פורום סרטן ריאה

3274 הודעות
2681 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן ריאה

12/12/2018 | 12:07 | מאת: קרן

צהריים טובים , בשבועיי האחרונים אני סובלת מכאבים בשכמות לזה הצטרף בימים האחרונים כאבים בבליעה/ נשימה עמוקה בגב ושיעול קל עם קצת ליחה שקופה שגורם גם לכאב אני בת 41 ומעשנת (פחות מקופסא לשבוע הרבה פחות ). האם אלו תסמינים שמחייבים הגעה לבית חולים או לחילופין בירור אצל מומחה ריאות . תודה

10/12/2018 | 19:13 | מאת: עומרי

לפני מספר שנים התגלתה אצלי קישרית, בתחתית הריאה, בצלום ס.טי. שנועד לכליות. הקשרית גדלה במעט מאוד. מ0.3 ל0.7במשך 3 שנים ואז נתגלתה קשרית נוספת באמצע הרחאה הנגדית שלא היתה 0.4. במאבחן סטי כתב שאין כל שינוי למרות שנוספה קישרית. לדעתי אין לי סרטן ואלה קשיריות רגילות.אני בן 53 יש לי 3 שאלות. האם לאחר מספר שנים יכולה קשרית להפוך לסרטנית או שאם מן ההתחלה זה לא גדל ולא מאובחן כסרטן אז זה סופי. ושנית איך יתכן שרופא כותב שאין שינוי כשנוספת קישרית שלא היתה. כעת נדרש מעקב סטי חוזר? כל כצה זמן? רופא מטפל סבור שאין צורך בכלל במעקב. תודה

שלום.לפני 6 שנים אובחנתי בסרטן ריאה של תאים גדולים ואני מרגישה טוב.עברתי כריתת אונה עליונה בצד ימין. בסיטי עם חומר ניגוד ראו קשריות ובביופסי יצא גרנולומה .זה היה לפני חצי שנה הביופסי.אתמול הרגשתי שיש לי ליחה ושיעול קצר אחד ויצא דם .בכמות לא רבה וזהוא לא היה יותר.זה הבהיל אותי אבל לא התחשק לי ללכת לרופא בשתים עשרה בלילה והלכתי לישון. אני מטופלת בסימבקורט 160/4.52פעמים ביום ומטיקורטן עכשיו 5 מיליגרם.התחלתי ב40 מיליגרם וירדו בהדרגה זה כבר 4 חודשים בערך.לאמר את האמת אין לי קושי בנשימה אני לא מרגישה הטבה מיוחדת עם המשאף.יש לי תור לרופאה האונקולוגית בעוד 3 שבועות ואני מרגישה בסדר.האם סטרואידים או הסימבקורט יכולים לגרום לפליטת ליחה דמית פעם ראשונה שזה קורה.והאם ב סרקואידוזיס יכול להופיע מצב כזה?עברתי סי טי לפני שבוע עם חומר ויש קצת הטבה בקשריות.האם אני חייבת ללכת לרופאה שלי מיד או שאפשר לחכות בעוד 3 שבועות בפרט שאני מרגישה רגיל לא מתלוננת.לציין שאני בת 73.תודה

22/11/2018 | 09:53 | מאת: רות

מה ידוע על הקשר בין סרטן ריאה ,טיפולים אימונוטרפיים ולינפו אדמה עם שיעורים נמוכים של לינפוציטים בבדיקות דם? האם התהליכים של טיפולים אימונו (כמו קיטרודה) גורמים ללינפו אדמה?

18/11/2018 | 22:44 | מאת: יעל

תודה על התשובה ועוד שאלה קטנה האם בבתים בני 15 שנה כבר לא התקינו בתוך הבתים צינורות ביוב מבתודה מראש אסבסט?

לדעתי לא, זה נחשב לבית חדש. אנימדברת על בתים משנות ה50-60 וקודם

18/11/2018 | 01:42 | מאת: יעל

שלום רב האם היום עדיין מתקינים צינורות ביוב מאסבסט בתוך הבתים מלמטה עד למעלה בתודה מראש

שלום יעל, למיטב ידיעתי לא מתקינים שום דבר מאסבסט בישראל ובעולם המערבי כבר הרבה שנים. יש עדיין שאריות בבתים ישנים. בברכה

15/11/2018 | 10:19 | מאת: מור

בוקר טוב, בבדיקה חוזרת לפני 4 חודשים ולפני שבוע נמצא אותו הממצא: מודגם נגע נודולרי בקוטר של כ 5- מ"מ בסגמנט הלטרלי שלRML ושינויים אינטרסטיציאליים עדינים בשני הבסיסים. שני ההורים שלי חלו ונפטרו מסרטן ריאות. אשמח להתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, ראשית - סרטן ריאה איננו מחלה תורשתית. הקשר המשפחתי, אם קיים, קשור לחשיפה סביבתית לעישון או חומרים אחרים. אני מקוה שאינך מעשנת. הנודולה הריאתית היא לרוב אינה גידול אך מחייבת תקופה מסויימת של מעקב. זה שאין שינוי במעקב - זה דווקא דבר משמש, מכיוון שאם , חלילה, היה מדובר בגידול ממאיר - צפוי היה שתהיה גדילה. בכל מקרה כדאי להמשיך מעקב. בהצלחה

04/11/2018 | 20:41 | מאת: דוד

לאור העובדה שלפי המצגת שפורסמה הירידה בתמותה כוללת הייתה קטנה (כ-3%) ולא מובהקת סטטיסטית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, לדעתי מחקר הנלסון לא נכשל, אבל הנושא הרבה יותר גדול מזה. יש מספר מחקרים שבדקו סיטי כבדיקת סקר במעשנים. עדיין הנושא לא בשל להכנסה לשימוש רוטיני מכיוון שיש יותר שאלות מתשובות לגבי הגדרת הסיכון (אוכלוסית היעד), תדירות, טיפול בממצאים ועוד ועוד. גם בנוגע לממוגרפיה הדיונים עדיין לא הסתיימו למרות שהמחקרים כבר בני 30 שנה ויותר. ברפואה בדרך כלל אין תשובות מוחלטות, אבל עם זאת ברור שלבדיקת הסיטי במינון קרינה נמוך יש היכולת לזהות גידולים בשלבים מוקדמים, וככל שהגידול מאובחן בשלב מוקדם יותר כך סיכויי הריפוי גבוהים יותר. בברכה

שלום דוקטור אשמח לחוות דעתך...אני גבר כבן 26 לפני חודש חליתי בדלקת ריאות שבוע של ליחה צהובה קשה ושיעול צילום חזה יצא תקין..כעבור חודש אני עדיין עם אי נוחות באזור החזה הריאות ומעט ליחה הכאב הזה כואב לי ומלחיץ אותי כי הוא לא באזור ספציפי אלא בכמה מקומות..באזור החזה..הייתי במיון עשיתי אקג תקין..צילום חזה נוסף תקין..תפקודי ריאות תקינים..ובדיקות דם כלליות תקינות כולל cpr..כעת אני עומד לבצע ct בקרינה נמוכה ..בעזרת השם. אם יצא תקין האם אני אוכל להיות רגוע ולא לחשוש ממשהו חמור(סרטן וכדומה)..כי יש לי הרגשה לא נוחה בבית החזה אבל אני גם מאוד מפחד רוצה לציין שלא מעשן..והאם יש בדיקות נוספות שהיית מציע לאחר מכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, אם הסיטי יהיה תקין אפשר להיות רגועים. יחד עם זאת תמיד חשוב לזכור שלכל טכנולוגיה יש מגבלות, ולכן צריך להמשיך להיות במעקב. הסימפטומים שאתה מתאר בהחלט יכולים להיות עדיין קשורים לדלקת ריאות שעברת. בהצלחה

31/10/2018 | 23:03 | מאת: מירי שדה

בבדיקת פט ס.ט. מודגמת קליטת ותר בעיבוי דופן ימין של שלפוחית השתן בסמוך לפיב, בעדות לתהליך שאתי ויאבילי. מהו תהליך שאתי ויאבילי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי, המשמעות של המשפט היא שקיים חשד בגידול פעיל. אני מציעה להתייעץ עם אורולוג בהקדם. בהצלחה

בוקר טוב דוקטור אני כותב לך ממש בצומת דרכים ברור לי שזה רק פורום אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך כבתי פה בעבר...אז ככה אני בן 26 גבר ספורטאי ולא מעשן לפני חודש חליתי בדלקת ריאות כנראה קיבלתי שבוע רוסקו ....מאז חלפו שלוש שבועות שאני מרגיש עדיין לא במיטבי נעשו מספר פעולות 2 צילומי רנטגן בית חזה תקינים ספירה וכימיה של דם כללית כולל CPR תקינים והייתי אצל מומחה ריאות עשיתי תפקודי ריאה תקינים לגמרי והוא בדק אותי פיזית שיצא תקין....כעת אני פונה כי במשך שלושה שבועות כואב לי החזה באזור עצם הסטרנום בחלק התחתון שלה לצד ימין שאני מתמתח ופותח את בית החזה או לוקח נשימה עמוקה הכאב קיים מומחה הריאות לחץ לי על המקום ולא הפיק כאב גדול...אני ממש חושש מבדיקת CT כי עשיתי 2 כאלו בשנתיים האחרונות (בנוסף שעשיתי 2 צילומי רנגטן לאחרונה) סיפרתי למומחה את חששותי מסרטן והא אמר שבדרך כלל זה לא מתחיל ככה...בקיצור אני מתלבט האם לחכות?(אני לא מרגיש הטבה בכאב)או לגשת לרופא שוב? דבר אחרון שרציתי לציין הוא ששבוע שעבר שניסתי לעשות ספורט ועליתי על מתקן מקביליות ועשיתי מספר חזרות הכאב היא נוכח פי כמה וכמה אם זו אינדיקציה למשהו...לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, עד כמה שניתן לומר בפורום - חשוב לדעת שלעיתים החלמה מדלקת ריאות נמשכת מספר שבועות או אפילו חודשים בודדים, גם אצל בחור צעיר כמוך. מרבית הסיכויים שאין משהו אחר, חמור, המסביר את הסימפטומים! יחד עם זאת, במידה והסימפטומים יתמשכו עוד חודש הייתי מציעה בכל זאת לעשות סיטי. הקרינה בסיטי קיימת אבל היא בכמות זניחה לעומת האפשרות שיש ממצא ולא יאבחנו אותו. בהצלחה

24/10/2018 | 11:54 | מאת: האגודהה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הריאה שיתקיים ביום שלישי, 20.11.18 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית ד"ר עבד אגבאריה, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי בני ציון. . בתוכנית: 09:30 -10:15 10:15 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות: • בדיקות גנומיות בסרטן ריאה ד"ר אמיר און, מנהל המכון למחלות ריאה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • עדכונים וחידושים בטיפולים בסרטן הריאה ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר. • איכות חיים בעקבות טיפולים ד"ר אלונה זר, מנהלת שירות גידולי בית חזה, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין. • האם לעולם חוסן? - חוסן נפשי בהתמודדות עם סרטן הריאה דנה רכבי הלר, עובדת סוציאלית מחוזית - מרכז, האגודה למלחמה בסרטן. 12.30 – 13:00 הפסקה וכיבוד קל 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש: באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/lung/2018 במח' שיקום ורווחה של האגודה: לימור: 03-5721678 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על העדכון

22/10/2018 | 18:50 | מאת: סוניה

שלום לרופאים לאחר צילום רנטגן חזה( מעקב אחרי דלקת ריאות) של אבי שבו התגלו ממצאים חשודים, הרופאה שלחה את אבי לבדיקת CT. היום קיבלנו תוצאות ואשמח אם תוכלו לעזור לנו עם לפענח ובמיוחד אם יש ממצא חשוד כגידול כי אבי מאוד לחוץ ודואג. בתוצאות CT חזה רשום: הצללות אלקטטיות פסיות גסות באספקטים אחוריים היקפיים של האונות העליונות. קונסולידציה היקפית מעט מוארכת סמיכה קטנה ב RLL באספקט לטרלי אחורי. התללה קלושה פרי-הילארית גם ב RUL באיזור הצרור הברונכו-וסקולרי. הצללה רטיקולרית קטנה באספקט בזאלי אחורי של RLL- שינויים אינטרציסטיאלי כרוניים. שינויים אינטרציסטיאלים קלים פרא-ורטברליים בRLL. מספר קשריות תת פלאורליות זעירות בריאה הימנית בקוטר 5 מ"מ אינן ספציפיות . ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטנום בשערי הריאות או בבית שחי. ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאליים. איבר המדיאסטנום ללא ממצא חריג , הקנה והסימפונות ללא סטיות, בקט היטאלי קטן. אשמח לתשובתכם המון תודה והמשך יום נעים!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סוניה, עד כמה שאפשר לומר מהציטוט בלבד - אפשר לומר שכל הממצאים שתארת יכולים להיות קשורים לדלקת ריאות. כמובן שאי אפשר לדעת יותר מבלי לבחון את הצילומים עצמם ולבדוק את אביך. בהצלחה

18/10/2018 | 21:57 | מאת: דבורה

שלום. לסבא שלי בן 73 מעשן חצי קופסת סיגריות ביום מצאו כתם בריאה יש לציין כי עבר התקף לב בגיל 50 ולוקח כדורים למניעה. עשו לו ניתוח כדי לבדוק עם זה סרטני ח'ו או לא. מה הסיכוי שהתוצאות יוצאות שיש משהו וזה לא סתם כתם? עד כמה אנחנו צריכים לדאוג לו? אודה למענה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דבורה, אני מבינה את דאגתך אבל לא ניתן לדעת בלי בדיקה. העובדה שסבך מעשן מהווה גורם סיכון לסרטן ריאה אבל גם למחלות אחרות של הריאה, שאינן סרטניות. גם הגיל הוא גורם סיכון לממצאים שונים. חשוב לבדוק בצורה יסודית ולאחר מכן לטפל בו, בהתאם לצורך. בהצלחה

שלום אשמח לעזרתכם- אנחנו מאוד מודאגים בעלי בן 44 עשה צילום CT של הבטן והאגן. בCT ראו שני מוקדים ריאתיים 5מ״מ ו- 8 מ״מ באונה תחתונה מימין במעבר חזה בטן והפנו אותו לצילומי ריאות..ללא תפליט פלאורלי, כבד וטחול בגוגל רגיל, אין אבנים,לבלב ואנדרנלים תקינים וכליות תקינות. בעלי לא מעשן בכלל.. בילדותו סבל הרבה מדלקת ריאות.. האם עלינו לקבוע סיטי דחוף??? ( הטור הקרוב רק לנובמבר והתוצאות בדצמבר) לבקש הפניה מהרופא משפחה לטור דחוף?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2018 | 09:46 | מאת: אלה- תוספת

שכחתי לשאול האם זה קשריות? האם יכול להיות משהו חס וחלילה אחר? האם הגדלים האלה מדאיגים? תודה רבה

עדכון הועבר לרופא

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "צריך אכן לעשות CT חזה בהקדם (לא דחוף מאוד אבל בשבועיים הקרובים אם אפשר) ולגשת לאחר מכן לרופא ריאות פרופ' גבריאל איזביצקי "

12/10/2018 | 13:48 | מאת: מיכל

בשאלה הקודמת התכוונתי לנודול באורך 9 מ''מ ורוחב 6 מ''מ. (ולא 6 ס''מ כמו שכתבתי).

העדכון הועבר לרופא

12/10/2018 | 13:36 | מאת: מיכל

שלום, בבדיקת סיטי פט שעברתי הודגם נודול ריאתי באורך 9 מ''מ ורוחב 6 ס''מ ללא קליטה פתולוגית של FDG. הרופא אמר שמצד אחד זו תוצאה טובה כי אין קליטה פתולוגית של החומר, אך מצד שני זהו אינו ממצא קטן. לכן הוא מציע שאהיה במעקב סיטי כל חצי שנה במשך שנתיים. כמו כן הרופא אמר שאם הנודול יגדל נצטרך לשקול להוציא אותו. רציתי לשאול גם מה דעתך בנושא זה.

לקריאה נוספת והעמקה

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "ראשית כל איני יכול לתת חוות דעת מוסמכת בלי ליראות את ה CT-PET. למרות זאת אכן טוב שאין קליטה אבל אני מסכים שהממצא לא קטן. האם אתה מעשן? צריך לפי דעתי להציג בישיבה רב-תחומית כפי שמתקיימות ברוב בתי החולים בארץ, בשאלה של לקיחת דגימה (ביופסיה) או מעקב בלבד. פרופ' גבריאל איזביצקי "

16/10/2018 | 17:36 | מאת: מיכל

שלום, מקווה מאוד ששמת לב לתיקון בשאלתי. הכוונה לנודול שפיר באורך 9 מ''מ ורוחב 6 מ''מ. אני לא מעשנת ואין לי היסטוריה משפחתית. האם זה בסדר שאהיה במעקב כל חצי שנה במשך שנתיים כמו שהציע הרופא?

09/10/2018 | 23:22 | מאת: הצללה ניכרת באונה ימנית תחתונה-C.T

אחותי משתעלת קשות (ומוציאה ליחה בכל פעם), אחרי שבועעים שלח רופא משפחה לצילום ריאות. פירוש: הצללה ניכרת באונה הימנית התחתונה. הרופא שלח אותה בדחיפות לC/T האם עלינו לדאוג? האניטביוטיקה שלקחה לא עזרה ומהיום החליף לה לזינט. אם הרופא אומר לה שיש לה דלקת ריאות מדוע שלח אותה לעשות C/T?

לקריאה נוספת והעמקה

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום אני כמובן לא יכול להסביר למה רופא משפחה שלח ל CT. מדובר לכאורה בדלקת ריאות והטיפול הוא אנטיביוטיקה. ייתכן שהיה חשד למחלה אחרת ולכן רופא המשפחה החליט לשלוח ל CT. רפואה שלמה! פרופ' גבריאל איזביצקי "

09/10/2018 | 15:20 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הריאה שיתקיים ביום שלישי, 20.11.18 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית ד"ר עבד אגבאריה, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי בני ציון. . בתוכנית: 09:30 -10:15 10:15 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות: • בדיקות גנומיות בסרטן ריאה ד"ר אמיר און, מנהל המכון למחלות ריאה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • עדכונים וחידושים בטיפולים בסרטן הריאה ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר. • איכות חיים בעקבות טיפולים ד"ר אלונה זר, מנהלת שירות גידולי בית חזה, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין. • האם לעולם חוסן? - חוסן נפשי בהתמודדות עם סרטן הריאה דנה רכבי הלר, עובדת סוציאלית מחוזית - מרכז, האגודה למלחמה בסרטן. 12.30 – 13:00 הפסקה וכיבוד קל 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש: באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/lung/2018 במח' שיקום ורווחה של האגודה: לימור: 03-5721678 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ביתי בת 22 עברה לפני 11 שנה ניתוח בריאה כתוצאה מפליטת כדור. ברצוני לברר האם עליה לעשות בדיקות מעקב . כמו כן האם הניתוח שעברה מעלה סיכון חס וחלילה להתפתחות סרטן בריאה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי, לא ידוע לי שזה מעלה את הסיכון לסרטן ריאה. לגבי מעקב - זה תלוי בסוג הפגיעה. הרופא המטפל יוכל לענות. בברכה,

27/09/2018 | 17:27 | מאת: הבת של

אמי אובחנה עם אנדוקרצינומה בריאות והופנתה לpet ct ו MRI מח. הבנתי כי יש חשיבות לסדר הבדיקות. שאלתי היא מה לעשות קודם מבחינת בדיקות אלה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין חשיבות לסדר הבדיקות. אם אין בעיה של השגת תור והתחייבות עדיף להתחיל ב-PET כי זו בדיקה שנותנת תמונה יותר רחבה. בהצלחה

ב פיענוח סיטי גב התגלו אצלי ממצאי לוואי בריאות כגון: "נודולים היקפיים זעירים על פני שתי הריאות ועוד נודול בגודל 0.5 ס"מ בפסגת הריאה הימנית. האם מצב זה מעיד על סרטן בריאותיי? מופתעת מאד וחרדה. האם מצב זה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רייצ'ל, רק על סמך הסיטי אי אפשר לדעת. זה בהחלט יכול להיות ממצא חסר משמעות. יחד עם זאת יש להתייחס להקשר בו נעשתה הבדיקה. ולכן - אני מציעה לחזור לרופא המפנה - לצורך החלטה לגבי המשך הבירור או המעקב. בהצלחה

לא יודעת מדוע - בתשובתי לא הופיע השם שלי

15/09/2018 | 18:33 | מאת: לביאה

טיפול באווסטין לגאורות במוח יכול להרוג לגרום להתקפת לב דימומים שטף דם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לביאה, טיפול באווסטין מותר לחולים עם סרטן ריאה עם גרורות במוח. כמו כל תרופה - גם לאבסטין יש סיכון לתופעות לוואי שונות. אני מציעה להתייעץ עם האונקולוג המטפל. בברכה

07/09/2018 | 22:44 | מאת: מיכל

שלום, בבדיקת סיטי חזה שעברתי נמצאה קשרית בלינגולה בקוטר 9 מ''מ. רופא ריאות שראה את הצילום טוען שהממצא הוא בעל מרכיבים שפירים, אך בכל זאת החליט לשלוח אותי לבדיקת סיטי pet. אציין שאני לא מעשנת ואין לי היסטוריה משפחתית של סרטן ריאות. האם עלי להיות מודאגת?האם באמת עלי לעבור סוג כזה של בדיקה? אני מעט חוששת לעבור אותה, כי אני קלסטרופובית וקשה לי עם מכונות מהסוג שבבדיקה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, תמיד כדאי להיות יסודי ולקחת בחשבון כל אפשרות, גם כאלה שהן בסבירות נמוכה. לכן אני מסכימה עם הרופא שהמליץ על בדיקת PET-CT. זו איננה בדיקה מסוכנת ולמיטב ידיעתי איננה גורמת לתחושה קלסטרופובית כמו MRI למשל. יחד עם זאת, אפשר לשקול לקחת כדור נגד חרדה (כמו ואבן) לפני הבדיקה, כדי למנוע תחושה של חרדה. בצלחה

07/09/2018 | 00:17 | מאת: קובי רשף

שלום רב, בתוצאות בדיקת c.t : 1. בריאות הודגמו שינויים ברונכיאקטטים טובולריים עם פס תמט סוב סגמנטרי באונה אמצעית, עיבוי פלאורלי בסמוך לתמט. 2. מבנה גרמי עם שינויים דינגרטיביים, ללא ממצא הרסני. קיימים סעיפים נוספים ידועים. אבקשכם לדעת מה האמור בסעיפים 1 ו-2. בברכה ותודה. קובי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי, לגבי סעיף 1 - מדובר בשינויים אשר אינה חשודים כסרטן, אבל יכולים להעיד על מחלת ריאות כרונית. כדאי להתייעץ עם רופא ריאות. בסעיף 2 - שינויים המופיעים עם הגיל לכולנו, חסרי משמעות קלינית ולא דורשים טיפול. בברכה

סטיבן א. גולד כתב במאמרו הנודע The Median Isn't the Message שחתן פרס נובל לאימונולוגיה, פיטר מדאוור, אמר לו בשנות ה-80 שהמרשם הטוב ביותר למאבק בסרטן הוא "sanguine personality". השאלה שלי היא האם ניסיונך כאונקולוגית מאושש גישה זו, דהיינו, שחולים אופטימיים ופעילים במאבקם במחלה מצליחים יותר?

שלום רמי, הפורום לא נועד לדיונים פילוסופיים. בכל מקרה, לנסיוני הגישה האישית של החולה לא משפיעה ישירות על תוצאות הטיפול או מהלך המחלה אבל בהחלט משפיעה על איכות החיים של החולה במהלך הטיפולים, וכושר העמידות שלו. בברכת שנה טובה וחג שמח

02/09/2018 | 17:28 | מאת: מיכל

צהריים טובים הייתי במיון ועשו לי בדיקת דם אחרי שניתחו את הכיסמרה ואם כאבים DEOXYHEMOGLOBIN OXIM 44.6. _OXYHEMOGLOBIN OXIMET 54._PCO2 51.6._HCO3 28.1._STDBASE EXC SBE 3._TOTAL OXYGEN CONTENT 1.1._LACTATE 21._GLUCOSE 270._ GLUCOSE U STRIP 1000.0 MG מה ניתן לעשות אודה על היחס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, את בפורום הלא מתאים. כמו כן - אנו לא נותנים כאן פענוח של בדיקות דם. אנא פני לרופא המטפל. בברכה

אחות שלי חלתה בסרטן במעטפת הריאה נתנו עכשיו 2 טיפולי כימוטרפיה ויעשו לה פד סיטי? מה הסיכוי להחלים מסרטן כזה. הפד? הפד סיטי יצא נקי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורנה, אי אפשר לענות כל השאלה שלך משתי סיבות: 1. אין מספיק פרטים על הגידול ומצבה של אחותך 2. הנתונים שיש בידינו הם נתונים סטטיסטיים שלא בהכרח מנבאים את המצב של אחותך. בשלב זה צריך לשמוח שהטיפול עזר לה וה-PET תקין. בברכה

27/08/2018 | 23:21 | מאת: עמית

מהן הבדיקות הדחופות שניתן לבצען באופן פרטי והיכן, מה העלויות שלהן ואיפה מומלץ למשל בדיקת PET CT ומי המומחים בארץ לתחום ובאיזה בי"ח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמית, אנחנו לא ממליצים במסגרת הפורום על רופאים ספציפיים. בכל מכון אונקולוגי יש רופאים העוסקים בתחום של גידולי מערכת העיכול, ובכלל זה סרטן לבלב. אני ממליצה לפנות בדחיפות לרופא במרכז הסמוך למקום מגוריך, והוא יכוון אותך לבדיקות המתאימות. בהצלחה

בצילום חזה שעברתי אתמול כתבו לי:"נראה תהליך תופס מקום בשדה עליון של ריאה ימנית,מעוגל בקור כ 3.7 ש"מ, נראה עיבוי פלאורלי בסמוך אליו".מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדם, לפי התיאור מדובר בממצא המחייב בירור בהקדם. אני מציעה שתפנה בתחילת השבוע לרופא המשפחה או לפולמונולוג ע"מ לקבל הפניה לבדיקת CT והמשך בירור. בהצלחה

27/07/2018 | 18:05 | מאת: טניה

שלום. האם יש הבחנות מבדילות בצילום חזה בחשד לסרטן ריאה? בצילום נראה תסנין נרחב בריאה עם מוקד אטלקטאזיס.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טניה, בחלק גדול מהמקרים ניתן להבחין בין גידול לזיהום בריאה. יחד עם זאת - לא תמיד אפשר להיות בטוח. לכן מקובל לעקוב ולחזור על צילום החזה לאחר פרק זמן כלשהו, בהתאם למקרה, ולוודא שהממצאים נעלמו. כמובן שבכל ספק - עדיף לעשות בדיקת סיטי אשר מראה את הממצאים בצורה יותר מפורטת. בברכה

24/07/2018 | 23:34 | מאת: פענוח תוצאות סיטי

תוצאות בדיקת סיטי שניה ללא חומר ניגוד הבדיקה בוצעה כחודשיים וחצי אחרי הסיטי הראשון: הצללה זעירה ב-RML צמודה למיצר, בשיפור בהשוואה לבדיקה הקודמת. ללא עיבוי אינטרסטיציאלי או ברונכיאקטזיות. האם יש חשש לסרטן? האם נדרש טיפול ?האם התשובה יכולה להסביר קשיי נשימה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה בפורום היא תמיד כללית, ולא יעוץ אינדיבידואלי אשר נעשה ע"י הרופא המטפל במרפאה. באופן כללי - כאשר הממצא נסוג - ברוב המקרים מדובר בזיהום ולא בגידול, לכן החשש לסרטן נמוך. הצללה זעירה, כפי שתארת, לרוב לא גורמת לקשיי נשימה. אני מציעה להתייעץ עם רופא ריאות. בהצלחה

דר מיה גיפס תודה על תשובתך לגבי פענוח תשובת הסיטי. וישר כח על הפורום המצויין!

23/07/2018 | 22:38 | מאת: דנית

שלום, אבא שלי אובחן כחולה סרטן ריאות שלב 4. ויש לו גרורה אחת בגב התחתון, אשר יותר גדולה מהגידול המקורי... בשל הערת ביניים של האונקולוג, הבנתי כי לא מדובר במהלך מחלה רגיל-> הגרורה גדולה מהגידול המקורי, ונמצאת במקום אחד בלבד... אשמח להפרכה או אישרור... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנית, הגודל היחסי של הגידול לעומת הגרורה אינו פרמטר בעל חשיבות בטיפול בסרטן. מה בדיוק שאלתך?

24/07/2018 | 09:12 | מאת: דנית

תודה על המענה. הגידול של אבא הוא NSCLC קשקשי, וממה שקראתי והבנתי מרופאיו כי הסיכוי למוטציות הוא קטן מאוד. אונקולוג נוסף שהתייעצנו איתו אמר שמהלך המחלה שלו לא רגיל (גודל הגרורה, והפיזור), ולכן בדיקת פאונדיישן כן יכולה להביא תוצאות. רציתי לדעת האם מה שאמר על תהליך המחלה הוא נכון. תודה

אני לא בטוחה שהייתי מגדירה את מהלך המחלה של אביך, כפי שתארת, כחריג אבל בכל מקרה אין לכך חשיבות. כרגע זה מצב נתון. בדיקה מולקולרית רחבה, כמו פאונדיישן, היא דבר שיכול בהחלט לתרום לאפיון הגידול ובחירת הטיפול ולכן זה תמיד מומלץ, יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון שבמקרים רבים אין ממצאים בבדיקות אלה. בהצלחה

22/07/2018 | 21:13 | מאת: תהילה

שלום רב אמי עברה בדיקת סיטי לצירוך בירור הצללה שניראתה ברנטגן להלן התשובה בלוטת המגן בגודל ומרקם תקין לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבתי השחי ובמיצר. פרנכימת הריאות: הצללה אלבאולרית עם ברונכוגרם אוויר ומרכיב תמטי תת פלאורלית בפסגת ריאה ימין. תוכן בברונכים בכמות קטנה ב-RML .שינויים פיברואטלקטטיים ביאפיקליים. ללא תפליטים פליאורליים. לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדיאלי. במעבר חזה בטן - באדרנאל שמאלי גוש 12 מ"מ. עצמות – שינויים ניווניים בעמ"ש. ללא הרס גרמי. סיכום: תסנין ב-RUL כמתואר יכול לבטא תהליך זיהומי במקום ראשון, לקורלציה קלינית ומעבדתית, מעקב טומוגרפי בעוד 3 חודשים. גוש קטן באדרנאל שמאל - להשוואה עם בדיקות קודמות, במידה ולא ידוע - לקורלציה עם ציר אדרנאלי, מומלצת סריקת ct ללא חומר ניגודי תוך ורידי לבירור אדנומה. אשמח לדעת מה אומרת התשובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה, קשה להתחייב דרך הפורום, אך באופן כללי לא נראה שמדובר בגידול. אני מציעה לחזור לרופא המפנה להחלטה סופית לגבי המעקב הנדרש. בהצלחה

22/07/2018 | 08:53 | מאת: דוריה

בהמשך לשאלתי מתאריך 12.07.2018 האם יש להשוות בין ממצאים של צילום חזה לממצאים בCT ריאות בצילום שנעשה שלושה ימים לפני CT ריאות הצילום היה תקין. אך לפני חודש וחצי היו הצללות בבסיס הראות שנראו כתהליך דלקתי. האם המיקום של הממצא הוא באותו מקום או שזה מיקום אחר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוריה, בדיקת הסיטי לא תמיד מסוגלת להבדיל בין גידול לזיהום. חומר הניגוד מאפשר אפיון טוב יותר של הממצאים, בעיקר במרכז בית החזה (בלוטות, כלי דם וכדומה). אני מציעה לפנות לרופא ריאות בהקדם ע"מ שיוכל להחליט אם יש צורך בבירור נוסף. בהצלחה

בת 62 בתשובה של בדיקת CT ריאות נכתב שהתשובה נשלחה בדחיפות לרופא מפנה רפא ריאות. האם ידוע הסיבה ששולחם בדחיפות את ממצא הבדיקה. והאם זה מעיד על חומרת המצב. הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגודי האם יש לזה משמעות מבחינת פיענוח. ומדוע דורשים לעשות עם חומר ניגודי אבקש לקבל הסבר לגבי הממצאים ממצא די מסיבי קרוב לסינוס הקוסטופרני האחורי בקטע האחורי של האונה התחתונה השמאלית, בלתי הומוגני, עם גבול חד אך בלתי סדיר. טיבו של הממצא אינו ברור בשלב זה. יש לבצע הערכה קלינית, מדובר בשלב זה בדלקת שאינה נספגה או תהליך גידולי בסבירות נמוכה יותר. מה אומרים הממצאים האלה ומה פירוש המילה ממצא די מסיבי מה זה אומר האם יש לזה חשיבות מבחינת הממצא. והאם תהליך דלקתי דומה לתהליך גדולי. איך עושים את האבחנה שזה לא תהליך גידולי. בנוסף כתוב קשה לדון בשערי הריאות ללא הזרקת חומר ניגוד האם זה נכון לפני שלוש שנים עשו בדיקה כזו בלי חומר ניגוד והיה פיענוח שערי ריאות. אז מה שונה היום.

לקריאה נוספת והעמקה

.בת 62 תשובת CT ריאות ממצא די מסיבי באונה התחתונה העליונה השמאלית, טיבו אינו ברור בשלב זה. ובנוסף מדובר בשלב זה בדלקת שאינה נספגה או תהליך גידולי בסבירות נמוכה יותר. מה זה נקרא ממצא מסיבי ומה פתאום תהליך גידולי האם דלקת דומה לתהליך גדולי בבדיקת בCT האם יש בדיקה יותר אבחנתי

לקריאה נוספת והעמקה

19/07/2018 | 19:45 | מאת: מתי

אמי בת 84 חולב בסרטן ריאות,התגלה לפני שבעה חודשים. הומלץ לעשות ניתוח הסרה וכן הקרנות.פניתי לחוות דעת נוספת ונאמר לי כי לאור גילה ומצבה לא כאי היות ומצבה לא יועמד ואחוז ההחלמה נמוך.לכן עדיף להשאיר כך.לפני חודשים עשתה בדיקת סטטי גודל 5.1עם גרורת ,נעשה לה ב׳יקה גנטית.היום יש לה עיקצוצים בעניים וניהול ביד שמאל,כאבים בגב.האם יש שייכות למצוא? מה ניתן לעשות ולהקל על מצבה,מתי אפשר לדעת רמת ההדרדרות שלה? אשמח לקבל תשובה . תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מתי, קשה להבין ממה שכתבת מה מצבה המדוייק של אימך וכיצד ניתן לעזור לה. אומר רק שכדאי לפנות בהקדם לאונקולוגי כי בכל מצב, כאשר יש סימפטומים, אפשר לעזור. בהצלחה

שלום רב, בעקבות ממצאים ב-CT בטן ביצעתי CT חזה. בפיענוח כתוב "בRMLבזווית קרדיאו-פרנית מימין קונסולידציה הקפית בגודל 8.1 * 0.1 ס"מ, ללא שינוי." מה זה אומר? כיצד להתנהל? אני בת 58. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גליה, זה ממצא הדורש בירור. אני מציעה לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה או לרופא ריאות - ולהמשיך לברר במה מדובר. בהצלחה

15/07/2018 | 00:39 | מאת: דוד

האם הבדיקה קיימת בישראל ואם כן היכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, לא ידוע לי שהבדיקה קיימת בישראל, אולם אינני רדיולוגית. כדאי להתייעץ עם מומחה ברדיולוגיה. בהצלחה

15/07/2018 | 00:53 | מאת: דוד

למרבה הצער אין אף פורום רדיולוגיה פעיל כיום שאפשר לשאול בו שאלה כזאת (ואחרות).

בבדיקת CT אנג'יו שביצע אבי אתמול, נכתב לו : באונה עליונה מצד ימין מודגם תהליך תופס מקום על בסיס פלוירלי בגודל של כ 35 מ"מ+ ללא ממצא ריאתי אחר. בלוטות מוגדלות קלות מודגמות בשער הריאה הימני וכן בלוטה מוגדלת תת קרינאלית. בצוואר הגדלה בלתי הומוגנית של אונה ימין של התירואיד. מהי המשמעות? האם זהו סימן מובהק לגידול סרטני? האם ייתכן וזהו גידול שמקורו אחר? ניתן להסיר ולטפל על מנת למנוע חזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי, אי אפשר לקבוע אבחנה מדוייקת רק על פי בדיקת CT. לצורך קביעת האבחנה צריכים ביופסיה. הממצאים המתוארים בהחלט מחייבים המשך בירור. אני מציעה לפנות בהקדם לרופא שהפנה אותך לבדיקה, או לרופא ריאות. בהצלחה

10/07/2018 | 15:58 | מאת: Loo

שלום! גברים? זוכרים חלום שחלמתם בלילה? בואו לעזור לי במחקר :) במסגרת לימודי התואר השני, אני עורכת מחקר העוסק בחלומותיהם של גברים. זכור לךָ חלום שחלמת לאחרונה? אודה לך אם תשתף אותי בו, דרך הקישורים מטה. ההשתתפות מתאימה לגברים מעל גיל 18, שאובחנו עם סרטן וחולים בהווה, או שהחלימו. ההשתתפות במחקר היא אנונימית. שימוש בחלומות ייעשה לצורכי המחקר בלבד. אם אתה נמצא בטיפולים כעת, אתה מוזמן לשתף בחלומך כאן: https://goo.gl/forms/S6oq767b8nGNbYgF2 אם טופלת בעבר, אתה מוזמן לשתף בחלומך כאן: https://goo.gl/forms/XUtLh4KPUdYdpiuu2 בכל שאלה אתם מוזמנים לפנות אליי כאן :) תודה רבה ותבורכו!

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי הפורום המתאים לכך

שלום, אני בת 37, לא מעשנת וללא גורמי סיכון למחלות ריאה, כפי שידוע לי. ב CT צווארי שביצעתי לאחרונה התקבלה התייחסות גם לממצאים בריאות: ממצאים לוואי: בסריקה של רקמות רכות צוואריות ללא ממצא פטולוגי גס (פרוטוקול לא מכוון). בסריקה חלקית של ראות דו-צדדי – שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות , מוקד בקוטר 6 מ"מ באספקט אחורי של אונה עליונה מימין - חלק משינויים פיברוטיים ? מומלץ מעקב. פרט לזה, ללא ממצא פתולוגי גס. סיכום: 1.שינויים ניווניים קלים בעמ"ש צווארי עם מספר בקעים דיסקליים מינימליים ובלט דיסק בגובה C6-C5. 2.מוקד ריאתי באונה עליונה מימין - מומלץ מעקב וסריקה מלאה על ידי CT חזה. רופאת המשפחה שלחה אותי ל CT חזה עם חומר ניגודי. שאלתי היא האם יש לבצע בדיקה זו מיד לאחר ה CT הנוכחי או שמא רצוי להמתין מספר חודשים? בעיקר נוכח הקרינה שהבדיקה כרוכה בה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, לפי ציטוט התשובה מדובר בממצא קטן אשר מחייב מעקב בלבד, במיוחד מאחר שאינך מעשנת. הזמן לביצוע הסיטי הוא מספר חודשים לאחר הקודם. בעקרון - אפשר לחזור על סיטי בלי חומר ניגוד לאחר 6 חודשים ולהשוות לבדיקה הנוכחית. בהצלחה

03/07/2018 | 12:48 | מאת: תהילה

שלום רב בחודש 3.18 לאמי היתה דלקת ריאות בצילום רנטגן שנעשה נכתב כי הודגמה הצללה ב LLL הממצא יכול להתאים לתסנין אין עדות לתפליט.אמי טופלה באנטיביוטיקה ובצילום רנטגן חוזר שנעשה ב 7.18 נכתב אה בוצעה תסנין שהיה בצילום האחרון ב - LLL נספג . צל הלב לא מוגדל לא הודגם תפליט פלאורלי ניפוח יתר בריאות . הודגמה הצללה טבעתית ב - RUL - טיבו של הממצא לא ברור. מה המשמעות של הצללה ב RUL ומה המשמעות של ניפוח יתר? הןפנתה ל c.t

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה, לגבי ניפוח יתר מדובר במצב כרוני שכיח של הגדלת כמות האויר בריאות. אם אימך מרגישה טוב - הדבר אינו דורש טיפול. לגבי ההצללה הטבעתית - לא ניתן לדעת דרך הפורום למה הכוונה. הייתי מציעה לשקול בדיקת סיטי חזה. בהצלחה

02/07/2018 | 09:43 | מאת: אנונימית

שלום רב, בת 39 לאחר סיטי בטן שבוצע עקב אבנים בכליות ראו בריאות מספר ממצאים : משמאל : שתי קשריות בגודל 2.5 מ"מ צמודות לסדק הבין אונתי משמאל קשרית תת פלאורלית בגודל 2 מ"מ באספקט אחורי של 2-13 LLL קשרית בגודל 2.8 מ"מ באספקט אחורי ולטרלי 2-24 LLL קשרית בגודל 2 מ"מ באספקט אחורי של 2-30LLL קשרית בגודל 2.5 מ"מ באספקט האחורי של 2-40 LLL מימין : קשרית בגודל 4 מ"מ תת פלאורלית באספקט קדמי ולטרלי 2-6 RML קשרית בגודל 2 מ"מ צמודה לסדק הבין אונתי מימין 2-17 קשרית בגודל 1 מ"מ באספקט אחורי של 2-22 RLL נודול בגודל 7 מ"מ באספקט האחורי של 2-25 RLL . נשלחתי לסיטי ריאות . עד שהתור יגיע אני מודאגת מה זה אומר ? האם זה יכול להיות סרטני ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברוב המכריע של המקרים קשריות כמו אלה המתוארות אצלך אינן סרטניות. יחד עם זאת , מתוך זהירות הדבר מחייב מעקב. בהצלחה

25/06/2018 | 21:08 | מאת: לירון

שלום רב , אשמח להתייחסות . הבנתי שגגות אסבט מסוכנים , היום עשיתי סיור בשכונה שלי ולצערי גילתי מס גגות אסבסט, הבנתי שהם מסוכנים במידה ומנסרים אותם או מפרקים אותם , אך מה קורה במצב שהגג לא בשלמותו ? זאת אומרת שיש חתיכה שחסרה בגג, ? בכל הגגות שהסתכלתי ובחנתי לא היה גג שלם , בכל הגגות היתה חתיכה חסרה או שבחלקו היה שבור .האם זה גם מצב מסוכן לנו ? האם אפשר להסיק מכן שנחלה בעוד מס שנים , ? אני תוהה מה היה בזמנו שרוב הבתים היו עם גגות כאלה האם היו הרבה מקרים של סרטן כתוצאה ממגורים ליד גגות כאלה ? , , האם יש לזה ביסוס ? האם הפאניקה שלי מיותרת? יש לי ילדים קטנים בבית וכבר כמה ימים שאני לא ישנה ואני בחרדות זה מאוד פוגע באיכות חיי ! בניתי בית לגור פה כל החיים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון אני ממליצה לך לערוך חיפוש בנושא בפורום דרך סרגל החיפוש תחת"אסבסט" ושם תמצאי תשובות רבות בנושא, אני מסכמת לך תשובות עיקריות של רופאי הפורום בעניין: ד"ר גיפס: "אין אפשרות להעריך את הסיכון במדוייק. בעקרון - אם היה גג אסבסט אבל לא היית חשוף לשבירה או פירוק של הגג - הסיכון נמוך מאד. הסיכון העיקרי הוא מסיבים שמתפזרים באויר כאשר שוברים את האסבסט או קודחים בו, לא כאשר יש גג סטטי. אתה צודק, יש הרבה אנשים עם חשיפה דומה מכיוון שבעבר לא ידעו על הסיכונים והשימוש באסבסט בארץ ובעולם היה מאד נפוץ" פרופ' איזביצקי: אם את חוששת אנא פני לקבלת הפנייה לרופא ריאות על מנת שהוא יחליט האם יש צורך לערוך צילום ריאות או/ו בדיקות נוספות . בברכת רפואה טובה וקיץ בריא עינת לוי

בנוסף - כדאי לפנות למשרד לאיכות הסביבה ולבקש הסרה מבוקרת של הגגות.

אימי בת 69.5 עברה פט סיטי לפני 5 ימים. בסיכום נכתב קליטה פתולוגית של fdg כמתואר מתאימה לתהליך שאתי בlll. נחוץ ברור היסטו פתולוגי בהתאם לקורולציה קלינית. השאלה שלי היא האם ממה שכתוב יש סיכוי שזה לא גידול סרטני, (למיטב הבנתי תצטרך לעבור ביופסיה). בפרוט כתוב-בlll מודגם נודול כ-1.2 ס"מ עם קליטה פתולוגית של fdg בעצומה גבוהה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, עד שאין אבחנה פתולוגית - אנחנו לא יודעים ב-100%, אבל כאשר קיים חשד משמעותי - כדאי לברר בהקדם. בהצלחה

19/06/2018 | 16:02 | מאת: רועית

שלום רב , אני קצת בחרדות אני יודעת שהשאלה תשמע קצץ מוזרה אבל היא מטרידה אותי.. , קראתי שטלק מסוכן לנשימה ..יש לי טלק של חברת אזורה( רשום שהוא באישור משרד הבריאות ) כבר 5 שנים בבית , הוא יושב ככה סתם על מדף (יש לציין שהבית שלי גדול ) שמתי לב שמחוץ לבקבוק יש שאריות של טלק על הפקק עצמו , האם יש חשש שנשמנו את השאריות של הטלק למרות ש לא היה בשימוש כמעט , רק ככה סתם עמד על מדף ? האם חשיפה מסוכנת זה רק שבאמת נושמים את הטלק מתוך הבקבוק או גם במקרה שציינתי ?יש ילדים קטנים בבית , יש לציין שלא היה להם כמעט בעיות נשימה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועית, יש סיכון מסויים שחלקיקים בודדים של טלק עפו באויר וחלק מהם ננשמו על ידי דיירי הבית. אין בכך סיכון משמעותי בכלל, ולסרטן בפרט. אם הבקבוק מפריע לך - מדוע שלא תזרקי אותו? בברכה

בהינתן LPD1 > 50% האם עדיף לטפל רק בקיתרודה או שיש תועלת בטיפול משולב כימו + קיתרודה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני, זו שאלה מצויינת מכיוון שאין תשובה חד משמעית. המחקרים השוו קיטרודה עם כימותרפיה לעומת כימותרפיה לבד, לא לעומת קיטרודה לבד. כאשר PDL1 מעל 50% - זו החלטה משותפת של הרופא המטפל והחולה. אני מציעה להתייעץ בהקדם. בהצלחה

המיכנרפה לש תואירה – תירשק תילרואלפבוס 3 מ"מ בLLL. הללצה glass ground הנידע תילרואלפביס ב LUL)302-58( 9 מ"מ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טליה - יש באג, זה נכתב הפוך. תנסי בבקשה לכתוב את זה נכון. תודה