ על עכברים. לגבי הכבד מנות גבוהות מידי יכולות לפעמים לגרום להפרעה בתפקודי כבד ויש להפסיק עם הוויטמין . לגבי מוצרי קומטיקה את זה את צריכה לשאול רופאי עור ! התייחסותי הייתה למינונים הניתנים דרך הפה ולא במריחה על העור ,שם הספיגה שונה .

03/04/2016 | 14:32 | מאת: עירית 95

שלום . בנוגע לטוקופרול אני הבנתי שעל ההעור הספיגה שונה. בכל זאת רציתי לדעת האם יש הבדל בין טוקופרול סנטתי או טבעי דרך הפה מבחינת הסיכוי שלהם לגרום לסרטן. ובנוגע לכמויות שצינת האם זה אומר שבמריחהה יום יומית בקרם שאחד ממרכיביו הוא טוקופרול אין סיכון לגרימת סרטן בתווך הארוך ממנו. תודה וסליחה על השאלה הארוכה

25/03/2016 | 09:51 | מאת: מושתל כבד

שלום רב, אני מושתל כבד מאז 2006 על רקע היפטיטיס ב' מקבל: פרוגרף 1mg ביום, סירטיקאן פעמיים ביום, ספיבו פעם ביום, אמופרודקס פעמיים ביום,hepagam דרך הוריד כל חודשיים וחצי בערך. רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לבדיקת ביופסיה שעשיתי, אחרי שעשיתי בדיקות שהתברר שיש לי דליות בוושט והטחול מוגדל קצת ויתר לחץ דם פורטלי ועליית קלה בAST עד 42 וירידה בטסיות הרופא המליץ לי לעשות ביופסיה, עשיתי ותשובת הביופסיה היא : chronic hepatitis,minimaly active, with architectural destortion and septal formation suspicius for cirrhosis. No evidance of active or chronic rejection . הרופא אמר שיש שחמת קלה.. אני מאוד מודאג שבכבד החדש גם התחיל סיבוכים. האם ישנם סכנה כלשהי? האם אני צריך לדאוג? או שזה משהו לא נוראי ? מה אומרת תשובת הביופסיה בדיוק? ומה הסיבה לשחמת שנוצרה אצלי? אני מאוד מודאג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי שאלתך : הנושא של הכבד המושתל אתה צריך לדון עם הרופאים המשתילים והמומחה גסטרואנטרולוג לכבד. לגבי סרטן כבד לפי מה שכתבת לגבי תשובת הביופסיה פירושה שיש מחלת כבד מסוג שחמת כבד והיא קלה אך אין סרטן בביופסיה .

25/02/2016 | 15:01 | מאת: יעלה

שלום, בת 61, יש לי כבד שומני כבר מספר שנים, סוכרת. בבדיקת פיברוסקן שביצעו לאחרונה נמצא: נקודה 1: 47.2 נקודה 2: 49.6 נקודה 3: 47.2 מקרא: מעל 12.4 דרכה F4 הצטלקות קשה. בדיקת דם מלפני חודשיים הראתה: AST 26, ALT 23 ברצוני לשאול: 1. האם זה יכול להיות קשור לסרטן הכבד - וכיצד בודקים זאת? 2. מה משמעות התוצאות של הפיברוסקן? האם יש לי שחמת הכבד? עד כמה זה חמור? האם כדאי לחזור על בדיקת הפיברוסקן בהקדם אולי יש פה טעות? 3. אילו בדיקות המשך מומלץ לבצע? 4. כיצד מטפלים במצב? האם יש תרופות שמשפרות את זה? האם יש צורך בהשתלת כבד? כיצד משמרים שלא ידרדר? 5. אילו בדיקות דם חשוב לבצע כדי לקבל תמונה ברורה יותר של מצב הכבד בהינתן תוצאה זו של פיברוסקאן? 6. כיצד בודקים האם יש לי אי-ספיקת כבד? 7. עד כמה זה חמור? מה תוחלת החיים לאחר אבחון שכזה (אנמנזה)? אודה לתשובתך מכיוון שאני מוטרדת מתוצאות הבדיקה והתור הקרוב לרופא המטפל בעוד למעלה מחודש. בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שוב אין ממצא סרטני מוכח תפני בבקשה לגסטרואנטרולוג שיטפל בך במידה ואכן יש שחמת כבד לאור הנתונים שסיפקת אינני בטוח.

22/02/2016 | 16:30 | מאת: עדי

שלום. אני בשבוע 38 להריון. ברקע תלסמיה מינור ואנמיה. משבוע 20 התפתחה המוליזה המתבטאת בירידה בהמוגלובין, ירידה בהפטגלובין, עליה ברטיקולציטים ועליה בתפקודי כבד הדרגתית Alt 26 בטווח Ldh 500 גבוה מהטווח Alkp 180 גבוה Ast 40 גבוה Bilurubin 1.2 בימים האחרונים צבע הצואה שלי נהיה רך וצהוב וכן גוון העור טיפה הצהיב האם יכול להיות מסוכן בערכים וסימפטומים כאלה? אני אמורה בעה ללדת בעוד כשבועיים. האם אמור לעבור לאחר הלידה או שמא זה יכול להשאר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני גינקולוג . אבל קרוב לוודאי כל הערכים הם עקב המוליזה. היוועצי עם הגינקולוג ואולי כבר ילדת אז מזל טוב והרבה בריאות לך ולמשפחתך ולנולד או נולדה

22/09/2016 | 19:16 | מאת: Schnirer123

את שאלתך עלייך להפנות להמטולוג

11/12/2015 | 08:51 | מאת: רופ

בהמשך לשאלתי כזכור אבי בן 72 עם סרטן ושט קיבה שלב 4 בחודש האחרון עם מיימת וצהבת בוצע הכנסת נקז לפתיחת דרכי מרה אבי משתפר עם הרגשתו וגם הצהבת החלה לרדת הבילירובין ירד מ 20 ל 15 לאחר 4 ימים של הכנסת הנקז הרופא המטפל אמר שבמידה יורד ל5 הוא יתן לו טיפול האם ניתן לפתח תקוה האם במצב כזה באמת יכול לרדת לרמה כזאת עד לפני חודש תיפקד מצויין ותפקודי כבד היו תקינים לחלוטין.ושאלה נוספת האם עד כ 3 שבועות יהיה ניתן לבדוק את התועלת של הנקז לאחר מכן מתקבלת תמונה של היעילות של הנקז?

לקריאה נוספת והעמקה

עניתי לך יש לחכות כשבוע והערכים ירדו במידה והנקז מנקז . תקווה תמיד יש אבל במצב זה אל תפתחו יותר מידי תקוות. יעילות הנקז היא על פי רמת הבילירובין אבל הנקז יכול להזדהם לכן יש להחליפו מעת לעת .במידה ורמת הבילירובין תרד עוד בעוד מס ימים וטיפול שמתוכנן יגיב.

09/12/2015 | 06:59 | מאת: רופ

בהמשך. להודעה הקודמת שלי אבא שלי בן 70 חולה סרטן ווושט קיבה שלב 4 הסרטן התפשט לכבד עד לפני 3 שבועות יהיו תפקודי כבד תקינים עכשיו הוא עם צהבת ומיימת בבטן בוצע הכנסת נקז. בrecap. הצהבת לא ירדה חלפו יומיים. המלצתך לעשות טיפול sirs האם ניתן לבצע זאת כאשר יש מימת בבטן האם צריך לעשות זאת פרטי ?היכן ניתן לעשות טיפול כזה? רוצים לשלח אותו למוסד סעודי מורכב האם יש מה לעשות נראה שהרופאים הרימו ידיים לצערי הרה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראה הרופאים המטפלים מכירים את אביך והם אלה שצריכים להחליט. לא ניתן לעשות ולטפל בצורה זו של התכתבות . אך לפי לאורך מצבו לא טוב ואם גם יש מימת בנוסף אזי המצב עוד יותר לא טוב , לכן הישמע להוראות המטפלים שלו.

07/12/2015 | 20:10 | מאת: רופ

אבא של בין 70 חולה סרטן ושט קיבה כשנה קיבל טיפול קו ראשון אוקסיפלטין ו 5fu והרצפטין המחלה היתה יציבה ומקרים ירדו .בחודש האחרון חלה החמרה יש לו צהבת תפקודי כבד לא טובים ומיימת בבטן עבר ercp שמו לו נקז שאלתי אחרי כמה זמן ניתן לראות שיפור בבלורבין תפקודי כבד ?מה ניתן לעשות אם בדיקות הדם לא הראו שיפור יום אחרי הercp? הוא מיועד לטיפול כימוטרפיה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והנקז שהוכנס הוכנס כראוי לוקח בין שלושה לשבוע לראות שיפור מה בצהבת . לגבי הטיפול תתעניין בטיפול בsirs לכבד .

02/12/2015 | 18:24 | מאת: נגה

אשמח לתת למי שצריך/רוצה אריזה כמעט מלאה של כמוסות גדילן מצוי

שלום רב ראשית אם חושדים בממצאים בכבד שמקורם בסרטן שד בלשון הרפואית אילו גרורות ולא סרטן כבד. שנית יש לעשות בירור שיכלול אם אפשר ביופסיה מהכבד זא לקיחת דוגמא מהמקום החשוד לבדיקה פתולוגית להוכיח שאכן מדובר בברירות. שלישית אין מושג רפואי הנקרא בוץ. הייתי ממליץ גם על ביצוע pet ct.

24/11/2015 | 14:51 | מאת: אלונה

שלום דוקטור , נשלחנו לבצע MRI ולהלן תוצאות: כבד מוגדל משרעתו 20 ס"מ הסננה שומנית דופוזית שלו . שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס"מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס"מ בסגמנט 3 . שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד . כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי . ובסיכום : המשך בירור . יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון . בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי . שאלתי : מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ? קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה . אודה לתשובתך אלונה.

19/10/2015 | 14:07 | מאת: אלונה

שלום רב, אימי בת 65 לפני כשנתיים אובחנה כחולת סרטן שד ללא גרורות בלוטות לימפה נקיות . עברה כימותרפיה והקרנות , ומאז רק מעקב . ברוך השם ד עכשיו הכל בסדר . לפני שלושה ימים אושפזה בגלל כאבי בטן בצד ימין ללא חום וללא הקאות ,תאבון תקין ללא ירידה במשקל בוצעו בדיקות דם וערכים הבאים גבוהים במיוחד : ALK PHOSPHATASE -143 GOT-195 GPT-426 יש לציין שערכים אלו ירדו מיום ליום ונכון ל 29/09/15 ALT=125 AST=25 A.F.P.TM = 2.8 בUS הודגם כיס מרה עם "בוץ" כך קראו לזה הרופאים ונקודות חשודות בכבד רופאים טוענים שזה יכול להיות אותו בוץ שעובר מכיס מרה לכבד(שזה חצי נחמה) או גרורות מסרטן השד שהיה לפני שנתיים . בתשובה של CT נכתב : "הכבד אינו מוגדל ,מרקמו היפודנסי ודיפוזי .בשלב העורקי לאחר הזרקת חומר ניגוד בלבד הודגם איזור האדרתי ללא גבולות ברורים בגודל 7 מ"מ ". ובהמלצות , המשך בירור ... שאלה שלי , מה הסיכויים שאכן מדובר בסרטן כבד ? מה אנחנו יכולים להבין מתוך ה CT? האם יכול להיות שמדובר בבוץ ,ובגלל זה רואים גבולות לא סדירים? האם אפשר להסתמך על בדיקות דם למרקרים שיצאו תקינות ומכך להיות אופטימיים ? אנו מאוד מאוד מודאגים אשמח מאוד לתשובתך !

לקריאה נוספת והעמקה

מחבר: Schnirer123 נושא: תשובה לאלונה מייל: תוכן ההודעה: שלום רב ראשית אם חושדים בממצאים בכבד שמקורם בסרטן שד בלשון הרפואית אילו גרורות ולא סרטן כבד. שנית יש לעשות בירור שיכלול אם אפשר ביופסיה מהכבד זא לקיחת דוגמא מהמקום החשוד לבדיקה פתולוגית להוכיח שאכן מדובר בברירות. שלישית אין מושג רפואי הנקרא בוץ. הייתי ממליץ גם על ביצוע pet ct. מספר פורום: 1754

09/10/2015 | 18:20 | מאת: גואד

עשיתי בדיקת ultrasound והתוצאות הם : הכבד מוגדל עד 11 ס"מ בעל מירקם הדי הטחול מוגדל עד 13 ס"מ והשאר תקיו לסיכום : הפטוספלנומלגיה קלה כבד שומני מז זה אומר ? יש מצב שזה סרטן או משהו מסוכן !!

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלתך לגבי כבד מוגדל ,יש לברר ולבצע בדיקות אצל מומחה גסטרו שתת ההתמחות שלו כבד . כבד מוגדל יכול להיות מהרבה סיבות שרובן אינן ממאירות .

27/09/2015 | 20:19 | מאת: אירה

שלום רב, בת 32 ברקע גסטריטיס דואודניטיס ( אבחנה לאחר גסטרוסקופיה). לפני 10 ימים החלו שלשולים מימיים בצבע צהוב מלווים בבחילות והקאות מימיות צהובות בטעם חמוץ מאוד. ככה נמשך עד היום, לא מצליחה לאכול בגלל הבחילות. חולשה, כאבי ראש וכאב חלש בצד ימין של הבטן מתחת לצלעות. כמו כן פס חום על הלשון. קיבלתי הפנייה לאולטראסאונד בטן עליונה. אך התור בעוד שבועיים. רופאת משפחה אמרה שיכול להיות ומדובר בדלקת של כיס המרה. אחרי חפירות באינטרנט הגעתי לדברים מפחידים כמו סרטן הכבד ולבלב. אשמח לשמוע את דעתך, אולי תוכל להרגיע אותי קצת כי אני פשוט הפסקתי לישון. תודה רבה

01/09/2015 | 19:13 | מאת: ירון

שלום רב. אימי חולת סרטן השד עם גרורות בכבד. כרגע עם הפרעות קשות בכבד ותפקודי כבד גבוהים בצורה חריגה מאוד. התחילה היום טיפול כימותרפי של 1000mg קסלודה דרך הפה. השאלה שלי היא: האם הטיפול הכימותרפי לא יגרום יותר נזק לכבד מאשר תועלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה במקום בת כמה אמך ? התרופה שסלידה בדכ מביאה יותר תופעות לוואי מתועלת.ורק שניתנת דרך הפה אין זה אומר שזה לא כימותרפיה.זו כימותרפיה לכל דבר עם תופעות לוואי .במידה ואמך מבוגרת עדיף שתקבל כן טיפול .אך דרך הוריד .

18/08/2015 | 23:40 | מאת: תמר

שלום רב לאחר כריתה של גידול ראשי בוצע בדיקת MRI, והממצא היחיד שנמצא בכבד, הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם יש מקום לדאגה? איזו עוד בדיקות הדמיה ניתן לבצע? ולמה בPET CT לא ראו כלום בכבד,האם בגלל גודל?(גידולים שהוציאו היו עם קולטנים), מדובר בקרצינואיד. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בקרצינואיד הפט לא תמיד קולט ויש לבצע בדיקות אחרות . קרצינואיד זהו גידול שמתפשט מאוד מאוד לאט בדכ לכן הדבר החשוב לעשותו זה ביופסיה ממקור הגידול בכבד או לחילופין לגשת לכרות אותו .ואם זה קרצינואיד אין לתת כימותרפיה

