PSA לאחר כריתה רדיקלית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

23/07/2016 | 00:36 | מאת: יוסף

שנתיים לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית ה PSA התחיל לעלות 0.03 ולאחר מכן 0.04 ו 0.06 בתקופה האחרונה התחיל לרדת מ 0.06 ל 0.04 וכעת 0.03 האם יש מצב שה PSA ישאר נמוך או ימשיך לרדת ללא כל צורך בטיפול נוסף? או שהעליה והירידה הינן תנודות שמבשרות עליה בסופו של דבר וצורך בביצוע הקרנות? כיצד לדעתך עלי לנהוג?

יוסף שלום, אין לי תשובה חד משמעית בנוגע למה שצפוי, הכל אפשרי. עליך להמשיך להיות במעקב של בדיקות דם לPSA ובמידה שתהיה עליה עקבית בPSA לא יהיה מנוס בסופו של יום מביצוע הקרנות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית