פורום סרטן ריאה

3307 הודעות
2718 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן ריאה

25/03/2019 | 14:36 | מאת: סיון בר

אודה לך לפענוח סיטי הריאות של אבי ממצאים: הלב אינו מוגדל הסתיידויות בכלי הדם הכליליים ריבוי של קשריות לימפה מעט מוגדלות בכל התחנות של המדיאסטינום ובשערי הריאות. לא הודגם תפליט פלוירלי עיבוי של פלאורה פרא קוסטלית אחורית דו צדדית בעיקר משמאל. קונסולידציה ריאתית עם מרכיב של תמט באונה תחתונה משמאל הסתיידות בתוך הממצא. ללא עדות ברורה לממצא אנדוברונכיאלי. במעבר חזה/בטן: הודגמו האדרנלים היפרטרופיים אך שומרים על צורתם, ממצאים ציסטיים בכליות, כיס מרה לאחר כריתה קשריות לימפה קטנות לאורך הרטרופיטונאום העליון ובשערי הכבד רושם לדיברטיקול בתריסריון בחלון לעצמות: לא נצפו סימני נזק גרמי חריף קיפוזיס גבי מוגברת עקמת קעורה ימינה

21/03/2019 | 22:30 | מאת: אנונימית

אני וחברה שלי הדלקנו גפרורים והשתמשנו בעשן שלהם כמו סיגריה. לא ידענו שזה מסוכן כל אחת מאיתנו עישנה בערך 5 קופסאות השבוע עד שקראתי שזה מסוכן. האם מישהו מבין בזה? האם יקרה לנו משהו. מיותר לציין שהפסקנו עם זה מיד כשגילינו אל הסכנה

אני לא חושבת שהתנסות חד פעמית גרמה לנזק אבל בוודאי שלא כדאי להמשיך את זה.

13/03/2019 | 15:24 | מאת: נון

בס"ד שלום דר', אמא שלי בת 87 סובלת מכאב בתחתית אזור הצלעות, צד שמואל. ועבר לצד השני ומתקשה לישון או לזוז. לפני כ40 שנה עשתה ניתוח שהסירו שני צלעות ואולי חלק מקצה הראה.בצד ימין . מצורף צילומים אחרונים ,באבחנה כתבו ממצא בצד ימין, איני יודעת אם זה סימני הניתוח הישן או משהו אחר, הרופא בכללית שלח אותי לרופא ריאות התור בעוד 3 חודשים ואני קצת מודאגת , אשמח לדעתך . תודה

שלון נון, לדעתי הדרך הטובה להתקדם, בהתחשב בכך שהיא סובלת מכאבים והאיזור עבר ניתוח, היא לעשות בדיקת סיטי. הבדיקה תתן תשובה יותר מדוייקת מצילום חזה רגיל. בהצלחה

16/03/2019 | 22:42 | מאת: נןם

תודה דר מיה . צרפתי צילום , האם ראית ??

12/03/2019 | 16:09 | מאת: אשתאל

בדיקת צביעת גרם מאומתת תאי ציפוי קשקשיים פחות מ10- לשדה 100. PMN פחות מ-25 לשדה 100. RBC +. מתגים גרם שליליים +. תרבית ורגישות מאומתת: צמיחה מעורבת. תודתי העמוקה לעונים!

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי - חסר משמעות קלינית. כדאי להתייעץ עם הפולמונולוג

04/03/2019 | 11:57 | מאת: ריבה

שלום רב! בת 49, אודה לכם מאוד על פירוש התוצאה של CT בטן, חזה, אגן : A LARGE NUMBER OF PULMONARY METASTATIC LESIONS, WITHOUT INTERVAL CHANGE LESIONS OF THE RIGHT BREAST AND RIGHT AXILLARY LYMPHADENOPATHY, OVERALL IMPROVED NO DEFINITE NEW LESIONS FINDINGS The current study provides a technically much superior view of the lungs. Thin, high-resolution views of the lungs equivalent to the current series are not available. The current high-resolution views and the lung window views from the PET/CT were analyzed using automated detection program, with more than 250 nodules detected at this time, compared with 80 from earlier. All differences may be due to differences in technique. Therefore, although new pulmonary lesions are suspected, they cannot be confirmed as real findings. A complex nodal lesion in the right axilla and complex right breast lesions are again evaluated with contours defined as on the earlier analysis. Overall, there has been improvement, especially in the clinically evident right breast lesion that involves the nipple and skin. Evaluation of individual lesions Evaluation of individual lesions is tabulated elsewhere, and the labels given them, their measurements, and their locations, as tabulated, have been saved to the PACS system and are considered part of the medical records Trace pericardial effusion, present earlier and unchanged. Cardiomediastinum otherwise normal Parenchymal organs normal: liver (with a small cyst), pancreas, spleen, adrenal glands, kidneys. GB, bowel, and mesentery, uterus and adnexa normal. No thoracic, retroperitoneal, mesenteric, iliac, left axillary, or inguinal adenopathy. No peritoneal lesions. Urinary bladder distended. Small umbilical hernia. Degenerative changes T3-T7. Bones and soft tissues otherwise normal HISTORY: Breast cancer. Clinical trial. Comparison PET/CT 01/31/2019 בתודה מראש, ריבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריבה אנו לא נותנים ייעוץ מסוג זה בפורום עקב מורכבות העניין. אנא פני לרופא המפנה בהקדם . בברכה עינת

02/03/2019 | 11:30 | מאת: carmela

שלום, בעלי מקבל טיפול כימותרפי קרבו.טקסול וקיטרודה. בסיטי אחרון התגלה זיהום והוא נוטל אנטיביוטיקה. מחר יש לו תור לכימותרפיה. האם מותר לקבל את הטיפול בעודו נוטל את הכדורים נגד הזיהום? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כרמלה, אין איסור מוחלט לתת את הטיפולים. הכל תלוי במצבו הקליני ובדיקות הדם שלו. בהצלחה

02/03/2019 | 10:16 | מאת: הדר

שלום רב, אשמח להבין קצת יותר בנושא אמא שלי לפני כחצי שנה עשתה צילום חזה בעקבות לחץ בחזה והתגלו כמה קשריות קטנות שלא יחסו להן חשיבות אל אחת מהקשריות היא 10 מ״מ היא עשתה סיטי חוזר שהיה ללא שינוי ועכשיו מומחה המליץ לה להסיר רק את הקשרית הזו מחשש שזה יכול להיות ממאיר מה הסיכוי שזה ממאיר? קשריות זה ממצא שכיח? יכול להיות שזה פשוט רק שפיר ויוציאו וימשיכו מעקב? אני לא מצליחה להעביר את היום מרוב לחץ. כלכך מודאגת. אמא שלי כל עולמי. בכל אופן המומחה רשם שזה נראה או טרום ממאיר או ממאיר בשלב התחלתי אבל רוצה להבין הכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדר, ככל שהקשרית גדולה יותר כך הסיכון שמדובר בגידול ממאיר - עולה. יחד עם זאת - רוב הקשריות אינן גידול. בגלל הסיכון לגידול כדאי להתייחס תמיד ברצינות. הוצאה כירורגית של הקשרית היא בהחלט אופציה. השאלה היא אם אי אפשר לעשות ביופסיה מהקשרית כדי לעמוד על טיבה. מעבר לזה קשה ליעץ בפורום. בהצלחה

03/03/2019 | 16:44 | מאת: הדר

הומלץ לבצע ניתוח וכמובן לשלוח לביופסיה . ועוד שאלה אם זה ממאיר? מה עושים? יוציאו וזהו? או שזה מצריך הקרנות וכל מה שמסביב? 10 מ״מ זה נחשב גידול בשלב מתקדם? 😢😢😢

23/02/2019 | 18:40 | מאת: אנונמי

שלום דוקטור, אני תלמיד בן 16 כיתה י. המחששה שלנו בבית ספר יחסית קרובה לאיפה שאנחנו יושבים בהפסקות ולכיתות בכללי משהו כמו 15 מטרים, רוב ההפסקות אנחנו לא מריחים ריח של עישון, אבל יש הפסקות שלפעמים אנחנו מריחים קצת, רציתי דלעת האם זה נקרא עישון פאסיבי, והאם זה מסוכן, חבר שלי אמר לי שזה לא מסוכן כי העשן כבר מתאדף באוויר וקצת ריח לא מזיק לאף אחד, רציתי לשמוע מה דעתך?

שלום תשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום כל חשיפה לעשן\אבק אינה בריאה. קשה לי להגיד בדיוק האם יש במקרה הספציפי שלך סיכון ומה רמת הסיכון כי אין לי מדידות מדויקות. אם אתם חוששים ניתן לפנות למשרד לאיכות הסביבה. כל טוב פרופ' גבריאל איזביצקי "

22/02/2019 | 18:44 | מאת: שרה

פעם ראשונה שמבצעים סיטי אחרי שנים של עישון. אשמח להסבר מהן הקשריות ומה עלי לעשות פרט להפסקתעישון

שלום שרה, ההתייחסות לקשריות היא לפי הצורה, גודל ומיקום. ברוב המקרים ניתן להסתפק במעקב, לפעמים יש צורך בביופסיה. צריך להתייעץ עם פולמונולוג. בהצלחה

15/02/2019 | 11:21 | מאת: קשרית בריאה 7 מ''מ

בצילום סי טי מדגמנת קישרית 7 מ''מ האם זה סרטן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדרך היחידה לענות על שאלה זאת היא על ידי ביופסיה. בהצלחה

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבת הפניה: קושי בנשימה. בירור הצללה בשדה מימין. ממצאים: המדיאסטינום תקין. שערי הריאות שמורים. אין לזהות תפליטים פלוירליים. בסריקת הריאות - הצללת "עץ מלבלב" הודגמה ב-RLL. בנוסף, קשרית בממדים של: 11*12 מ"מ הודגמה בבסיס ה-RLL. בהיקפה מודגמת הצללת GGO. אין לזהות פתולוגיה משמאל. לא הודגמו נגעים אנדוברונכיאליים. סיכום: הצללת "עץ מלבלב" פריברונכווסקולרית ב-RLL. קשרית ריאתית ב-RLL כמתואר. הנגע מצריך המשך בירור פולמונולוגי ומעקב צמוד. יש לשקול המשך בירור הממצא ב- .CT-

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לשאלות מסוג זה יש לחזור לרופא שהפנה את הסדיקה וכפי שכתוב בתשובה יש להמשיך ברור אצל רופא ריאות בברכת בריאות טובה

אימי בת 84, חולת סרטן ריאה אדנוקרצינומה, 2 נגעים, ועוד הרבה GGO בפיזור נרחב. בוצעו בדיקות מולקולריות בתל השומר, לא נמצאו מוטציות EGFR ALK ROS PDL נמצא ברמה נמוכה. הומלץ על טיפול משולב של כימוטרפיה במינון נמוך מאוד ואימונטרפיה (החולה לא מעוניינת להאריך חיים בכל מחיר, ובהבנה שטיפול כימי בלבד יתן איכות חיים ירודה ביותר). שאלתי הינה האם אחת הבדיקות הנ"ל, עשוייה לתת אפשרות, אף אם קטנה מאוד ? ואיזו משתי הבדיקות הנ"ל מומלצת ? (אני מתעלם מהפרשי המחיר ביניהן) בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, הבדיקה הרלוונטית היא פאונדיישן1. בהצלחה

שלום דוקטור גיפס, אימא שלי, 80, מטופלת בקיטרודה כקו ראשון, כבר כשנתיים. הגידול קטן מאוד ובשליטה והיא מרגישה בסך הכל בסדר גמור. היא פעילה ולרוב בעלת מצב רוח טוב. אבל העייפות הגדולה בגלל האימונותרפיה פוגעת קשה באיכות החיים שלה. אימא היא אישה מלאת מרץ ותוכניות והעייפות מחבלת בכך. אני חולת טרשת נפוצה ועבור העייפות אני לוקחת פרוביג'יל שעוזר מאוד. מה דעתך על מתן פרוביג'יל לאימא? זו תרופה נטולת תופעות לוואי ונחשבת בטוחה. האם את מכירה חולי סרטן המשתמשים בתרופה זו לעייפות? תודה מראש - אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת, אני מכירה אתהתרופה אך לא מכירה אותה בשימוש בחולים אונקולוגיים. עייפות/תשישות הן חלק מהסימפטומים של הגידול וגם של הטיפולים, כולל קיטרודה. אחד הטיפולים הטובים הם פעילות גופנית (מותאמת לגיל ולמצב כמובן) - יש מחקרים רבים שמצביעים על יעילות נגד תשישות בחולי סרטן. בהצלחה

היי דוקטור אני בן 19, יום אחד שהיה לי בית ריק אני וחברים שלי היינו בחדר של אחותי, והיינו שיכורים רצח, באותו זמן נשפך לנו כמות גדולה מאוד של מריחאונה וטבק על המיטה והריצפה בחדר, שכחתי מזה ולאחר חודשיים(היום) נזכרתי שזה קרה, אחותי בכלל לא מאווררת את החדר שלה ולכן אני מניח, שהטבק והמריחאונה נשארו בחדר זמן רב ואחותי שאפה אותם, אז רציתי לדעת האם זה מסוכן להריח אותם(טבק ומריחאונה) או שזה מסוכן רק בצורת עשן, ועוד דבר ראיתי מחקר שמוכיח שאנשים שעישנו מריחאונה הגדילה שלהם מאוטת וכתוצאה מכך הם נמוכים, אז רציתי לדעת האם זה ייתכן אפילו שאני מזכיר עוד פעם לא עישנו בחדר שלה או משהו פשוט נשפך שם כמות מכובדת, תודה רבה

שלום אלעד, אני לא יכולה להעריך אם נגרם נזק כלשהו לאחותך או אם בכלל היתה לה חשיפה אמיתית, אבל בכל מקרה מאד לא רצוי לחשוף ילדים לטבק, סגריות ומריחואנה. בברכה,

אבל אם היא לא נשמה את זה דרך עשן זה גם עושה נזק?

01/02/2019 | 16:52 | מאת: יאלוש

שלום בת 37 מאובחנת הנל מטופלת באימורן השאלה מה ההבדל בין BOOP/COP לבין NSIP TYPE CELLULAR כמו כן מה ידוע על NSIP והאם זה ממושך או שיכול לעבור ומה אם לא מטופלים אשמח להסבר ומידע תודה יאלוש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מצרפת את תשובתו של ד"ר שבתאי ורסנו "שלום, מדובר במחלת ריאות אינטרסטיציאלית (מערבת בעקר את מחיצות בועיות הריאה) שיכולה להיות ללא סיבה ידוע , לאחר ברור (אז היא נקראת NSIP אידיופטי), או יכולה להופיע על רקע מחלות אחרות כגון מחלות רקמת חיבור,\ שמערבות גם אברים אחרים. לעיתים NSIP מקדים בשנה או יותר את הופעת מחלת רקמת החיבור. מחלה לא שכיחה אבל בהחלט רופאי ריאות או ראומטולוגים פוגשים אותה."

שלום רב. בת 41 מעשנת מזה 20 שנה. כאשר 10 שנים מעשנת כבדה ובשנים האחרונות עד 10 סגירות ליום. מזה שנתיים יש לי כאב קבוע בגב האמצעי מצד שמאל (או שאולי זה שכמה? )הכאב הוא רק בתנוחה מסויימת ורק בנשימה עמוקה /עיטוש. יכולות להיות תקופות שהכאב כמעט ואינו מורגש ויכולות להיות תקופות (כמו בזמן האחרון ) שהכאב מורגש יותר. כשאני זקופה לחלוטין או שוכבת על צד שמאל ולוקחת נשימה עמוקה, הכאב אינו מורגש כלל. בדיקת רנטגן ריאות מלפני שנה תקינה. בדיקת נשיפה במאמץ לפני חצי שנה תקינה. אין שיעול. אין קוצר נשימה. יש מידי פעם בשנה האחרונה מין שריקות /צפצופים בשאיפה עמוקה מאד. אני מאד מפחדת שמא מדובר בסרטן ריאות בגלל העישון. רופאת המשפחה אינה מתרגשת ולא רואה צורך לשלוח לסיטי. מה לדעתך? האם התיאורים שלי עלולים להדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיראל, אני מציעה להתייעץ עם פולמונולוג. הוא יחליט אם יש מקום להפנות אותך לבדיקת סיטי חזה. בהצלחה

31/01/2019 | 00:23 | מאת: מיראל

לפי התיאור האם יש מקום לדאגה?

שלום מיראל, אי אפשר לדעת בלי לברר. אני ממליצה להתייעץ עם פולמונולוג והוא יחליט לגבי צורת בסיטי. בהצלחה

29/01/2019 | 19:37 | מאת: ללל

שלום אבי מאובחן מאוקטובר עם סרטן הריאה nsclc אדנוקרצינומה. מכיון שלא נמצאה מוטציה ברת טיפול התחיל כימותרפיה, קבל עד כה 3 טיפולים. ביצע סיטי ובו הופיע משפט מטריד: במרכז LLL איזור ראתי ללא ברונכוגרם אויר, כנראה התהליך הראשוני , נראה מעט גדול יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת (לפני הטיפולים). מצד שני היה רשום-"תפליט פלואורלי קטן בהשוואה לבדיקה הקודמת". האם ניתן ללמוד מכך אם הכימותרפיה מצליחה? מצורף הפענוח המלא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אי אפשר לקבוע על סמך הציטוט שכתבת אם יש תגובה לטיפול או לא. אני מציעה לפנות לאונקולוג המטפל לקבלה הערכתו המדוייקת. בהצלחה

22/01/2019 | 22:33 | מאת: רונית

היי דוקטור רציתי לדעת האם יש בדיקה המראה אם היה אסבסט בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית, אין בדיקה המצביעה על חשיפה לאסבסט בעבר. בברכה

לאחר ממוגרפיה ציינו תריסר קשריות בריאה ואחת אפילו בגודל 2.2ס"מ. ברקע לפני 3 שנים התגלה סרטן השד ועברתי ניתוח להוצאתו וטיפולים כימוטרפים. האם הסרטן חזר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי, אני בטוחה שאת מבינה שאי אפשר לענות על השאלה הזאת בפורום, בלי לראות את הבדיקות עצמן ולהכיר את כל ההיסטוריה. אני מציעה שתשאלי את השאלה הזאת את האונקולוג שלך. אין לי ספק שתקבלי תשובה מעמיקה. בהצלחה

20/01/2019 | 23:44 | מאת: יאיר

שלום.האם צמח השרביטן יכול לרפא סרטן בלבלב עם גרורות בכבד? אנא תשובתכם בהקדם האפשרי.תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר, צמח השרביטן לא הוכח כמרפא אף סוג של סרטן. אילו היתה הוכחה מדעית - היינו מחלקים אותו בבתי החולים והמרפאות. בברכה

20/01/2019 | 21:18 | מאת: נופר דרום

שלום. במאי 2018 אמא שלי אובחנה כחולת סרטן. גידול ממאיר בוושט. עשתה כימותרפיה והקרנות שלא ממש צלחו. בפט סיטי שעשתה לפני הניתוח, ממצאים הראו שיש נסיגה במחלה והגידול קטן. היום פתחנו את הדואר וקיבלנו תוצאות בדיקה של אחרי הניתוח ורשום שיש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה באזור התת קרינלי, מתמשכת אל שער הריאה מימין. קליטה פתולוגית של PDG בגדולים מבין נודולים מרובים חדשים בשתי הריאות עד 0.8 ס"מ. קליטה FDG בשינויים פוסט אופרטיביים בדופן הבטןץ מודגמת עכירות של שומן אומנטלי יותר בבטן השמאלית. עם קליטת FDG. לסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי. התקדמות המחלה. מה אני אמורה להבין מכל זה? אשמח לעזרה בפענוח והאם יש לכם חוות דעת על מכון פרטי בשם CANCER HOPE?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נופר, אני מציעה להתייעץ בהקדם עם האונקולוג המטפל ע"מ לקבל ממנו את משמעות תוצאות ה-PET ולדון בהמשך הטיפול. לגבי המכון cancer hope אני אינני ממליצה עליו. אני ממליצה להישאר בתחום הרפואה ה"קונבנציונלית" המבוססת על מחקרים ואתיקה רפואית וזו מחייבת אמירת האמת בכל מצב. בהצלחה

שלום בני וחבריו בנו זולה בשטח שליד ביתנו, אחרי שאחד ההורים היה בזולה הוא אמר שהזולה מלאה אזבסט, ולפי מה שהבנתי הילדים שאפו מלא מכיוון שהם שברו את האזבסט כדי להעביר אותו ממקום למקום(כן אני יודעת זה נורא) מכיוון. שהאזבסט היה כבד אז הם העבירו בחלקים.התור אצל הרופא משפחה עוד שבוע שנראה אם אפשר לעשות אם מה שקרה משהו, אבל אני מעדיפה תשובה כמה שיותר מוקדם, אז רציתי לשאול שתי שאלות. אחת האם יש בדיקה שיכולה להראות האם יש אזבסט בתוך הריאות או לחילופין משהו אשר יכול להפחית את הנזק. השאלה השנייה זו האם האזבסט עושה נזק לריאות בתווך הקצר, מכיוון שבני שחקן כדורסל מצטיין אז אני אצטרך לדבר איתו על לפרוש מהכדורסל מכיוון שהוא מאוד תחרותי ואם הוא לא טוב במשהו או פשוט משתגע, אז האם זה פוגע בריאות וזה משפיע על הכושר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית, ראשית אני מציעה לברר לעומק אם אכן מדובר באסבסט. זה לא דבר שכיח היום בישראל. איך הם יכלו להשיג את זה? - כדאי לפנות למשרד לאיכות הסביבה. לגבי הסיכון - אין אפשרות לדעת, במידה וזה היה באמת אסבסט, אם הם שאפו וכמה. אין נזק לטווח קצר וברור שלא צריך לשנות את אורח החיים של אף אחד מהם. אין סיבה שבנך יפסיק לשחק כדורסל או ישנה את הפעילות הספורטיבית שלו. הזנק הוא לטווח ארוך וגם אז - בסה"כ נדיר. רוב האנשים שנחשפו לאסבסט - לא יפתחו גידול!! בהצלחה

דבר ראשון כן הם נחספו לאסבסט דבר שני רציתי לדעת האם יש בדיקה אשר מוחיכה האם נכנס אסבסט לריאות?

פיענח פט סיטי לסרטן בשד

לקריאה נוספת והעמקה

אריאלה - לא הבנתי מה השאלה. בכל מקרה - אנחנו לא עוסקים בפענוח בדיקות בפורום. בברכה

14/01/2019 | 17:44 | מאת: חיים

בן 40. לא מעשן. במשך חודשיים סובל משיעול טורדני, יבש. השיעול פוחת בשכיבה כמעט ולא מפריע בעת שינה. לקחתי אנטיביוטיקה. עברתי צילום חזה שהיה תקין. בעת שאיפת אוויר עמוקה יש כאב בצד שמאל. בשבועיים האחרונים החל גם קוצר נשימה ואני כבר יושן עם כרית אחת. יצויין שאבי נפטר מסרטן. האם לבקש סיטי חזה? אני מאוד חושש שאלו תסמינים של סרטן ריאות לאור הרקע המשפחתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, ראשית - סרטן ריאה איננו מחלה תורשתית. מעבר לכך - אני ממליצה להתייעץ בהקדם עם פולומונולוג. יכולים להיות מספר הסברים לתלונותיך, סרטן הוא רק אחד מהם. בדיקת סיטי חזה בהחלט מומלצת אם הסימפטומים מתמשכים. בהצלחה

בת 58צילום ריאות מאתמול: ממצא מעוגל 1.9סמ ללא גבולות ברורים. ניפוח יתר עונה עליונה שמאל. מה עושים במקרה כזה האם מנתחים? אף פעם לא עישנתי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, השלב הראשון הוא בדיקת סיטי חזה, עם חומר ניגוד, ע"מ להעריך את הממצא. לפי התוצאות מחליטים איך להתקדם. בהצלחה

לבן משפחתי יש סרטן ריאה והוא מטופל בתרופה ביולוגית מהסוג EGFR thymidine kinase inhubitor . יש לו תופעת לוואי של פצעים ופריחה בעור הפנים והגוף הגורמים לו לכאבים וגירויים. איזה טיפול יעזור לו כולל משפחה לגוף ו/או כדורים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סילביה, זו אחת מתופעות הלוואי המוכרות של תרופות אלה. ניתן להשתמש בתכשירי עור שונים ובמקרים קשים באנטיביוטיקה דרך הפה. תלוי בחומרה. יש מקרים בהם יש צורך להפחית את מינון התרופה. בהצלחה

ביתי בת 10 התלוננה לפני שבוע+ על קוצר נשימה, חום עד 38 מעלות, במהלך השבת שעברה(לפני שבוע) הליחה הייתה דמית ,פנינו למיון, קיבלה טיפול לאסטמה + מגנזיום (סיטורציה ירדה עד 89 ונזקקה לחמצן.) צילום חזה במיון: עיבוי פריבונכיאלי קל, בחלק האחורי של הLLL הודגמה הצללה עגולה עם מרכז לוצנטי- ייתכן תסנין עם קוויצטציה, באבחנה מבדלת אין לשלול תהליך תופס מקום- מומלץ ביקורת לאחר השלב החריף. (בעוד שבוע) טופלה בסטרואידים, אינהלציות ואנזיל. שוחררה כעבור יומיים עם המשך טיפול לבית. בדיקת PPD יצאה שלילית. צילום מהעבר לא מראה על הנגע שרואים כעת בצילום. במשך כל השבוע הרופאה שמעה עדיין ציפצופים , אבל כניסת האוויר השתפרה. אתמול בלילה הרגישה כאבים חזקים (דקירות ולחץ) בחזה בצד שמאל למטה וכן במהלך הלילה והבוקר. שבאים והולכים. אחה"צ כבר לא חשה בכאב ועכשיו התלוננה על כאב ראש , סחרחורות ותחושה כללית רעה (כמו בחילות) שאלתי: האם יש קשר לתחושה ולכאבים , והאם צריך לזרז את צילום החזה ולא לחכות 3 שבועות כהמלצת הרופאים (בשונה מהרדיולוגים שביקשו לאחר שבוע) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא בטוחה שיש תשובה טובה לשאלתך. אני מניחה שאפשר לחכות 3 שבועות. בילדים מנסים "לחסוך" בקרינה ולעשות כמה שפחות צילומים. בכל מקרה זה נשמע כמו מחלה חריפה. בהצלחה

08/01/2019 | 14:58 | מאת: ניסים חדידה

עשיתי צילום סיטי וגילו קשרית ונודול בראות ואמרו צילום עוד כשנה איך מעלימים אותם

שלום ניסים, אין צורך להעלים אותם אלא רק לעקוב. מדובר בממצא מקרי, ברוב המקרים חסר משמעות קלינית. אם אתה מעשן - כדאי להפסיק. בהצלחה

במיפוי סיטי פט אזורי הגוף נמצא: קשרית ריאתית זעירה ב- rul מתחת לרוזלוציה של ה- pet ,דורשת מעקב. הצללה ריאתית בסגנון זכוכית חלב , בלתי ספציפית. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. אבקש לדעת מה זה אומר. בת 79. תודה רבה שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה, יתכן מאד שאלה ממצאים מקריים חסרי משמעות. בעקרון כדאי לעשות בדיקת מעקב לאחר מספר חודשים. הכל תלוי, כמובן, בהקשר בגללו בוצעה הבדיקה, ולכן כדאי לחזור עם התוצאה לרופא המפנה. בברכה

27/12/2018 | 02:10 | מאת: אלעד

שלום, בן 38 שנה וחצי אני סובל מכאבי גב תחתון חזקים, וכאבי צוואר שגורמים לבחילות כמעט רוב היום. סריקת MRI צוואר, עמוד שדרה, ועמוד שדרה מותני הראו - שינויים ניווניים בעמוד שדרה צווארי, וסוג של פריצת דיסק בעמוד שדרה מותני. מעבר לכך לא נמצא דבר נוסף. אבל אני סובל כבר שנה וחצי מתחושת חוסר אוויר, קושי לקחת נשימה עמוקה, ובחצי שנה האחרונה סוג של שיעול יבש וקטן שחוזר על עצמו כל היום. עשיתי בדיקת ספירומטריה, שיצאה תקינה לחלוטין. עשיתי גם צילום חזה, שיצא תקין. האם לדעתך יש טעם בבדיקת CT חזה? האם תוכלי בבקשה להסתכל בתמונת הרנטגן המצורפת ולומר לי מה דעתך? תודה רבה נ.ב - לציין כי עישנתי במשך 20 שנה, 10 סיגריות ליום, הפסקתי לפני שנתיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעד, לא קיבלתי את צילום הרטנטג ובעקרון אנחנו לא נותנים פענוחים או יעוץ אינדיבידואלי בפורום. היעוץ הוא כללי. הצעתי לך היא במידה שאתה ממשיך לדבול מקוצר נשימה - לפנות לרופא המטפל ולשקול בדיקת סיטי ריאות. בהצלחה

22/12/2018 | 01:18 | מאת: מעין

היה לי סרטן בצוואר הרחם עברתי ניתוח וזה נגמר אחרי שנתיים בפט סיטי יצא לי תוצאה שיש בשתי מוקדים בהאגן בעוצמה של 5 מה זה אומר התוצאה היישנות המחלה בגדם הניתוחי בהאגן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שאלה זו לא שייכת לפורום ריאה מציעה לפנות לפורום "אונקולוגיה" או נשים בברכה עינת

20/12/2018 | 10:12 | מאת: אברהם

שלום אני בן 76 בסה"כ בסדר. משקל תקין. הולך ברגל 3 פעמים בשבוע 1-2 קילומטר ב 5 קמש. ידוע על אסתמה כבר מילדות מטופל בסימביקורט כבר הרבה שנים ובערך פעמיים בשנה אנטביוטיקה בדלקת דרכי נשימה. ביצעתי בדיקת צנתור לב וירוטואלי שיצאה בסהכ סביר וכתוב בסיכום רק טרשת קורונרית לא חסימתית, אין הצרויות מעל 50 אחוז. יש לאזן גורמי סיכון LDL עד 70. עם זאת בריאות היה הממצא הבא: ללא תסנין או תהליך מוקדי. שינויים אטלקטיים ב RML. נודול תת פלאורלי ב RML בקוטר 3 מ"מ. ללא ממצא לוואי אחר. אשמח לעזרתך. 1. מה משמעות הממצא בריאות? האם חלילה זה יכול להיות גידול? 2. האם זה דורש מעקב / טיפול כלשהוא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ,להלן תשובתו של פרופ' איזביצקי: "זה לא נראה לכאורה כמו גידול. חייבים לראות את הממצא על מנת לחוות דעה ולהחליט האם יש צורך בהמשך בירור כלשהוא." בברכה

שלום! האם זה נכון שלקיחת טיפות וויטמין d שלוקחים לכאלה שאסור להם ללכת בשמש יכול להזיק בסרקואידוזיס? ושאלה נוספת למה חשוב בסרקואידוזיס לקחת כדור של מגנזיום ציטרט פעם ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל , להלן תשובתו של פרום' איזביצקי: "אכן אין לקחת VITAMIN D במחלת סרקוידוזיס. מגנזיום אינו חלק מפרוטוקול טיפול בסרקוידוזיס. " בברכה

17/12/2018 | 11:19 | מאת: עומרי

במידה ונמצאו קישריות בריאות, והם אינן גדלות במשך שנתיים, האם יש לבצע המשך סיטי בקרינה נמוכה? בעל מקרה, ואם כן אם הבנתי נכון מינימום כל חצי שנה, לפחות. או אפילו פחות מזה? שאלתי היא כיוון שגם בשלב שלאחר הגילוי קישריות עשו לי רק כל שנה, ועכשיו בכלל לא רוצים לתת לי סיטי לריאות למרות שיש קישריות. אני שוקל לעשות באופן פרטי, ולהגיש בקשה להחזר מהקופה. לכן אני רוצה לדעת במישור הרופאי מה נהוג, במצבי.ולא לפספס בדיקה ולגלות שזה סרטני. אודה אם אפשר להפנות גם לאיזה מקור כתוב שמראה מה צריך במעקב קשריות וכל כמה סמן לעשות סיטי. תודה

שלום עומרי,כדאי לעקוב במשך 3 שנים, אם אין דינמיקה - אפשר להפסיק מעקב. בברכה

12/12/2018 | 12:07 | מאת: קרן

צהריים טובים , בשבועיי האחרונים אני סובלת מכאבים בשכמות לזה הצטרף בימים האחרונים כאבים בבליעה/ נשימה עמוקה בגב ושיעול קל עם קצת ליחה שקופה שגורם גם לכאב אני בת 41 ומעשנת (פחות מקופסא לשבוע הרבה פחות ). האם אלו תסמינים שמחייבים הגעה לבית חולים או לחילופין בירור אצל מומחה ריאות . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן, ברור שלהתייעץ עם מומחה ריאות זה רעיון מצוין, אבל עד שתקבלי תור הייתי מציעה לפנות לרופא המשפחה. הוא יכול לעשות לך הערכה ולשלוח אותך לצילומים הנדרשים. כמובן - שזו לא טעות להפסיק לעשן. בהצלחה

10/12/2018 | 19:13 | מאת: עומרי

לפני מספר שנים התגלתה אצלי קישרית, בתחתית הריאה, בצלום ס.טי. שנועד לכליות. הקשרית גדלה במעט מאוד. מ0.3 ל0.7במשך 3 שנים ואז נתגלתה קשרית נוספת באמצע הרחאה הנגדית שלא היתה 0.4. במאבחן סטי כתב שאין כל שינוי למרות שנוספה קישרית. לדעתי אין לי סרטן ואלה קשיריות רגילות.אני בן 53 יש לי 3 שאלות. האם לאחר מספר שנים יכולה קשרית להפוך לסרטנית או שאם מן ההתחלה זה לא גדל ולא מאובחן כסרטן אז זה סופי. ושנית איך יתכן שרופא כותב שאין שינוי כשנוספת קישרית שלא היתה. כעת נדרש מעקב סטי חוזר? כל כצה זמן? רופא מטפל סבור שאין צורך בכלל במעקב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומרי, בעקרון מקובל לעקוב אחר קשריות זעירות כ-3 שנים, אם אין שינוי בתקופה זו יש להניח שלא מדובר בסרטן. זה מחייב לחזור על בדיקות סיטי אחת ל-6 חודשים (או בתדירות יותר גבוהה - לפי הערכת הפולמונולוג המטפל). לגבי מה שכתב מפענח הסיטי - קטונתי מלהסביר אנשים אחרים. בהצלחה

יש בדיקה לגילוי סרטן על ידי כלבים מיוחדים. לדעתי לא יזיק לך לעבור אותה. 058-6130055 הם עושים בדיקות כאלה

שלום.לפני 6 שנים אובחנתי בסרטן ריאה של תאים גדולים ואני מרגישה טוב.עברתי כריתת אונה עליונה בצד ימין. בסיטי עם חומר ניגוד ראו קשריות ובביופסי יצא גרנולומה .זה היה לפני חצי שנה הביופסי.אתמול הרגשתי שיש לי ליחה ושיעול קצר אחד ויצא דם .בכמות לא רבה וזהוא לא היה יותר.זה הבהיל אותי אבל לא התחשק לי ללכת לרופא בשתים עשרה בלילה והלכתי לישון. אני מטופלת בסימבקורט 160/4.52פעמים ביום ומטיקורטן עכשיו 5 מיליגרם.התחלתי ב40 מיליגרם וירדו בהדרגה זה כבר 4 חודשים בערך.לאמר את האמת אין לי קושי בנשימה אני לא מרגישה הטבה מיוחדת עם המשאף.יש לי תור לרופאה האונקולוגית בעוד 3 שבועות ואני מרגישה בסדר.האם סטרואידים או הסימבקורט יכולים לגרום לפליטת ליחה דמית פעם ראשונה שזה קורה.והאם ב סרקואידוזיס יכול להופיע מצב כזה?עברתי סי טי לפני שבוע עם חומר ויש קצת הטבה בקשריות.האם אני חייבת ללכת לרופאה שלי מיד או שאפשר לחכות בעוד 3 שבועות בפרט שאני מרגישה רגיל לא מתלוננת.לציין שאני בת 73.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, הסטרואידים או הסימבוקורט לכשעצמם לא גורמים לליחה דמית. שיעול משמעותי יכול לגרום לזה. אין קשר ישיר בין סרקואידוזיס לסרטן, אלה שני תהליכים שיכולים להופיע במקביל. בעקרון אם את מרגישה טוב, את יכולה להמתין עד התור לאונקולוגית, בעוד 3 שבועות, אבל אם יש סימפטומים שמדאיגים אותך כמו המשך פליטת כיח דמי, הייתי מציעה שתפני אליה קודם. בהצלחה

תודה.בנתיים הספקתי להיות אצל האונקולוגית והיא אמרה שזה מהסרקואידוזיס.

22/11/2018 | 09:53 | מאת: רות

מה ידוע על הקשר בין סרטן ריאה ,טיפולים אימונוטרפיים ולינפו אדמה עם שיעורים נמוכים של לינפוציטים בבדיקות דם? האם התהליכים של טיפולים אימונו (כמו קיטרודה) גורמים ללינפו אדמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות, לא הבנתי בדיוק למה את מתכוונת ב"לינפו אדמה". אנא הבהירי את כוונתך. בברכה

17/12/2018 | 07:57 | מאת: מרי פרוליך

כידוע בסוגים רבים של סרטן במיוחד סרטן שד וריאות מתפתחות נפיחויות ובצקות גדולות בעקר בגפיים שנובעות מהצטברות של נוזלים במערכת הלינפה ו/או כלי דם.מצב זה עלול להוביל לDVT בנוסף לקשיים בתנועת הגפיים ובכלל. שאילה: האם תופעה זו קשורה לטיפולים או למחלה עצמה או לשניהם?מהוא המנגנן שמפעיל תופעה זו ומה נתן לעשות למניעתו או לטיפולו במידה שהתפתחת,חוץ מטיפול פליאטיבי או פיזיאוטרפיה?

18/11/2018 | 22:44 | מאת: יעל

תודה על התשובה ועוד שאלה קטנה האם בבתים בני 15 שנה כבר לא התקינו בתוך הבתים צינורות ביוב מבתודה מראש אסבסט?

לדעתי לא, זה נחשב לבית חדש. אנימדברת על בתים משנות ה50-60 וקודם

18/11/2018 | 01:42 | מאת: יעל

שלום רב האם היום עדיין מתקינים צינורות ביוב מאסבסט בתוך הבתים מלמטה עד למעלה בתודה מראש

שלום יעל, למיטב ידיעתי לא מתקינים שום דבר מאסבסט בישראל ובעולם המערבי כבר הרבה שנים. יש עדיין שאריות בבתים ישנים. בברכה

15/11/2018 | 10:19 | מאת: מור

בוקר טוב, בבדיקה חוזרת לפני 4 חודשים ולפני שבוע נמצא אותו הממצא: מודגם נגע נודולרי בקוטר של כ 5- מ"מ בסגמנט הלטרלי שלRML ושינויים אינטרסטיציאליים עדינים בשני הבסיסים. שני ההורים שלי חלו ונפטרו מסרטן ריאות. אשמח להתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, ראשית - סרטן ריאה איננו מחלה תורשתית. הקשר המשפחתי, אם קיים, קשור לחשיפה סביבתית לעישון או חומרים אחרים. אני מקוה שאינך מעשנת. הנודולה הריאתית היא לרוב אינה גידול אך מחייבת תקופה מסויימת של מעקב. זה שאין שינוי במעקב - זה דווקא דבר משמש, מכיוון שאם , חלילה, היה מדובר בגידול ממאיר - צפוי היה שתהיה גדילה. בכל מקרה כדאי להמשיך מעקב. בהצלחה

04/11/2018 | 20:41 | מאת: דוד

לאור העובדה שלפי המצגת שפורסמה הירידה בתמותה כוללת הייתה קטנה (כ-3%) ולא מובהקת סטטיסטית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, לדעתי מחקר הנלסון לא נכשל, אבל הנושא הרבה יותר גדול מזה. יש מספר מחקרים שבדקו סיטי כבדיקת סקר במעשנים. עדיין הנושא לא בשל להכנסה לשימוש רוטיני מכיוון שיש יותר שאלות מתשובות לגבי הגדרת הסיכון (אוכלוסית היעד), תדירות, טיפול בממצאים ועוד ועוד. גם בנוגע לממוגרפיה הדיונים עדיין לא הסתיימו למרות שהמחקרים כבר בני 30 שנה ויותר. ברפואה בדרך כלל אין תשובות מוחלטות, אבל עם זאת ברור שלבדיקת הסיטי במינון קרינה נמוך יש היכולת לזהות גידולים בשלבים מוקדמים, וככל שהגידול מאובחן בשלב מוקדם יותר כך סיכויי הריפוי גבוהים יותר. בברכה

שלום דוקטור אשמח לחוות דעתך...אני גבר כבן 26 לפני חודש חליתי בדלקת ריאות שבוע של ליחה צהובה קשה ושיעול צילום חזה יצא תקין..כעבור חודש אני עדיין עם אי נוחות באזור החזה הריאות ומעט ליחה הכאב הזה כואב לי ומלחיץ אותי כי הוא לא באזור ספציפי אלא בכמה מקומות..באזור החזה..הייתי במיון עשיתי אקג תקין..צילום חזה נוסף תקין..תפקודי ריאות תקינים..ובדיקות דם כלליות תקינות כולל cpr..כעת אני עומד לבצע ct בקרינה נמוכה ..בעזרת השם. אם יצא תקין האם אני אוכל להיות רגוע ולא לחשוש ממשהו חמור(סרטן וכדומה)..כי יש לי הרגשה לא נוחה בבית החזה אבל אני גם מאוד מפחד רוצה לציין שלא מעשן..והאם יש בדיקות נוספות שהיית מציע לאחר מכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, אם הסיטי יהיה תקין אפשר להיות רגועים. יחד עם זאת תמיד חשוב לזכור שלכל טכנולוגיה יש מגבלות, ולכן צריך להמשיך להיות במעקב. הסימפטומים שאתה מתאר בהחלט יכולים להיות עדיין קשורים לדלקת ריאות שעברת. בהצלחה

31/10/2018 | 23:03 | מאת: מירי שדה

בבדיקת פט ס.ט. מודגמת קליטת ותר בעיבוי דופן ימין של שלפוחית השתן בסמוך לפיב, בעדות לתהליך שאתי ויאבילי. מהו תהליך שאתי ויאבילי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי, המשמעות של המשפט היא שקיים חשד בגידול פעיל. אני מציעה להתייעץ עם אורולוג בהקדם. בהצלחה

בוקר טוב דוקטור אני כותב לך ממש בצומת דרכים ברור לי שזה רק פורום אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך כבתי פה בעבר...אז ככה אני בן 26 גבר ספורטאי ולא מעשן לפני חודש חליתי בדלקת ריאות כנראה קיבלתי שבוע רוסקו ....מאז חלפו שלוש שבועות שאני מרגיש עדיין לא במיטבי נעשו מספר פעולות 2 צילומי רנטגן בית חזה תקינים ספירה וכימיה של דם כללית כולל CPR תקינים והייתי אצל מומחה ריאות עשיתי תפקודי ריאה תקינים לגמרי והוא בדק אותי פיזית שיצא תקין....כעת אני פונה כי במשך שלושה שבועות כואב לי החזה באזור עצם הסטרנום בחלק התחתון שלה לצד ימין שאני מתמתח ופותח את בית החזה או לוקח נשימה עמוקה הכאב קיים מומחה הריאות לחץ לי על המקום ולא הפיק כאב גדול...אני ממש חושש מבדיקת CT כי עשיתי 2 כאלו בשנתיים האחרונות (בנוסף שעשיתי 2 צילומי רנגטן לאחרונה) סיפרתי למומחה את חששותי מסרטן והא אמר שבדרך כלל זה לא מתחיל ככה...בקיצור אני מתלבט האם לחכות?(אני לא מרגיש הטבה בכאב)או לגשת לרופא שוב? דבר אחרון שרציתי לציין הוא ששבוע שעבר שניסתי לעשות ספורט ועליתי על מתקן מקביליות ועשיתי מספר חזרות הכאב היא נוכח פי כמה וכמה אם זו אינדיקציה למשהו...לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, עד כמה שניתן לומר בפורום - חשוב לדעת שלעיתים החלמה מדלקת ריאות נמשכת מספר שבועות או אפילו חודשים בודדים, גם אצל בחור צעיר כמוך. מרבית הסיכויים שאין משהו אחר, חמור, המסביר את הסימפטומים! יחד עם זאת, במידה והסימפטומים יתמשכו עוד חודש הייתי מציעה בכל זאת לעשות סיטי. הקרינה בסיטי קיימת אבל היא בכמות זניחה לעומת האפשרות שיש ממצא ולא יאבחנו אותו. בהצלחה

24/10/2018 | 11:54 | מאת: האגודהה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הריאה שיתקיים ביום שלישי, 20.11.18 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית ד"ר עבד אגבאריה, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי בני ציון. . בתוכנית: 09:30 -10:15 10:15 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות: • בדיקות גנומיות בסרטן ריאה ד"ר אמיר און, מנהל המכון למחלות ריאה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • עדכונים וחידושים בטיפולים בסרטן הריאה ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר. • איכות חיים בעקבות טיפולים ד"ר אלונה זר, מנהלת שירות גידולי בית חזה, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין. • האם לעולם חוסן? - חוסן נפשי בהתמודדות עם סרטן הריאה דנה רכבי הלר, עובדת סוציאלית מחוזית - מרכז, האגודה למלחמה בסרטן. 12.30 – 13:00 הפסקה וכיבוד קל 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש: באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/lung/2018 במח' שיקום ורווחה של האגודה: לימור: 03-5721678 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על העדכון

22/10/2018 | 18:50 | מאת: סוניה

שלום לרופאים לאחר צילום רנטגן חזה( מעקב אחרי דלקת ריאות) של אבי שבו התגלו ממצאים חשודים, הרופאה שלחה את אבי לבדיקת CT. היום קיבלנו תוצאות ואשמח אם תוכלו לעזור לנו עם לפענח ובמיוחד אם יש ממצא חשוד כגידול כי אבי מאוד לחוץ ודואג. בתוצאות CT חזה רשום: הצללות אלקטטיות פסיות גסות באספקטים אחוריים היקפיים של האונות העליונות. קונסולידציה היקפית מעט מוארכת סמיכה קטנה ב RLL באספקט לטרלי אחורי. התללה קלושה פרי-הילארית גם ב RUL באיזור הצרור הברונכו-וסקולרי. הצללה רטיקולרית קטנה באספקט בזאלי אחורי של RLL- שינויים אינטרציסטיאלי כרוניים. שינויים אינטרציסטיאלים קלים פרא-ורטברליים בRLL. מספר קשריות תת פלאורליות זעירות בריאה הימנית בקוטר 5 מ"מ אינן ספציפיות . ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטנום בשערי הריאות או בבית שחי. ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאליים. איבר המדיאסטנום ללא ממצא חריג , הקנה והסימפונות ללא סטיות, בקט היטאלי קטן. אשמח לתשובתכם המון תודה והמשך יום נעים!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סוניה, עד כמה שאפשר לומר מהציטוט בלבד - אפשר לומר שכל הממצאים שתארת יכולים להיות קשורים לדלקת ריאות. כמובן שאי אפשר לדעת יותר מבלי לבחון את הצילומים עצמם ולבדוק את אביך. בהצלחה

18/10/2018 | 21:57 | מאת: דבורה

שלום. לסבא שלי בן 73 מעשן חצי קופסת סיגריות ביום מצאו כתם בריאה יש לציין כי עבר התקף לב בגיל 50 ולוקח כדורים למניעה. עשו לו ניתוח כדי לבדוק עם זה סרטני ח'ו או לא. מה הסיכוי שהתוצאות יוצאות שיש משהו וזה לא סתם כתם? עד כמה אנחנו צריכים לדאוג לו? אודה למענה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דבורה, אני מבינה את דאגתך אבל לא ניתן לדעת בלי בדיקה. העובדה שסבך מעשן מהווה גורם סיכון לסרטן ריאה אבל גם למחלות אחרות של הריאה, שאינן סרטניות. גם הגיל הוא גורם סיכון לממצאים שונים. חשוב לבדוק בצורה יסודית ולאחר מכן לטפל בו, בהתאם לצורך. בהצלחה

שלום אשמח לעזרתכם- אנחנו מאוד מודאגים בעלי בן 44 עשה צילום CT של הבטן והאגן. בCT ראו שני מוקדים ריאתיים 5מ״מ ו- 8 מ״מ באונה תחתונה מימין במעבר חזה בטן והפנו אותו לצילומי ריאות..ללא תפליט פלאורלי, כבד וטחול בגוגל רגיל, אין אבנים,לבלב ואנדרנלים תקינים וכליות תקינות. בעלי לא מעשן בכלל.. בילדותו סבל הרבה מדלקת ריאות.. האם עלינו לקבוע סיטי דחוף??? ( הטור הקרוב רק לנובמבר והתוצאות בדצמבר) לבקש הפניה מהרופא משפחה לטור דחוף?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2018 | 09:46 | מאת: אלה- תוספת

שכחתי לשאול האם זה קשריות? האם יכול להיות משהו חס וחלילה אחר? האם הגדלים האלה מדאיגים? תודה רבה

עדכון הועבר לרופא

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "צריך אכן לעשות CT חזה בהקדם (לא דחוף מאוד אבל בשבועיים הקרובים אם אפשר) ולגשת לאחר מכן לרופא ריאות פרופ' גבריאל איזביצקי "

12/10/2018 | 13:48 | מאת: מיכל

בשאלה הקודמת התכוונתי לנודול באורך 9 מ''מ ורוחב 6 מ''מ. (ולא 6 ס''מ כמו שכתבתי).

העדכון הועבר לרופא