האם יש מקום לעשות ביופסיה?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/12/2016 | 08:01 | מאת: משה

בן 58. נמצא במעקב מזה כשנה וחצי. בוצעו 4 בדיקות דם. PSA - 4.8,5.3,4.3,4.5. בוצעו שתי בדיקות אולטרה סאונד. גודל הערמונית 37-40 גרם. מבנה וצורת ערמונית - ללא ממצא חריג. גם באולטרה סאונד וגם בבדיקת פיזית של הרופא. אין רקע משפחתי. מתן שתן סדיר .ללא הפרעה, ללא כאבים. ללא דימום. שאלתי - האם על רקע כל הנתונים לעיל ,יש לבצע ביופסיה על מנת לשלול סרטן? או שהנתונים לעיל מספיקים ואין צורך בביופסיה. או האם יש עוד בדיקה/בדיקות לא פולשנית שתייתר את הביופסיה?

משה, הייתה כאן בעיה טכנית בגישה לאתר אתעלם מהתגובות שלך לאחר מכן בהנחה שאין לך הפרעות במתן שתן הייתי ממליץ שאורולוג יכניס אצבע ויבדוק אם יש מצא במישוש. אם יש אז ביופסיה אם אין והערמונית בגודל נורמאלי אז הייתי מנסה 3 שבועות אנטיביוטיקה (ציפרוגיס) וחוזר על הבדיקה. אם ממשיך להיות סמן גבוה, אני ממליץ על ביופסיה בברכה

23/01/2017 | 08:15 | מאת: משה

נ

מנהל פורום סרטן הערמונית