תוחלת חיים אחרי ניתוח סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

24/11/2016 | 19:36 | מאת: תדי

דר ברגר שלום , אני בן 70 , בריא בדרך כלל . לפני 6 חודשים עברתי ניתוח רדיקלי - רובוטי בגלל סרטן בערמונית . לפני הניתוח psa היה 3.1 . עברתי pet ct psma לפני הניתוח ופרט לנוכחות גידול בערמונית בשני צצדי הבלוטה , לא נמצאו ממצאים חריגים . הגידול לא היה נוכח בבלוטות הלימפה או בבלוטות הזרע . לא היה פיזור משני . אחרי הניתוח התקבל דוח פתולוגי סופי על פיו היה מוקד פוקלי באפקס חודר לקופסית אבל לא התפרץ מעבר לזה מחוץ לקופסית . לא נמצא נוכחות גידול בפתולוגיה של בלוטות הלימפה או זרע . הגליסון הסופי היה 3+4 . מאז הניתוח עברתי 3 פעמים בדיקת psa ובכולן התקבלה תשובה 0.00 . מה תוחלת החיים שלי בהתייחס לסרטן הערמונית ? תודה רבה ,

28/11/2016 | 19:07 | מאת: תדי

שכחתי לציין : הוגדרתי pT2c

שלום רב, המצב שאתה מתאר עם ירידת PSA לרמות בלתי מדידות לאחר ניתוח כריתה רדיקלי של הערמונית הינו סמן פרוגנוסטי מצויין ורוב הסיכויים שתחיה את מלוא תוחלת החיים שלך ללא פגיעה מצד המחלה בברכה ובשורות טובות

מנהל פורום סרטן הערמונית