PSA לאחר כריתת ערמונית - מה מומלץ

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

12/09/2016 | 17:42 | מאת: אלי

אני לאחר ניתוח ערמונית , תשובת פתלוגיה גליסון 5+4 PT3B , PN0 ( 0/7 LNS מה הפתלוגיה אומרת ?? אין סימנים להתפשטות לאחר בדיקת פט , כעט PSA 0.1 מה המלצתך להמשך טיפול , כמה זמן אחרי הניתוח נהוג להתחיל הקרנות , האם הקרנות המצב מחלה זה עשויות לרפא ??

שלום רב, לאחר ניתוח כריתת ערמונית PSA צריך לרדת לרמה בלתי מדידה. בכל מעבדה מדובר במדד קצת שונה אז לא לגמרי ברור לי אם זה המצב אצלך. בכל מקרה, עם הסמן יורד ולא עולה, אז יש להשאר במעקב בלבד. אם הסמן יורד ומתחיל לעלות או לחילופין לא יורד לרמה בלתי מדידה כלל, יש לבצע הקרנות למיטת הערמונית. הסיכויים לריפוי מלא מהקרנות לאחר הניתוח, כ50% סהכ בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית