פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה. פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides). מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
2673 הודעות
2568 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

21/03/2021 | 16:58 | מאת: אהוד

שלום רב. בן 56 ללא עבר של מלנומה לפני כחמישה חודשים בדיקה דרמוסקופית תקינה בימים האחרונים הופיע נגע טיפה מגרד על המצח בצבע חום עם הימים הוא לטאט לאט התקלף (גם על ידי גירוד) ובסוף נפל באופי סופי במקלחת כעת ישנה צלקת קטנה בבדיקה דרמוסקופית שבוצעה היום הרופאה אמרה כי הבסיס של מה שנשאר נראה לה תקין. השאלה היא אם באמת ניתן לדעת בוודאות שהכל בסדר?(השומה כבר לא קיימת כמעט) תודה מראש מצרף קישור לתמונה של הנקודה לפני שהתקלפה: https://file.io/zVOF5ushJgBZ

לדעת בוודאות - רק ע"י ביופסיה. עם זאת רופא המיומן בדרמוסקופיה יכול לאבחן בדיוק גבוה.

21/03/2021 | 19:06 | מאת: אהוד

תודה על תשובתך רופא מיומן יכול לדעת אם יש חשש גם אם הנקודה התקלפה?

21/03/2021 | 09:40 | מאת: אביהו

יש לי מזה 3 חודשים דקירות בקצה הפיטמות אני בין 56 , לחא כל שינוי במקום לא עור ולא פנימי. במישוש. ברקע יש לי נודלים בבלוטת המגן. במערץקב דנתי עשו לי ביופסית מחט דקה לפני כמה שנים אין סרטן. לפני שנה עשו לי אולטראסאונד בשד בשני הצדדים. אין ממצא. האם הגרד והדקירות מצריכות עוד ברור? זה סבר שלא היה מעולם. אני סובל מאלרגיות. אבל זה דבר שמופיע לראשונה. ממה שקראתי אף סימן של סרטן השד מהותי רק העקצוץ והגרד. יש בדיקה מסוימת שתשלול לחלוטין את הסרטן אם בכלל? אודה על עצה.

שלום מדוע רק רופאי עור בודדים בודקים חולים המגיעים אליהם לצורך בדיקה שונה משומות (למשל צריבת יבלת על הפנים) מבקשים לבדוק שומות על עור הגוף (אני בן 69 -הגעתי לרופאת העור שלי להסרת יבלת מהפנים -היא מיד בדקה את כל עור גופי כדי לאתר שומות חשודות)-האם לא צריכה להיות רוטינה של בדיקת שומות על ידי רופא העור הקהילתי (הוא מקדיש לכל פציינט 5 דקות בלבד -הנוהג הזה של אי בדיקת השומות הינה שערורייתית

16/03/2021 | 19:21 | מאת: מיקי

שלום רב !! נגע בבטן שגבה ושינה צורה...האם צריך לפנות לרופא עור או פלסטיקאי שיוציא את זה ??

רצוי לפנות לרופא עור לאבחנה.

16/03/2021 | 02:35 | מאת: חן מיקה

לפני כחודש חודשיים הופיעה לי נקודת חן חדשה באיזור הבטן שאינו חשוף לשמש אף פעם, אני גם לא יוצאת לשמש כמעט לחלוטין. היא נראית רגילה וסטדנרטית ,האם יש מה לבדוק או שזו תופעה נורמלית? אין לי נקודות חן על הגוף כמעט בכלל.

בהחלט צריך לבדוק אותה. כל שומה חדשה דורשת בדיקה, מאחר ויתכן שאינה כה תמימה...

14/03/2021 | 10:28 | מאת: אריאל

שלום דר, יש לי כתם בגב 1.2 סמ לערך שמרכזו כהה יותר (מצרף בתמונה). האם יש סיבה להבדק בהקדם? תודה

לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה.

14/03/2021 | 08:12 | מאת: אביב לוי

שלום האם יכול להיות איפה שהוסרה העורלה פיצעון קטן בגלל הגיינה לקוייה או אוננות ??

השאלה לא קשורה לנושא הפורום.

14/03/2021 | 08:11 | מאת: אבנר כהן

שלום האם יכול להיות בלוטת חלב אחת איפה שהוסרה העורלה בלוטה אחת ?

השאלה לא קשורה לנושא הפורום.

07/03/2021 | 16:37 | מאת: מירה

שלום, גיליתי לאחרונה "גולה" בתוך העור שנמצאת בין הלחי ללסת. האם זה מצריך בדיקה של רופא עור?

השאלה לא קשורה לנושא הפורום.

04/03/2021 | 17:59 | מאת: אלינה

לפני כשנה טופל נגע ברגל שאובחן כקרטוזה סבוראית בחנקן ולאחר מכן במחט חשמלית. כעת סובלת מכאבים מטרידים באיזור הצלקת (שטוחה לחלוטין ונראית בריאה ) ובסביבתה. מעוניינת לשלול התפתחות של תאים סרטניים חודרניים בשל טעות באבחנה ובטיפול. אילו בדיקות יש לבצע ?

הבדיקה היחידה היא ביופסיה של האיזור. אולם כאבים בצלקת שכיחים ולרוב אינם מעידים על ממאירות.

23/02/2021 | 21:26 | מאת: רק שאלה

שלום רב , יצא לי באזור הישבן מעל פי הטבעת באזוק שק האשכים התחתון נקודה שחורה כמו פצעון שמאוד כואבת . אם איזה רופא אני צריך להתייעץ ? עור ? פרקטולוגיה ? ולפי התמונה כמו מה זה נראה ?

פנה ליעוץ רופא עור.

21/02/2021 | 07:42 | מאת: דוד

בס״ד למומחה שלום. לפני כחודשיים וחצי עברתי הסרת שומה לבדיקה ביד. ב״ה הבדיקה תקינה והכול בסדר ב״ה. שמתי לב היום לנקודה קטנה וכהה (בערך בצבע של נקודת חן) בתוך הצלקת הניתוחית, דבר שלא זכור לי כלל שהיה בהתחלה... יתכן ולא שמתי לכך לב עד עכשיו, אבל לא נראה לי שזה המצב. אציין שזה לא שיזוף של הצלקת. אשמח לדעתך... בתודה מראש!

מדובר במצב שכיח. עם זאת, רצוי מאוד להיבדק ע"י רופא עור.

22/02/2021 | 07:33 | מאת: דוד

רוב תודות על המענה! האם יש לכך חלילה משמעות קלינית, או שאין מה לדאוג בעניין? בנוסף, האם מלבד אסתטיקה ישנה בעיה בחשיפת הצלקת לשמש מבחינה בריאותית?

16/02/2021 | 19:02 | מאת: שומה /נגע שהחליפה צבע

שלום רב, יש לי הרבה שנים שומה או נגע בצבע גוף בבטן. אתמול שמתי לב שנהיתה בצבע חום סגול עם שטף דם מתחת (מצ"ב תמונה).יש לציין שהתחסנתי אתמול מנה שניה לקורונה (לא יודעת אם יש קשר). כמובן שקבעתי תור לרופא אך בינתיים אשמח לחוות דעת. תודה רבה!!

איני יכול לאבחן נגעי עור על סמך התמונה.

16/02/2021 | 00:02 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, השאלה שלי היא כללית בלבד, מאחר שאני יודעת שאינך יכול לתת תשובה מוסמכת באינטרנט. בגופי ישנן נקודות חן חומות בלבד. לאחרונה, בגיל 30, הופיעה על הזרוע נקודת חן שחורה, אשר זהה מלבד הצבע לשאר נק' החן שבגופי. השאלה שלי היא, האם הופעת נק' חן שחורה בהכרח מסוכנת מהופעת נק' חן חומה, או שבשני המקרים ישנה אותה מידת חשש ? תודה רבה.

הצבע כשלעצמו אינו מהווה גורם סיכון. אולם הופעת נקודת חן חדשה , ביחוד אם היא שונה מהאחרות, היא סימן אפשרי להופעת סרטן העור, ולכן נדרשת בדיקה בהקדם.

08/02/2021 | 14:53 | מאת: ליאן

שלום , שאלה כנראה לא נשאלת הרבה אך אשמח לקבל עלייה מענה . לאחר הבחנת מלנומה עברתי ניתוח הרחבת כריתה בירך ודגימת בלוטת זקיף . נמצאת השבועיים לאחר הניתוח ויש החלמה טובה . האם אני יכולה לחזור לפעילות מינית?

כן, רק צריך להיזהר ממתיחת יתר של איזור הצלקת.

02/02/2021 | 19:00 | מאת: שון

שלום, התחלתי להשתמש במשחה בשם רט אויט המטרה הייתה לטפל בעור, אקנה וכתמי שמש חקרתי על המשחה באינטרנט והופיעו תגובות לא ברורות לגביה. השאלה שלי היא האם יש סיכון כלשהו בשימוש במשחה זו האם היא יכולה לקדם סרטן או לפגוע ?

לא ידוע על סיכון כלשהו בשימוש בתרופה, מלבד תופעת הלואי של עליה ברגישות העור לשמש.

31/01/2021 | 19:27 | מאת: דן

אם אובחנתי אם MF או פארפסוראיזיס אין עדיין אבחנה גם לאחר הרבה ביופסיות וTCR, האם יהיה לי מסוכן להתחסן לקורונה? הבנתי שיש פעילות יתר של תאי T בMF וגם החיסון מעורר את תאי ה T לעבוד, זה לא יכול להיות מסוכן למחלות אוטואימוניות?

לעת עתה לא הוכיח שהחיסון משפיע על מחלות אוטואימוניות. מה עוד ש-MF אינה מחלה אוטואימונית. לעומת זאת הסיכון מקורונה ממשי ומיידי.

26/01/2021 | 15:22 | מאת: מאיה

שלום רב, צצה לי לפני כחודש מעין נקודה רחבה פנימית מתחת לעור בבוהן הקטנה ברגל ימין. ברקע אני במעקב מלנומה (פטסיטי אחרון נקי מאוקטובר 2020. האם זו נקודה חשודה? תודה, מאיה

הוספתי תמונה

איני יכול לאבחן שומות על סמך תמונה רגילה בלבד נדרשת בדיקה דרמוסקופית ע"י רופא עור.

האם הורדת נקודות חן מהגוף מוריד פרופיל בצבא???

לא.

11/01/2021 | 13:49 | מאת: דןד

שלום, אם אני נחשף רק לעשר דקות ביום לשמש חורפית. האם הגוף שלי יכול לקבל מספיק ויטמין d אפילו שהעור לא השתזף או שינה את צבעו? תודה על תשובה.

אין דרך לדעת את כמות ויטמין D הנוצרת בעור. לכל אדם תגובה שונה לאור שמש. השיטה הנכונה היא לבצע מדי שנה בדיקת דם שתבדוק את רמת ויטמין D ואם יש צורך לקחת תוסף תזונה.

10/01/2021 | 18:28 | מאת: טל

הי הבחנתי היום בנקודת חן חשודה בגב התחתון הנקודה בצבע שונה משאר נקודות החן בגוף ( אין הרבה) היות ותור לרופא עור זמין רק בעוד חודש פלוס . ( הזמנתי תור) אשמח שתוכלו להציץ בצילום ולתת חוות דעת האם יש טעם לנסות להקדים את התור או שאפשר לישון רגוע בלילה :) בשלב זה

איני יכול לאבחן שומות ע"י תמונה.

08/01/2021 | 14:04 | מאת: ירוניס

שלום רב לאחר ביצוע הרחבה למלנומה in situ בקרקפת על עור שנפגע משמש No evidence of residual malignant melanoma. Scar tissue present with a smallfocus of intradermal nevus האם תקין? מעכשיו מעקבים של רופא עור וערנות אישית או עלי לבצע דבר נןסף?

התשובה תקינה. מומלצת בדיקה עצמית (לגילוי נגעים חדשים או משתנים) כל חודש ובדיקת רופא עור כל 6 חודשים. כמו כן יש לשקול ביצוע מיפוי שומות דיגיטלי, המעלה את סיכויי הגילוי של מלנומה בעתיד.

04/01/2021 | 17:20 | מאת: נועה

שלום, אני בהריון ושמתי לב שלאחרונה אני מגלה נקודות חן חדשות על הגוף שלא היו לפני כן. (לפני ההריון היו לי הרבה נקודות חן וכעת עוד יותר.) האם זאת תופעה נורמלית בהריון?

זו תופעה שכיחה. אולם כל שומה חדשה מחייבת בדיקה, לכן פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

שלום למימחה לאחרונה הרגשתי עיקצוצים בכל הגוף.ושמתי לב שמרכז העיקצוצים והשרפה היא על עמוד השדרה בין הכתפיים..כשבדקתי את הגב.ראיתי שהשומה שקיימת אצלי המון שנים שינתה צורהנוצבע ויושב בדיוק על עמוד השדרה כשמסביבה אזור מגורה. שאלתי..האם יש קשר לעיקצוצים ולשומה הזו..בגלל הקירבה לעמוד השדרה? קבעתי תור לרופא עור..אבל התור רחטק. אעלה תמונה

שינוי צורה וצבע בשומה יכול להיות סימן לסרטן העור, אולם לא לגרום לעקצוצים בכל הגוף. פנה לבדיקה אצל רופא עור בהקדם.

02/01/2021 | 13:40 | מאת: טל

שלום רב, יש לי כתם על ירך שמאל מעל הברך מזה כחודש וחצי שחשבתי שיעבור אבל רואה שהוא לא עובר דואגת מאוד. מה זה יכול להיות? תודה

02/01/2021 | 13:42 | מאת: טל

מנסה לצרף את התמונה

לא עברה...

איני יכול לאבחן על סמך תמונה.

25/12/2020 | 22:20 | מאת: מ

אשתי עשתה לפני פחות משבוע הסרה של כ-20 נקודות חן. היום גילינו על האדם שעשה לה את ההסרה שהוא אינו רופא, שלתמיסה אין אישור של משרד הבריאות, ואף שהוא התגלה כמתחזה, דר עדיאל. הוא טען שהתמיסה מורידה את הנקודה מהשורש ולא תשאר צלקת. לאחר שהבנו עם מי יש לנו עסק, אנו חוששים מאוד, ושואלים מה נכון לעשות? האם יש סיכון בריאותי? ומה ההשלכות האפשרויות לטיפול שכזה?

אכן מדובר בהליך שאינו מקובל רפואית בעולם המערבי. לצערי כעת אין מה לעשות מלבד לקוות שלא הוסר נגע סרטני שאינו מאובחן, ובעתיד להתייעץ עם רופאי עור מומחים או כירורגים פלסטים מומחים. הסכנה היא שהיה נגע סרטני שטופל בתמיסה אך לא הוסר בשלמות (אין תמיסה שמסירה שומות במלואן בוודאות, אחרת כל העולם היה משתמש בה) ובעתיד ישלח גרורות.

28/12/2020 | 19:46 | מאת: מ

תודה על תשובתך. האמת שהיא ביצעה בדיקת רופא עור לאבחון הנקודות חן בסמוך להסרה באמצעות התמיסה. ולא היה חשש לנקודות מסרטנות. השאלה שלי היא האם נקודת חן שהוסרה באמצעות הליך התמיסה ואובחנה כלא מסוכנת, היא עדיין פוטנציאלית להוות סכנה גם כאשר היא מתחת לפני השטח ( במידה ולא הוסרה לחלוטין בחלק שבתוך העור)? שאלה שניה: האם היית ממליץ להסיר את הנקודות עכשיו כל עוד הנקודות גלויות לעין? ( 20 נקודות הוסרו)

1. אין לצערי אף בדיקה היכולה לאבחן בוודאות כי נקודת חן אינה סרטנית. כך גם לגבי שומה "מתחת לפני השטח" . אלו תאים שיכולים להיות, או להפוך, לממאירים. לכן אם כבר מחליטים על הסרה (מסיבה אסתטית) חייבים לבצע כריתה כירורגית ושליחה לבדיקה פתולוגית. 2. אם הסיבה היא אסתטית אזי הדרל הנכונה היא הסרה כירורגית.

07/12/2020 | 21:19 | מאת: אבי

Pinkus tumor האם זה סרטן מסוכן?

לא. מדובר בנגע שנחשב טרום ממאיר או בעלל ממאירות נמוכה.

04/12/2020 | 13:33 | מאת: אנה

שלום הבחנתי בנקודה אדומה על הבטן לדעתי הייתה שם תמיד אבל נראת לי שונה כמובן קבעתי תור לרופא עור! אני ממש בלחץ ואשמח אם תוכל להסתכל על התמונה ולהעריך מה יכולה להיות הנקודה הזאת ואיך ניתן לטפל תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.

05/12/2020 | 10:30 | מאת: אנה

אוקי האם להערכתך זה בסדר שאגש לרופא עור עוד מספר שבועות לבדיקה?(קבעתי תור לרופאה מומלצת בתחום..) הנקודה אינה מציקה/מגרדת ואין שום שינויים בה

כן

28/11/2020 | 20:09 | מאת: אבי

שולח תמונה של נקודת חן רציתי חוות דעות לגביי הנקודה האם רואים משהו חשוד ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן שומה ע"י תמונה בלבד.

26/11/2020 | 20:30 | מאת: סיון מ

לאחרונה הבחנתי בכתם הסגול הזה מתחת לציפורן. האם יכול להיגרם ממכה? ואם לא, מה הסיבות לכתם כזה?

לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.

25/11/2020 | 09:56 | מאת: בוריס

שלום רב. בעבר הסרתי יבלות קונדילומה בחנקן כיום קבעתי תור ללייזר השאלה שלי האם אחת מהשיטות משאירה צלקת?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה קשורה לפורום זה.

22/11/2020 | 16:15 | מאת: ליהי

היי יש לי נקודת חן בערך סמ שהיא לא סרטנית אבל יכולה להתפתח בעתיד ולהיות סרטנית והרופאים אמרו שאו שאבוא לבדיקה כל כמה זמן או שאוריד אותה. היא לא קטנה היא בינונית. הייתי אצל פלסטיקאי בכיר בשניידר שאמר שאפשר להוריד לי אותה עם תפרים ותהיה לי צלקת יותר גדולה מהנקודה וגם כהה ואני ממש לא הסכמתי.. והוא אמר שזאת הדרך היחידה! אבל אמרתי לו שהייתי אצל רופא אחר בקופת חולים שרצה להוריד לי עם מחט חשמלית וגם קבעו לעשות לי את זה ובאתי ליום ״ניתוח״ וראיתי שזה עם מחט חשמלית אבל ברחתי.. הייתי קטנה יותר ופחדתי ואז הרופאים שם שראו שברחתי אמרו שהם יעשו לי עם לייזר אז לא הבנתי למה מאז כל רופא שהייתי אצלו אמר שאפשר לעשות רק עם תפרים? אני לא רוצה תפרים אי אפשר להוריד יותר בלייזר? במחט חשמלית? בדרך כלשהי ללא תפרים? בבקשה תעזרי לי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כשמורידים שומה ללא ניתוח (לייזר, מחט חשמלית וכו') לא ניתן לאבחן את טיבה. רק פתולוג יכול בסבירות גבוהה לאבחן את טיבו של נגע בעור. לכן הדרך היחידה המקובלת בעולם המערבי להסרת שומה היא ע"י ניתוח עם תפרים ןשיחת הנגע לבדיקת פתולוג. כל דרך אחרת עלולה לסכן את חייך (אלא אם לא מדובר בשומה אלא בנגע אחר שאין לו פוטנציאל סרטני).

22/11/2020 | 04:52 | מאת: רון

לכבוד: ד"ר ניר נתנזון אובחנתי במיקוזיס פונגואידס בגיל 19 היום אני בן 48 *מבקש לשאול - כמה זמן נמשכת ועומדת קביעת האבחנה: בדרגת לימפומה ראשונית של העור (?) *במידה ובגיל ציינתי בפתיח למעלה . *במידה וזה תלוי ברמת פיזור המחלה אצלי זה מפושט בכל חלקי עור גוף ללא חלק נקי או בריא ? *במידה וזה תלוי במצב העור, העור קשקשתי אדמומי ללא גרד. יש תופעת אודם בעירה ברגליים חולף לאחר מספר דקות. אין דלקות ולא סדקים, אין כיבים ולא דימומים, אין גרד קיצוני או חיטוט עורי . בתודה מראש בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

כל אבחנה ברפואה בכלל נכונה לרגע בה נקבעה. מאחר ומחלות הן תהליך דינמי, הרי במידה וחל שינוי במצב המחלה על הרופא המטפל הקבוע לקבוע מחדש את דרגת המחלה.

11/11/2020 | 17:06 | מאת: עדי

שלום יש לי נקודת חן ביד שהיה עליה לדעתי חצקוו, היום גירדתי אותו בטעות והוא נתלש ובנקודת חן עצמה נשאר מן סוג של חור, הנקודה עצמה קיימת אבל מחוררת והסביבה שלה אדומה אני קבעתי תור לרופא עור יש לי עוד המון זמן עד לקבלת התור רציתי לדעת אם מדובר בסיבה לדאגה אחרי שהיא אדומה ונפוחה ומחוררת במרכזה תודה רבה (:

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב אין כל בעיה. יש לשים לב שלא יתפתח זיהום מסביב (אודם הפרשות או נפיחות הולכים וגוברים) . אם יופיע זיהום יש למרוח קרם אנטיביוטי (דורש מרשם).

10/11/2020 | 00:20 | מאת: נוי

היי . יש לי מתחת לגבה נקודת חן די קטנה וקצת בולטת במשך יומיים גירדתי אותה בלי הפסקה ופתאום שמתי לב שהיא נעשתה גדולה ובולטת פי 2 . כשאני נוגעת בנקודה היא שורפת, ובזמן שגירדתי הרגשתי קצת מוגלה על האצבע . אני מתלבטת אם לפנות לרופא עור או לחכות כמה ימים לראות אם משהו ישתנה .. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם התופעה נמשכת מעל שבוע כדאילפנות לבדיקת רופא עור.

08/11/2020 | 08:05 | מאת: גיא

שלום, לאחר טיפול 3 שבועות באפודיקס לאזור הפנים - מצח, אף, לחיים, קיבלתי מרשם לשבועיים טבעקוטן. אני קורא באינטרנט שאין להשתמש במשחה על הפנים. האם זה בטוח ונכון למרוח אותה באזורים אלו לאחר האפודיקס?

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל בעיה למרוח אותה על איזורים אלו למשך של שבועיים לכל היותר, אם כי איני מוצא לנכון למרוח תרופה נגד פטריות ללא צורך. למטופלים שלי אני ממליץ למרוח קרם Aflumycin לאחר טיפול באפודיקס.

01/11/2020 | 20:26 | מאת: אירנה

שלום ! אני מעוניינת לדעת כשיש כתם חום כהה שחור בחצי מהציפורן של הרגל מזה אומר ? ואיזה בדיקות מומלץ לעשות ? תודה רבה.

כדאי לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור.

26/10/2020 | 23:42 | מאת: אנונימית

אני בהירה ויש לי כתם לידה יחסית גדול באיזור הברך. עם השנים נהיה לי שם הרבה נקודות חן/ שומות טמועות בעור (לא מהמובלטים שניתן לממש) כבר שנים אני ככה ולא חשבתי לבדוק... אבל בגלל שצץ לי נקודת חן בעין וכרגע מצלמת בשביל לעקוב אחרי זה... התחלתי פתאום לחשוב על מה שיש לי ברגל... האם זה דורש בדיקה מעמיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי. כל שומה דורשת בדיקה פעם בשנה, ובוודאי לאחר ששמת לב לשינוי כלשהו. פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

שלום רב, אני חייל בן 20. לפני כחודש, תוך כדי מקלחת, הרגשתי במפשעה כמו גולה, תת עורית כפי שזה הורגש ונראה אז. יכול להיות שבאמת הייתה אדמומיות באזור ולא שמתי לב בגלל שיערות הערווה. בכל אופן, הבליטה/הגולה עדיין קיימת, ונראה כי יש אדמומיות סביבה. אפשר להגדיר אותי כהיפוכונדר ואני דיי לחוץ לגביה, קבעתי תור לרופא צבאי אך הוא לעוד כחודש ושוב, אני ממש טרוד בעקבות הדבר. (שעת שליחת ההודעה מסגירה) מה גם שזה קרוב ממש לאיבר המין. היום גירד לי האזור (אולי בגלל שהתעסקתי עם הנגע?) בינתיים משתמש בסינטומיצין. האם תוכל להמליץ לי מה לעשות ולהרגיע על הדרך? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הנושא אינו קשור לפורום.

שלום, יש לי שומה בזרוע, שעומדת להיות מוסרת בכריתה מלאה  גבולות. אני רוצה להיות בטוחה בוודאות של 100%, האם זו מלנומה או לא. אני רוצה לשלוח את הנגע שנכרת, לבדיקה שהיא מעבר לבדיקה פתולוגית הישנה והרוטינית. רציתי לשאול אותך, מה הבדיקה הכי מתקדמת נכון להיום, מעבר לבדיקה הפתולוגית הרוטינית, שמעלה את אחוז הוודאות, גם לגבי *טרום* מלנומה. גם אם זה זמין רק באופן פרטי. האם למשל, ניתן לבצע על הדגימה, ריצוף גנטי, PCR וכד' ? או כל דרך מתקדמת אחרת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בדיקה שיהא 100% מדויקת. כל מה שתיארת הוא הגדר מחקרי, ולמיטב ידיעתי לא מתבצע בישראל. פשוט תפני את הבדיקה לפתולוג טוב , וכדאי לבדוק בדרמוסקופיה האם יש בכלל עילה להסרה... לפני ההסרה.

20/10/2020 | 06:20 | מאת: גקי

שלום ד"ר , מאז ומתמיד יש לי שומה מוזרה בבטן היא גדולה יחסית ,בולטת ואינה עגולה (מאורכת יותר נכון ). רציתי לשאול האם יש צורך בבדיקת רופא עור ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן. כל שומה יש לבדוק ע"י רופא עור.

08/10/2020 | 20:44 | מאת: נגה

שלום רב, אני בת 50. באמה שמאל יש לי שומה, כבר מגיל 10. כלומר 40 שנה. לפני כמה שנים, היא איבדה מהצבע החום שלה, ונהייתה בצבע העור. אבל לא היה שינוי אחר. אתמול היא דיממה קצת. ועכשיו, יש מתחתיה דם. לא היה שום דבר חיצוני ששרט שם. ולא גירדתי שם. כלומר זה דימום ספונטני מעצמה הלכתי לרופא עור בקופ"ח, והוא אמר שהוא לא יודע. נראה לו כמו כלי דם. אבל בגלל שזו שומה שיש לי כבר 40 שנה, כתב הפניה לכריתת הנגע, ושליחה להיסטופתולוגיה. כתב bleeding nevus. זה לא מפריע לי, לא כואב, ולא מהווה בעיה אסתטית. אני רק חוששת ממלנומה. אני רוצה לעשות הכל, כדי לבדוק לעומק האם זו מלנומה או לא. לשם כך, מה הצעדים שהכי כדאי לי לעשות ? 1. האם כדאי ישר להסיר את כל השומה (שכאמור איתי 40 שנה), או רק לקחת ממנה ביופסיה ? 2. לאיזה סוג מומחיות עדיף ללכת- לרופא עור שמתמחה בניתוחי מוהס, או לכירורג פלסטי ? לא כ"כ ברור לי קו הגבול בין 2 ההתמחויות האילו. ומה ההבדל, ומי יותר מתאים לעזור לדעת בוודאות לגבי מלנומה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין טעם להסיר חלק מהשומה- רצוי להסיר את כולה. הרופא הנכון הוא כירורג פלסטי. ניתוח מוהס מיועדים לפנים בלבד.

09/10/2020 | 12:22 | מאת: נגה

המון תודה. ועוד שאלה אחת. במקרה שנניח אין חשד גבוה בשומה, האם יש סיכונים מעצם הסרת השומה ? אני מנסה להבין, האם אין לי מה להפסיד בהסרת השומה, כך שעדיף לעשות זאת בכל מקרה. או שיש איזשהם סיכונים- סיכון לאיזור שנשאר מסביב לכריתה, פיזור תאים סרטניים ועוד כל דבר. שבעטיים עדיף שאנסה למצות כל דרכי הדיאגנוזה שאפשר קודם, לפני ההסרה. או במילים אחרות, מה הנימוקים נגד להסיר שומה, במצב שאין אבחנה חד משמעית בעד להסירה ?

שלום. לפני כשנה רכשתי שעון בעל רצועה בצבע שחור. מעולם לא היה לי שעון ולא ענדתי שעון יד . היום שמתי לב שבאזור היד איפה שאני עונד את השעון נהיו לי 2 -3 נמשים ממש קטנים. האם הנמשים נוצרו עקב ענידת השעון ? הראי צבע שחור ידוע בכך שהוא מושך חום

לקריאה נוספת והעמקה

נמשים נוצרים בחשיפה לשמש, לא מחום.

30/09/2020 | 04:20 | מאת: מיגל

היי, לפני חודש וחצי הסרתי נקודת חן מעל השפה בולטת מעל פני העור לאט לאט הנקודה חוזרת להיות באותו הגודל הצבע וגם הבליטה איך אני מורידה אותה לתמיד ונפטרת ממנה לגמרי מציינת שהורדתי בשיטת גילוח בכללית אסתטיקה והנקודה שנשלחה למעבדה חזרה תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שההסרה לא הייתה בשלמות. אני ממליץ לחזור למנתח ולבקש שישלים את ההסרה (ניתוח יותר עמוק).

28/09/2020 | 02:23 | מאת: אנונימי

שלום, קילפתי נקודת חן והיא קצת אדומה וטיפה כואבת בגלל הקילוף קבעתי תור לרופא עור אבל זה רק עוד חודש וחצי ואני בינתיים ממש מפחדת העובדה שקילפתי נקודת חן זה מסוכן? בכלל לא ידעתי שזה אפשרי לקלף זה קרה כשלא שמתי לב

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לדאגה. טוב עשית שקבעת תור לרופא העור - הוא יבדוק מה טיבה של אותה נקודת חן.

25/09/2020 | 00:28 | מאת: שירי

שלום ד"ר, אני בת 37. שנה וחצי שכבר יש לי יובש רק בשפה בתחתונה שאינו עובר למרות כל השפתונים נגד יובש האפשריים ולמרות שניסיתי משחה עם סטרואידים(יש לי אסתמה שהחמירה וחשבו שאולי אסתמה של העור). אני עובדת מהבית ועם עור בהיר והמקסימום שנחשפת לשמש זה 10 דקות במכונית עם מסנן הגנה ושפתון על השפתיים פעמיים בשבוע.מאז גיל 20 לא הייתי בים או בבריכה. היו לי 2 פגישות עם רופאי עור בטלפון ששלתי להם את תמונת השפתיים או שהם ראו בוידאו. הראשונה נתנה את קרם הסטרואידים והשני רק אמר שאולי אני מלקקת את השפה, ואמרתי שממש לא... והוא עבר נושא כי היה לי עוד מצב של חתך מזכוכית. רופאה אחרת זרקה לאוויר שצריך לשלול אקנטיק צ'ליטיס. האם לפי דעתך הסיכוי שיהיה לי את זה נמןך? יש לציין שלסבתא שלי היה סרטן העור ברגל והיא עברה ניתוח, אך היא נחשפה הרבה לשמש והיתה הולכת פעמיים בשבוע לים שנים. מדובר על יובש רגיל בכ 70 אחוזים משטח השפה התחתונה. לעיתים יש לי קילופים והיובש יורד ונחשף עור אדום וחדש, אבל כנראה שזה חוזר כי המצב לא משתנה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

Actinic cheiltitis יכולה להיגרם מחשיפה חוזרת קצרה לשמש (מספר דקות ליום). לכל אחד י רגישות אישית. פני לבדיקה פיזית של רופא העור.

18/09/2020 | 03:20 | מאת: אסי

שלום, בן 26 עם קרוהן דלקת מפרקים ופסוריאזיס. מטופל בפנטסה וסלזופירין. בזמן האחרון הופיע לי משהו מוזר על האצבע,-עיבוי העור, קילוף, ורואים חלק מהבשר מתחת לעור אני חושב, לכן אני מתייעץ גם בפורום הזה. אני מצרף תמונה כי רציתי לשאול מה זה יכול להיות? http://www.siz.co.il/my.php?i=jnzgztzznl5m.jpg תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה קשורה לנןשא הפורום.

16/09/2020 | 20:58 | מאת: ס

נק חן בצוואר, גירדתי בטעות יותר מידיי לא כי היא באמת גירדה לי סתם כי היא מהנק המעצבנות נהיה לי אדום מהגירוד ונראה לי שיצא ממש ממש טיפה דם. האם זה בסדר ויחלים כרגיל? או שעלול להתפתח למשהו? מה כדאי לשים על זה???

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב לא נגרם נזק ממשי. כדאי לקבוע תור לרופא עור לבדיקת השומה בעוד כחודש.

16/09/2020 | 08:14 | מאת: הודיה

שלום, בת 18.. הלכתי לרופאת עור (פעם ראשונה אם זה משנה) כדי לבדוק שתי נקודות חן שממש הדאיגו אותי.. אחת ליד הטבור ואחת בירך... יש לי עוד קצת נקודות בגוף אבל לא גדולות שלא דאגתי מהם... הרופאה ביקשה לעשות בדיקה מלאה של כל הגוף וביקשה ממני אפילו להוריד חזיה ותחתונים (בדקה חצי גוף עליון ואז חצי גוף חתון, הייתי לבושה חצי גוף כל פעם)... היא בדקה לי ממש כל מקום לעומק... אפילו בין העכוזים... ממש התביישתי אף פעם לא עברתי כזו בדיקה.. היא רוצה שאני אגיע לבדיקה עוד חצי שנה ואז אם הכל בסדר מעקב כל תקופה יותר ארוכה.. רציתי לשאול אם גם הבדיקה הבאה תהיה כזאת או שהיא תעקוב אחרי הנקודות שהיא מצאה הפעם? האם אני יכולה לבקש שתבדוק רק את השתי נקודות שאני מודאגת מהן? פשוט היא מצאה אחת במפשעה ולא נעים לי... אני בישנית

לקריאה נוספת והעמקה

הרופאה עשתה את עבודתה נאמנה ומגיעים לה שבחים. אם לא היתה עושה כך היה מדובר ברשלנות, שעלולה לעלות לך בחייך. מטרת הבדיקה התקופתית היא גילוי מוקדם של סרטן העור. אם תבקשי מהרופאה לבדוק רק נקודות חן מסוימות היא עלולה לפספס נקודות חן שלכאורה אינן חשודות. נסי להתגבר על הביישנות והקפידי על בדיקה מלאה כל 6-12 חודשים, כולל המקומות האינטימיים ואף בתוך חלל הפה. בדיקה כזו עשויה להציל את חייך.

14/09/2020 | 08:49 | מאת: חי

מה ההבדל בין תוצאות ביופסיה bcc לבין bcc with squamous differentiation

לקריאה נוספת והעמקה

המראה של התאים במיקרוסקופ. בפועל מדובר באותו גידול ..