01/06/2015 | 10:19 | מאת: רויטל

שלום רב , בת 30 בעבר מלנומה בירך בגיל 12 בעקבות כאבי בטן חוזרים ונשנים עברתי MRI בטן .. התוצאות הן : הכבד בגודל ומרקם תקין , בסגמנט 7 נצפה הליך תופס מקום היפרוסקולרי הממצא בעל אות נמוך לכבד ב T1 ואינו מזוהה ב T2 לאחר הזרקת חומר ניגוד הנגע עובר האדרה ניכרת בסריקה העורקית גבול הממצא מעט לובלרי קוטר 1.2 לנגע רסטיציה קלה בדיפוזה .רשום שביצוע ביופסיה סיוכיין קלושים יש לשקול המשך בירור על ידי CT-PET . רק על ידי ה CT נוכל לדעת האם זה משהו סרטני ? מה ניתן להסיק מהתוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע אכן Petct במידה והתשובה בpet תראה קליטה גבוהה וזה ממצא בודד יש לשקול ביופסיה . בלי ביופסיה לא ניתן לדעת מה המשמעות

שלום, אבי חלה בסרטן ראות עם גרורות לכבד. לפני כשבוע החליט הרופא לאחר שבחן את המדדים שהתדרדרו להפסיק את טיפול הכימותרפיה , להמשיך רק בטיפול במורפיום להקלה על הכאבים. שאלתי היא האם ניתן להתעקש על המשך טיפול בכימו או כל טיפול אחר? מה תוחלת החיים הצפויה ללא כל טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראה מדובר בסרטן ראה ששלח גרורות לכבד לכן דבר עם מומחה לסרטן ראות

14/04/2015 | 17:43 | מאת: דומה

מניסיון אישי. עם אימי. תעשה כל מה שאתה יכול לנסות לטפל בו. כי שהאדם נפטר. הדבר היחיד שנשאר הוא . האם עשיתי כל מ שיכולתי בחייו. זה נורא חשוב. זה עוזר אחכ לא לחיות אם אדמה כלשי. כאב לב. הכי חשוב לדבר בעגינות וכן להפרד. זה נורא נורא כואב. וגם להקליט ולצלם ביחד. כי פתאום כל נגמר ןמתגעגעים.

15/03/2015 | 16:08 | מאת: ***

<p>שלום רב,חמי חולה בסרטן הכבד(שחמת)אשר כםי הנראה התחילה להקרין לכיוון הכליות. אנא עזרתכם אני מחפש רופא מקצועי ומומלץ אשר יתן לי חוות דעת שנייה,עדיפות לאיזור הצפון חיפה והקריות. תודה מראש</p>

לקריאה נוספת והעמקה

לפי מה שכתבת מדובר בשחמת הכבד ולא סרטן . אז עליך לםנות למומחה לכבד גסטרואנטרולוג-מומחה לכבד.

14/03/2015 | 11:21 | מאת: דני כהן

שלום רב! אודה על קבלת עזרה בפיענוח תוצאות הבדיקה של אמי בת ה- 60 שלפני שנתיים חלתה בסרטן השחלות, עברה טיפולי כימותרפיה והוצאת רחם. סיימה טיפולים לפני שנה ומאז במעקבים. בבדיקה האחרונה של PET ן CT התוצאה: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG איברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בקשרית פלוירלית חדשה מימין 1.3 ס"מ. בתי השחי ושאר דופנות בית החזה שמורים. המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים. שינויים אמפיזמטיים בראות ונודול יציב ב RLL. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר נגעים היפודנסיי חדשים עד 1.5 ס"מ בשתי האונות של הכבד, בפיזור אומנטלי נרחב חדש עד 2.6 ס"מ, בבלוטות מזנטריאליות עד 1.2 ס"מ, בנגע תת קפסולרי בטחול. לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. בלוטות קטנות ברטרופריטונאום. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. בסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי מפושט.

לקריאה נוספת והעמקה

על פי מה שכתבת לי הPETCT מראה קרוב לוודאי מחלה מפושטת בבטן בחלל הבטן ובאזור הכבד .על פי התשובה שרשומה על ידך מדובר במחלה ממארת .גש למטפל לטיפול.