ביופסיה המשך

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/10/2016 | 18:17 | מאת: pini

שלום ד”ר להלן תשובות של ביופסיה ערמונית 1.prostate right lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :2 out of 2 Presentsge of cores; <5%,5%. 2. Prostate right lobe middle core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Persantag of cores involved <5%,70%. 3.prostate right lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. 4. Prostatic left lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :1. Out of 2 Prestige of cores involved :5% 5. Prostatic left lobe middle core biopsy Benign prostatic tissue 6. Prostat left lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. הייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך להמשך טיפול. האם לאור מצב אחוזים בגלגלים המצב הוא נחשב התחלתי. האם עדיף ברכוטרפיה או ניתוח רובוטי? PSA =4.79 בבדיקה אחרונה. מה סיכויי ההצלחה בכל אחד מהשיטות מה המשמעות לגבי? גילי הוא 55. מצב בריאות תקין. אודה מאד לתשובתך בברכת שנה טובה ומתוקה פיני

פיני שלום רב, יש לך סרטן ערמונית בסיכון מאד נמוך להתפשטות שאלו חדשות טובות יחד עם זאת בגיל 55 אני מתלבט מה עדיף. אצל אנשים מבוגרים אני מציע מעקב בלבד. אצל איש צעיר אני יותר נזהר. הייתי שוקל בצוע של בדיקה הנקראת Oncotype DX Prostate. הבדיקה יכולה לתת תשובה יותר מדויקת בנוגע לדרגת הסיכון של המחלה. אם היא תראה שאתה בקבוצה המאד מאד נמוכה, הייתי נשאר במעקב מסודר של PSA כל 3 חודשים ולשקול ביופסיה חוזרת עוד שנתיים. אם דרגת הסיכון נמוכה או בינונית הייתי פונה לניתוח כריתה רדיקלית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית