סיוע בפענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/10/2016 | 09:45 | מאת: הדר

שלום נשמח אם תוכל לעזור לנו בפענוח תוצאו בדיקת הMRI של אבי, בביופסיה נמצא ממצא בגליל אחד ונקבע גליסון 6 והוא נשלח לMRI. להלן התוצאות: הבדיקה בוצעה במנחים תלת ממדים וסיקוונסים כולל סריקות T2 ,DWI והזרקת חומר ניגוד בשיטה דינמיט. ערמונית מעט מוגדלת בממדים 6.4*3.6*4.4 ס"מ. אונה המרכזית מוגדלת, בעל אות בלתי אחיד. באספקט מדיאלי של אונה פריפרית משמאל באפקס הבלוטה הודגם אזור מעורך , בעל אות נמוך ב T2 וגבוה ב T1 ,כביטוי לדמם, ייתכן לאחר ביופסיה. לציין האדרה עם חומר ניגוד במיקום הזה. ללא עדות לפריצת הקפסולה. באספקט פרה סגטלי של אונה פריפרית מימין בבסיס הבלוטה הודגמה קשרית כ-9.0 ס"מ, מוגברת היטב, בעלת אות בלתי אחיד ב T2 והיזואנדנסי ב T1 ,אשר עברת האדרה . שהממצא דומה במאפיינים למרקם באונה מרכזית. ללא עדות לפריצת הקפסולה. בנוסף באספקט הימני של אפקט הבלוטה הודגם ממצא ציסטי בממדים כ - 2.1*9.0* 3.1 ס"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באגן. לציין בלוטות בסמות לכלי דם איליאקלים חיצונים דו-צדדי, ברוחב קצר עד 8.0 ס"מ. ללא ממצא חריג בבלוטות הזרע, כיס השתן או הרקטום. שלד הגרמי שמור. סיכום: בלוטת הערמונית מעט מוגדלת. הממצא המתואר באספקט השמאלי של אונה פריפרית הינו בלתי ספציפי עקב מרכיב דומי, האדרה עם חומר ניגוד ייתכן משנית למרכיב דלקתי או נאופלסטי. ללא עדות לפריצת הקפסולה או לימפאדנופטיה. הממצא נוסף מימין יכול לייצג nodule hypertrophic. ציסטה פשוטה מימין. ד"ר, אבי הוא בן 60 ובדיקת ה-PSA האחרונה שלו היתה 5.1. האבחנה בביופסיה כאמור היתה גליסון 6. נשמח לעזרה בפענוח. המון תודה.

הדר שלום, סה"כ התמונה המתקבלת היא של ממאירות בערמונית בנפח ודרגה מאד נמוכים. אלו הן חדשות טובות הנותנות סיכוי מעולה לאביך שמחלתו לא תתפשט בעתיד. צריך לקבל החלטה אם לטפל או להכנס למעקב ואם מטפלים אז לבחור בין ניתוח לברכיתרפיה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית