שאלה לגבי ההשפעה של אומגה 3

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/10/2016 | 10:16 | מאת: אלון

שלום,קראתי הרגע מחקרים מ2013 שמראים על עלייה של 71 אחוז בסיכוי לסרטן הערמונית למי שלוקח אומגה 3. אני לוקח כבר כמעט שנה,טבליה אחת של 300 מ"ג ליום,בגלל טריגליצרידים גבוהים (שבאמת ירדו,אבל לא בטוח אם זה בגלל האומגה 3 או שינוי בתזונה). אני גם לוקח פרופסיה במשך שנה ושמעתי שגם היא עלולה לגרום לגידול הערמונית. בלי קשר,עשיתי בדיקת ct לפני חודשיים מסיבה אחרת,ווהערמונית נמצאה תקינה. האם זה מסוכן להמשיך לקחת כדור אחד של 300 מ"ג אומגה 3 ליום? כדאי להפסיק או להמשיך? תודה על התייחסותך.

שלום רב, לדעתי צריך מאד להזהר מפרסומים כגון אלה שאתה מציין. יש סיכוי לא רע שגם יצוצו מחקרים שיאמרו את ההפך. לא נראה לי שישנה סכנה אמיתית בנטילת אומגה 3 גמר חתימה טובה

מנהל פורום סרטן הערמונית