פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

שיקום בבריאות הנפש/שיקום פסיכיאטרי הוא תחום יחסית חדש. בעבר הגישה/תפיסת העולם בתחום בריאות הנפש הייתה שאנשים אושפזו לתקופות ממושכות, ולעיתים למשך כל חייהם, בבתי חולים פסיכיאטרים.

ב-15 השנים האחרונות חל מהפך בגישה. הובן כי מרבית האנשים יכולים לחיות חיים בעלי משמעות בקהילה: לקיים קשרים חברתיים ומשפחתיים נורמטיביים, לעבוד, ללמוד, להקים משפחה ולצרוך את שירותי בריאות הנפש בקהילה.

השינוי בגישה הביא את רפורמת האל-מיסוד (שבמסגרתה מספר מיטות האשפוז בבתי חולים פסיכיאטרים ירד לחצי), נחקק "חוק שיקום נכי נפש בקהילה", שנכנס לתוקף בשנת 2001, שהביא לתנופה גדולה בתחום השיקום בקהילה. חוק השיקום עיגן את הזכות לקבל סל שירותי שיקום (סל שיקום) שמטרתם לעזור ולקדם את תהליך ההחלמה והשילוב בקהילה.

הפורום עוסק בכל מה שקשור לשיקום בבריאות הנפש: ידע ומידע על תהליכי שיקום, החלמה ושילוב בקהילה, זכויות והאופן בו ניתן לממשם, העצמה ותמיכה.

הפורום משמש כבמה לקבל ולחלוק מניסיונם של אחרים, להתלבט ביחד בדילמות שונות בשלבים השונים של תהליך השיקום, ההחלמה והשילוב בקהילה, לקבל ולתת תמיכה בהתמודדות עם המורכבות והקשיים השונים, לשתף בחוויות של הצלחה והתקדמות או של אכזבה וליצירת דיאלוג שוויוני, שיתוף והפריה הדדית בין כל המעורבים בתחום (מתמודדים, משפחות, אנשי מקצוע, עובדים בתחום השיקום, אנשי אקדמיה וקובעי מדיניות).

2130 הודעות
1661 תשובות מומחה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/12/2012 | 00:29 | מאת: אביבה

שלום.מחפשת עבור בני בן ה-26 חולה סכיזופרניה נמצא עכשיו בבית . מטופל עי פסיאטר .הבן צריך תחלואה כפולה מאחר ומעשן חשיש. האחות שמטפלת בעינינו המליצה על קרית שלמה יישוב חרוצים בדקתי באינטרנט ונראה לי לא כל כ מתאים לבן מבחינת גיל .אולי יש מישהו מהיועצים שמכיר את המקום לתת חוות דעת על המקום. ואולי מכיר מקומות טובים אחרים שעונים על הדרישות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אביבה שלום, תהליך הגמילה במצבים של תחלואה כפולה כולל שני שלבים עיקריים : גמילה פיזית של כחודש בד"כ בבבתי חולים כמו פרדסיה , באר שבע בשלב השני ולא פחות משמעותי הוא דאגה להמשך טיפול רלוונטי בקהילה, שהטיפול מאוד אישי ותלוי ביכולות ובצרכים של האדם, יש הוסטלים , יש מסגרות של דיור מוגן וכד'. כדאי להתחיל ולתכנן הטיפול יחד עם עו"ס או פסיכיאטר המכיר את בנך ויש לו קשר טוב עימו. בהצלחה.

28/11/2012 | 11:10 | מאת: אסנת

אישרו לאחרונה נכות בדרגת אי כושר 65% ונכות רפואית 40%. אין לי מושג מה זה אומר.. השאלה שלי, היא האם אוכל לקבל מלגת לימודים להשלמת התואר שא5ני כרגע משלימה, והאם אני זכאית להשתתפות בשכר דירה? ואני לא יודעת למי לפנות, כי אני רואה כל מיני מידע שמפוזר באינטרנט בכל מיני עמותות וחברות פרטיות, אבל לא מטעם גופי הממשלה וביטוח לאומי.. מישהו? תודה אסנת

לקריאה נוספת והעמקה

אסנת שלום, מידע מקיף לגבי זכיותייך תמצאי לרוב אצל עו"ס שיקום שמטפלת בתיקך באגף השיקום בביטוח לאומי, שם תוכלי לבדוק אודות מימון לימודים ואפשרויות שיקום נוספות. בנוגע לסיוע בשכר דירה עלייך לפנות באופן ישיר למשרד השיכון ולבדוק האם עומדת בקריטריונים. אכן המידע מפוזר בשל ריבוי וייחוד הגופים הממשלתים השונים המטפלים כל אחד בנושא אחר. דרך נוספת לרכז המידע אודות הזכויות הוא לפנות לעו"ס בלשכת הרווחה באזורך ולהיעזר בה בריכוז הנתונים. כמו כן למיטב ידיעתי יש מידע באינטרנט באתר של משרד השיכון אודות הקריטריונים לקבלת סיוע בשכר דירה. בהצלחה, ,מיכל

24/02/2013 | 01:22 | מאת: גרפיקאית

את יכולה לגשת לביטוח לאומי למחלקת נכות כללית ולברר אם את זכאית לקבל שיקום מקצועי. אם כן, אולי הם יאשרו לך מימון שכר הלימוד, ואולי הם ירצו שלפני אישור כזה תעברי מבחנים כלשהם. גם אני עם נכות רפואית של 40% וביטוח לאומי אישר שאני זכאית לשיקום מקצועי. שלחו אותי למבחנים בבית לוינשטיין ברעננה. לפני המבחנים יצא שאני מסוגלת ללמוד ואישרו לי את מימון שכר הלימוד + נסיעות ללימודים + כלי עבודה.

אנחנו מחפשים. עבור אחי. מקום מקצועי ואיכותי לטיפול נפשי (דאגות חרדות). מחפשים מעין מסגרת טיפולית מסודרת משהו שדומה לכפר איזון. רק לאלה שסובלים מבעיות נפשיות.

שלום, למיטב ידיעתי רוב הטיפול במחלות נפש נערך בקהילה ולא במקומות מורחקים ומסוגרים, אני לא יודעת בדיוק מהם הצרכים ומדוע נראה לכם שצריך להרחיק אותו מהקהילה לשם טיפול. יש בצפון מקום שנקרא כישורית ושם יש גם נפגעי נפש, ושי איזשהוא מרכז ביישוב הרדוף גם בצפון. אין לי הרבה מידע לגבי המקומות הללו, אפשר בטח למצוא באינטרנט. הגישה הכללית היום היא יותר לטפל ולשקם את האנשים בתוך הקהילה שלהם ולא להרחיק בכדי שיוכלו לאחר שיעברו תהליך לחזור בקלות רבה יותר לתפקד כחלק מהקהילה הטבעית שלהם. בהצלחה, נהורה

בית מאזן לכל קופת חולים יש לה בתים מאזנים שהיא מממנת בית מאזן יש סוטריה של לאומית

15/11/2012 | 10:41 | מאת: יסמין

אדם בן 65, ירושלמי, מוכר כנכה נפש מבטל"א, המשפחה רוצה להפנות לסל שיקום. למי פונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יסמין אם לאדם זה 40% נכות נפשית ומעלה אכן זכאי לעלות לועדת סל שיקום אזורית. יש טפסי סל שיקום שצריכים להיות ממולאים על ידי הגורמים הרלוונטים, למשל דו"ח סוציאלי (עו"ס) , דו"ח פסיכיאטרי (ע"י הפסיכיאטר המטפל) ומידע רלוונטי מביטוח לאומי. יש אפשרות להוריד טפסי סל שיקום ולדאוג באופן עצאי למילויים, ויש אפשרות לבקש זאת מהמסגרת בה נמצא במעקב למשל, מרפאה לברה"נ או עו"ס ברווחה. לאחר מילוי הטפסים , יש להגישם למשרד הבריאות , סל שיקום מחוז ירושלים , לאחר מכן יזומן לועדה בה ידונו על השירות המתאים ביותר עבורו. בהצלחה.מיכל

שלום רב. היום שלא במודע הייתי כל היום עם ה-MP שלי. הייתי אצל רכזת השיקום שלי, מתאמת הטיפול ברמת חן, קצת בבית על המחשב ובמכון הכושר שלי. היה לי ויכוח עם החברים לגבי צפיה בטלוויזיה או במחשב ועדכון לגבי המצב הביטחוני. הם אמרו שאני מנסה לברוח. אני טוענת שלו וגם אי אפשר לברוח מזה. מחר בטח זה יהיה שיחת היום. אני מנסה להתמודד על ידי חשיפה במינון נכון ולעשות את מה שעושה לי טוב. אני חושבת שלכל אחד יש דרך התמודדות שונה. אני נפגעתי במהלך מלחמת לבנון השנייה (גרה במרכז כל הזמן). לדעתי אחד הטריגרים לסכיזופרניה שלי זה שהטלויזיה הייתה דלוקה כל הזמן. אני חושבת שכל אחד יודע מה נכון וטוב לו. האם אני צודקת? בתודה מראש, עדי

עדי שלום, כאמירה כללית אני נוטה להסכים איתך שכל אחד יודע מה הכי טוב בשבילו, אבל כדאי ללמוד מניסיון ואם חשיפה לא עשתה לך טוב בעבר מה שהתנה שהיא תעשה לך טוב כיום? בהצלחה, נהורה

17/11/2012 | 19:46 | מאת: adi

אבל הצבא לא שינה הנחיות. אז מחר יש לי פעילויות מחוץ לבית. אם יהיה משהו, יש הוראות מה לעשות.

14/11/2012 | 14:37 | מאת: א.

אני בן 30, סובל מסכיזופרניה אבל מתפקד כרגיל.לא עובד כרגע, איו לי חברים, אין ומעולם לא הייתה לי חברה.אני כל היום בבית משועמם ובודד. הדבר הכי גרוע הוא שאני יודע שחיי אף פעם לא ישתנו ולעולם לא אזכה לחיים נורמלים כמו כל אדם בגילי. אני מיואש ולא יודע מה לעשות כדי לשנות את המצב. זקוק לעזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מבינה את תחושת היאוש שאופפת אותך, אכן עצם השהיה בבית בבדידות ללא תעסוקה יכולה ליאש אדם עם או בלי מחלה. אני לא יודעת עוד פרטים עליך אבל באופן כללי שירותי סל שיקום יכולים לסייע לך לשקם את חייך מבחינה תעסוקתית וחברתית, בקריטרניונים הם לפחות 40% נכות נפשית. בהצלחה נהורה

12/12/2012 | 19:16 | מאת: א

אתה יכול לפנות למייל הבא healthisus@bezeqint להסביר את בעייתך, מנסיון מצבך ישתפר פלאים אל תשלך אלי מייל בבקשה

שלום האם יש אפשרות לקבל בחורה נפגעת נפש שנמצאת בהריון בחודש רביעי להוסטל? (אם מוכח שהיא נפגעת נפש ואין לה מקום אחר לשהות בו, ללא קשר אם יקחו לה את הילד או לא יקחו לה את הילד).

17/12/2012 | 06:21 | מאת: y

יש אפשרות שכזאת ??

10/11/2012 | 22:55 | מאת: גילה

האם עמותת כנפיים מקבלת אנשים מסל שיקום של ביטוח לאומי לסדנת הכתיבה של כנפיים. אם כן אודה לפרטי התקשרות.

11/11/2012 | 00:11 | מאת: אייל

היי . גם אני אשמח באם ישנה קבוצה שכזו.. תודה

11/11/2012 | 11:10 | מאת: מרכז ממ"נ

פרטי קשר בנושא סטודיו לכתיבה של כנפיים העתק והדבק את הקישור הבא : http://www.target.co.il/knafayim/studios.htm בהצלחה

לפעמים אין ברירה ואין לאן ללכת ל א לכולם יש משפחות יש מישהו עם נכות נפשית שמצליח מ2,200 להחזיק דירה?

שלום הילה ! מאוד כואב לקרוא שאין לך לאן ללכת . אשמח להיות איתך בקשר ולנסות לעזור לך .. שבוע טוב

יש לי חברה שסובלת מדבר שנקרא אישיות גבולית היו לה חיים לא פשוטים והיא רוצה לעבור שיקום היא מאוד חכמה ונחמדה , ויש לה קושי מול סרטס היא רוצה לעבור שיקום אבל היא לא מעוניינת להיקרא כנכה בביטוח לאומי בעניין העוקף לכך הלחיצו אותה מאוד ואמרו לה דברים שלדעתי הם לא נכונים אמרו לה שאם היא תקבל 40% נכות זה לאוכלוסיה שונה ממנה כזו שהייתה מאושפזת וכל מיני דברים שהלחיצו אותה מלרצות מלקבל עזרה ...:/ האם ישנה אופציה אחרת להשתקם ? דרך אחרת דרכה היא יכולה לקבל סל שיקום ? דרך עמותה או כל דבר אחר אשמח לתשובה בנידון והיא צעירה בת גילי 25 אני חושבת שזו זוועה שהיא ניסתה להקבל עזרה והרופא הפחיד אותה ככה !

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום כמובן שהדברים שסיפרו לחברה שלך הם רחוקים מלהיות מדויקים ואני חושבת שאוןי שיחה עם מישהי כמוה יכולה לעזור ולשם כך תוכל לפנות לעמותת לשמ"ה שזו עמותה של מתמודדים שעוזרים למתמודדים. מעבר לכך ניתן לקבל סל שיקום גם בלי לעבור דרך ביטוח לאומי. יש אפשרות לפנות לפסיכיאטר מתוך רשימת פסיכיאטרים שיש אצל ארגון בזכות שהוא מומחה שיכול לקבוע שיש לה דרגת נכות של 40% מקבילה לזו של ביטוח לאומי ועם חוות דעת זו לקבל סל שיקום. בהצלחה נהורה

אני חולה סכיזופרניה, ומעבר יש לי עוד בעיות: 1)לחוץ מאוד אוד! 2)אני נלחץ מקשר עין עם אנשים 3)מאבד ריכוז בזמן שאני מדבר 4)מתבלבל בעשיית פעולות יומיומיות 5)חושב הרבה קרה לי שהייתי בחופשות של כשבוע כמה פעמים במהלך החיים ובמהלכן כל הבעיות האלה השתפרו ואחרי זה חזרו. עם השנים נוספות לי עוד ועוד בעיות דומות וקשה לי לחיות ככה! מה גורם לכל הבעיות האלה?מה הקשר ביניהן? למה במהלך החופשות הקצרות הכל השתפר? מה אני יכול לעשות נגד זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, לא מספיק ברור לי מפנייתך אם אתה נמצא בטיפול שיחתי ו/או תרופתי שיכול להקל על חלק מהקשיים שתיארת. בכל אופן הייתי ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת לקבל אבחון וטיפול מתאים שיחתי עם שילוב של תרופתי. בכל מקרה חלק מהקשיים שתיארת יכולים להיות אופיינים לאנשים המתמודדים עם סכיזופרניה וצריך ללמוד טכניקות שמקלות למשל על החרדה שאתה מתאר והחוסר מיקוד, כמו גם טיפול תרופתי עשוי לעזור בהפחתת העוצמה של הדברים. התיאור של ההקלה בחופשה, יכול להיות קשור לעובדה שאתה בסוג של "פסק זמן" מהתמודדות עם "החיים" שלך ואז ההתנהגות וההרגשה משתנה בהתאם.הקשיים חוזרים כאשר המציאות מכה שוב ואין לנו ברירה אלא להתמודד עימה. בהצלחה

04/11/2012 | 19:57 | מאת: א.ק

שלום, אני בת 27, יש לי 100אחוז נכות, ברצוני לבדוק את כל עניין הדיור המוגן, איך זה עובד? כמה זה עולה? אשמח מאוד לקבל תשובה בעניין.. בתודה מראש :-)

לקריאה נוספת והעמקה
05/11/2012 | 15:55 | מאת: hadara

היי. האם את מחפשת לעבור כדיירת מוגנת?.. במידה וכן - את מוזמנת ליצור עימי קשר. במקרה כרגע אני מחפשת שותפה לדירה קיימת (ואני בערך בגילך)

07/11/2012 | 16:31 | מאת: א.ק

כעיקרון אני מחפשת איפה להתחיל את העצמאות שלי, תודה על ההצעה, מאיפה את?

שלום, דיור מוגן הינו שירות של ליווי על ידי עובדת מקצועית ומדריך שיקום, על השירות עצמו את לא משלמת אלא מקבלת אותו מסל שיקום. אולם, את השכירות של הדירה והחשבונות השוטפים של הדירה את צריכה לשלם יחד עם שותפייך לדירה, כך שהמחיר משתנה לפי מחיר שכירות הדירה, השימוש במיים, חשמל, גובה ארנונה ועוד. כמו כן ככל שיש יותר שותפים 3-4 לרוב כל אחד משלם פחות. אנו מפעילים שירות של דיור מוגן בכל הארץ , אם את מעוניינת שלחי לי מייל ואתן לך פרטים של הרכזת דיור מוגן שלנו לפי האזור בו את מעוניינת לגור. בהצלחה נהורה [email protected]

04/11/2012 | 16:35 | מאת: גלית

אם יש מישהו באתר הזה שעבר אישפוז פסיכאטרי הייתי רוצה לדעת מה עוברים באישפוז כזה? הייתי זמנית כנכה עם סל שיקום אני צעירה עם בורדליין במצב נפשי שהחמיר ורוצה לאשפז עצמי לשם טיפול האם יש סיכוי שאקבל עזרה בדיור מוגן?מתקשה להיות לבדי ובלי שידאגו לי גם עוסית אין בתמונה ואין מי שידאג מצב נפשי וסוציו אקונומי קשה ומה הכוונה דיור מוגן במה מתבטאת העזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, באשפוז בד"כ עוברים שלב ראשון של אבחון והתאמת הטיפול ואז שחרור. במידה ותהיה זכאית לקבל שירותי דיור מוגן במסגרת סל שיקום, קיימות בעיקרון 2 אופציות 1. שאת שוכרת דירה בכוחות עצמך או עם שותפה ומקבלת השירות אליך הבייתה, או 2. קיימות דירות חברה בהן מתגוררות מ- 3 שותפות ומעלה ואז החברה לוקחת על עצמה את התיווך עם בעל הדירה. בשני המקרים שרותי הדיור מוגן כוללים שירות של עובד מקצועי + מדריכה שיקומית שמגיעים הבייתה ויחד איתך בונים מטרות ויעדים שהיית רוצה להשיג לעצמך בשלב זה בחייך ועוזרים לך ביישום המטרות הללו. כמו כן העובד המקצועי מסייע בתיווך בין הגורמים השונים שאת צריכה קשר עימם (למשל, תעסוקה, רווחה, פסיכיאטר וכד') כמו גם מסייע במיצויי זכוייתיך. יש היום המון חברות שמציעות שירותי דיור מוגן ומומלץ לעשוש סקר שוק. בהצלחה.

03/11/2012 | 20:51 | מאת: אנונימוס 27

שלום... אני בן 27, בעל תואר ראשון במשפטים, שסובל מדיכאון כרוני + התקפי חרדה + עייפות כרונית במשך שנים ארוכות ומטופל עם תרופות. סיימתי את לימודיי לפני שנתיים אך איני מצליח להתקבל לאף התמחות בשל מצבי. אני מאוד רוצה לעבוד ולעשות התמחות בעמותה כלשהי שתתחשב במצבי. האם יש גוף/עמותה שיכולים לעזור לי בכך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשוק קיימות מספר חברות השמה לשילוב בשוק החופשי , שתפקידם לסייע ולעבור תהליך מכוון תעסוקה יחד עם המתמודד שבסופו אמורה להימצא עבודה מתאימה לכישורים וליכולות של אותו האדם . גם לאחר מציאת העבודה הם מלווים את המתמודד בדילמות ובקשיים שקUשורים לעולם העבודה. הליווי יוכל להיעשות מול המעסיק או מאחורי הקלעים בלבד הכל בהתאם לרצון של המתמודד. מידע בנושא ניתן למצוא באתר משרד הבריאות ובאתר ממ"ן. בהצלחה.

בני בן 38 מאובחן כסכיזופרני ומאושפז ברציפות למעלה מעשרים שנה בבתי חולים לחולי נפש במחלקות כרוניות. כל הנסיונות לשקם אותו בהוסטלים או בדיור מוגן נכשלו עקב אי שיתוף פעולה מצידו. לאחרונה נאמר לי שמכיוון שעקב הרפורמה בתי החולים הממשלתיים יעברו לרשות קופת חולים, הרי שהחולים הכרוניים ישוחררו לבתיהם. אני אשה בודדת וחולת לב ואני לא מסוגלת להתמודד עם מגורים משותפים עם בני ושאלתי היא האם בית החולים יכול לשחרר אותו לביתי ללא הסכמתי והאם החוק מחייב אותי להסכים למגורים כאלה. תודה רבה

שלום חנה, לא תמיד מסלולי השיקום הקיימים מתאימים לכולם.ועוד יותר קשה הדבר לאחר שהות כל כך ממושכת בבית חולים. אני יכולה להבין את דאגתך מנשיאה בנטל ובאחריות שבמגורים משותפים שכאלה. החוק לא יכול לחייב אותך לקחת אותו למגורים משותפים עימך . ניתן לשחרורו ללא כל הסכמה שלך אלא אם כן את האפטרופסית על פי חוק ועל פי מינוי של בית משפט. קיימות אלטרנטיבות אחרות מבית חולים כמו מגורים אינטנסיביים, וכד' שאני מניחה שישקלו כאופציה במידה ויוחלט על שחרורו. בכל המקרה הרפורמה עשוייה לקחת זמן.

30/10/2012 | 11:41 | מאת: אה

לדירה מטופחת במרכז גבעתיים דרושה שותפה, נקייה ומסודרת ולא מעשנת. הדירה מלווה ע"י עמותת אנוש. לפרטים- איש קשר אלי - 0549299747

16/01/2013 | 19:24 | מאת: קרן

מחפשת לעצמי דירה אני בעלת נכות נפשית, נחמדה מאד מה מחיר שכר הדירה לחודש, ארנונה,ועד בית אצלכם?

17/01/2013 | 09:27 | מאת: אלי

שלום קרן, הדירה הספציפית הנ"ל נתפסה כבר, אולם אם את מעוניינת בחיפוש שותפה או דירה לדיור מוגן את מוזמנת לפנות לסניף אנוש ר"ג/גבעתיים שם נוכל להיפגש ולראות האם יש לנו שותפה אחרת המתאימה לך. שם המנהל הוא דרור - 0549299516 שמי אלי ואני עו"ס בסניף ר"ג את יכולה גם להתקשר אלי -0549299747 יום טוב

אני בת 30 פלוס רווקה בעלת הפרעת אישיות גבולית שסימיינה הם חוסר יצבות תעסוקיתית וחברתית ודיכאון שמשתנה לעיתים יותר לעיתים פחות הופסקה לי קיצבה בסל שיקום הורדו אחוזי הנכות מ40 ל30 100 אחוז אובדן כושר עבודה לצערי אני מישהי מרשימה מידי קצת חכמה אך חיי מעידים על המון שנים של חוסר יציבות תעסוקתית ותקופות רבות של אבטלה יש מסמכים שמוכיחים הכל. איבדתי סל השיקום חונכות שעזר ועוד במדינת ישראל רואים שמישהובעלת נכות זמנית משתפר קצת ומנסה ללמוד מקצוע בכוחות עצמו אך מצבו הנפשי קשה עדיין ואין לו מקורות פרנסה וללא תמיכה והם חורצים גורלות של נכים. למי שקבוע לא פונים יותר הוא יכול לעבוד במשרה חלקית כהשלמת הכנסה הוא יכול ללמוד ויש לו הכנסה קבועה בכל חודש עד ואם הוא מצבו ישתנה איי פעם. זמנית הוכרתי שנה אחת בלבד והנה חיי טיפה הסתדרו ועכישו באכזריות ואיטמות הכל נגמר הקיצבה החנכות ורכזות התעסוקה ועמיתיםפ הכל מסיים גם אני ללא משפחה בכלל כך שאין לי לאן ללכת והיכן לגור ואין לי אפשרות לממן דירה אוכל חשבונות מחייה ניגשת לוועדת ערר עד שתינתן תשובת הועדה אהיה מספר חודשים לאל קיצבה ואז אזרק רחוב לא אוכל לחדש חזוה דירה כי אין לי מקורות הכנסה בכלל משרד הבריאות ובט"ל מודעים לעניין. כיצד אפשר להגיע לנכות קבועה לזרז זאת היות והוכרתי רק שנה אחת כבעלת נכות לאחר מלחמות רבות עם המערכת הותשתי?כדיי שלא אחיה מוועדה לוועדה בחשש למקור הכנסה רציפה וקורת גג. האם אישפוז על מצב נפשי שהחמיר יעזור לי כאן? מי שמקבל קיצבת נכות קבועה זכאי למשך המון שנים לקבל קיצבה ללא וועדות וברץ והוא יכול לעבד במשרה חלקית למען השלמת הכנסה והוא מקבל הנחות טיפולמימון לימודים אקדמיים ועוד איזו אפלייה.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, תפני בבקשה לארגון בזכות יש שם רכזת של תחום נפגעי נפש בשם יקירה היא תוכל לעזור לך מול סל שיקום. דרך אגב בשביל סל שיקום לא חייבים דרגת נכות מביטוח לאומי אפשר גם מפסיכיאטר מרשימת פסיכיאטרים מסוימת שכותב שיש לך נכות בגובה של 40% עדיין זה לא יעזור לך מבחינת הקצבה. בהצלחה נהורה

25/10/2012 | 16:10 | מאת: שירה

שלום, האם זה משנה מבחינת הקיצבה אם עובדים בשוק החופשי או במפעל מוגן או תעסוקה נתמכת בהנחה שהשכר שווה? השאלה אם אני עוברת למקום עבודה בשוק החופשי במשרה חלקית,ז"א לא מגיעה לגובה הקיצבה ,האם בגלל שזה מקום עבודה רגיל זה פוגע לי בקיצבה? תודה.

שירה שלום, במפעל מוגן אין כלל נגיעה לקצבה שכן העבודה במפעל הינה ללא תלוש מה שאומר שאין יחסי עובד מעביד על כן העובד גם לא זכאי לקבל דברים שקבועים בחוק כמו ימי חופש , מחלה, פנסיה וכד'. לגבי עבודה בשוק החופשי כל עוד לא מגיעים לגובה מסויים אין פגיעה בגובה הקצבה, לפני זמן לא רב אף הגדילו וחוקקו את חוק לרון שמטרתו לעודד אנשים לצאת לעבודה בשוק החופשי ולהגדיל הכנסתם, כך שגם אם עוברים את גובה הקיצבה, הקצבה עדיין נותרת ומקוזזת לפי דרגות שונות שנקבעו , (היינו קצבת עידוד) ולא כמו בעבר שהזכאות לקצבה הייתה אוטומטית מתבטלת כאשר אדם היה עובר את גובה הקצבה ומוכיח כושר השתכרות. למידע מפורט אודות חוק לרון מומלץ לגלוש באתר הביטוח לאומי. בהצלחה.

20/10/2012 | 07:44 | מאת: טליה

שלום, שוב חזרנו לימים הקשים והאפלים הבחור (24) מאושפז בפעם המי יודע כמה...גם הפעם בגלל אי לקיחת התרופות (לדברי הרופאים במשך כחודשים) הבחור מסרב להכיר במחלה וחי בהכחשה מוחלטת. לטענתו הכדורים מכהים את חושיו. ההורים,הבית והמשפחה מתפרקים ואין לנו דרך לעזור ולסייע. מה עושים? למי פונים? (הוא מסרב גם ללכת לטיפול).

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, לתרופות יש מחיר, ייתכן מאוד שהן מכהות את חושיו השאלה היחידה היא האם זה שווה את זה? האם להיות מאוזן ולא לסבול מהתקפים של מניה ודיכאון שווים את כהות החושים באופן תמידי וזו שאלה שרק מי שלוקח את התרופוה יכול לענות עליה. יש מגוון של תרופות כיום ופסיכיאטר טוב שעובד יחד עם הלקוח שלו יכול לעזור לו למצוא את הטיפול המתאים לו. מניסיוני שיחה עם קבוצת שווים עוד אנשים שמתמודדים כמוהו יכולה לעזור לקבל את המחלה ואת המחיר של התרופות . אפשר לנסות לפנות לאנשים המתמודדים עם מניה דיפרסיה גם דרך האתר הזה ובארגוני מתמודדים, בכדי לקבל תמיכה מתאימה.\ בהצלחה, נהורה

תודה.איך מגעים לאותם לקבוצת שווים?

שלום, תנסי לחפש באינטרנט ארגון בשם "עוצמה" זה של משפחות שיכולים להפנות אותך לקבוצת השווים או תחפשי באינטרנט את "בנפשנו". נהורה

22/10/2012 | 08:59 | מאת: משה

קיימת עמותה של מתמודדים שנקראת לשמ"ה שאחד הנושאים שהיא מנסה לקדם הוא "תמיכת עמיתים" - הכוונה לסיוע ותמיכה של מתמודדים מנוסים במתמודדים אחרים במצבים שונים (כולל הכחשת מחלה, סירוב לקחת תרופות או טיפול אחר ועוד). לפרטים נוספים על לשמ"ה : www.lishma.co.il בהצלחה

22/10/2012 | 09:57 | מאת: יקי סינגר

אני סבור ששוה לכם לפנות לאחד ממרכזי יעוץ למשפחות שקימים באזרוכם (כגון מיל"ם) כדי לקבל יעוץ להתמודד עם תקופה זו ולתמוך בבנכם לאורך תקופה.

19/10/2012 | 15:57 | מאת: מיכל

בחור בן 21 הסובל מ o.c.d ומטופל תרופתית טוען שאינו מסוגל לעבור טיפול קוגנטיבי. הוא בטוח שטיפול כזה ישבור אותו נפשית. האם יש טיפול נפשי שפחות מאיים מבחינה נפשית שיכול לעזור לו במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, כל טיפול מהווה איזה שהו איום על כל מטופל והרבה מהאנשים חווים אמביוולנטיות לגבי הטיפול , שכן על מנת להתקדם בטיפול צריכה להיות התעסקות עם החלקים הפגיעים ולחזק את ההתמודדות האישית שלו עם אותם החלקים. אגב אמביוולנטיות זו וחששות אלו חשוב שיהיו מדוברות בטיפול עצמו ועף קודם כל ניתן להתעסק עם חששות אלו לפני הכל. חשוב לציין כי כל טיפול נעשה בהתאם לקצב של המטופל ולבשלותו לעסוק באותם החלקים. הטיפול הקוגניטיבי הינו כשמו ומתעסק דווקא עם החלקים הקוגיניטים וכולל אימון וניתוח של מחשבות האדם (החלק הקוגניטיבי) על מנת לחשוף הטיות בחשיבה של האדם ולהציע תיקון אפשרי על ידי העלאת אופציות חשיבתיות נוספות. ניתן לחפש כל מיני טיפולים קונבנציונאלים אחרים אם כי גם שם צפויה התעסקות עם חלקים אלו. חשוב לציין כי דווקא טיפול קוגניטיבי הוכח כמועיל ביותר לאנשים עם o.c.d. בהצלחה.

22/10/2012 | 09:58 | מאת: יקי סינגר

הוא יודע מה זה טיפול קוגנטיבי ? יש לו נסיון בכך ?

22/10/2012 | 17:22 | מאת: מיכל

הוא שמע על כך מהרופא הפסיכיאטר שהוא נמצא אצלו למעכב. אין לו נסיון מעבר לכך

האם יש טפול להפרעה זו ? ואם לא משתף פעולה ?? חושש שלא ימצא מקומו בחברה לנצח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרעת האישיות האנטי סוציאלית הינה הפרעה המתאפיינת בחוסר אמפתיה או מצפון והתנהגות מניפולטיבית. הטיפול המקובל ביותר כיום הינו טיפול פסיכולוגי. מומלץ לפנות לאיש מקצוע מיומן המתמחה בטיפול בהפרעות אישיות. העדיפות בד"כ למטפלים שהתמחו ב- CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), בייחוד בענף הנקרא DBT, והוא המקובל כיום לטיפול בהפרעות אישיות. כמובן שלטיפול כזה דרוש שיתוף הפעולה המלא של האדם. יכול להיות ובמידה ואינו משתף פעולה שווה לקבל ייעוץ הורי שלעיתים עשוי להשפיע על מידת שיתוף הפעולה של הילד, ובכל מקרה עשוי להיות מקור לתמיכה בהתמודדות זו. בהצלחה.

13/10/2012 | 14:52 | מאת: לילך

לילך וינטראוב MSW, אוניברסיטת חיפה טיפול פסיכולוגי טיפול במצבי מצוקה עקב חרדה, דיכאון, משברי חיים, קשיים בזוגיות מומחית בטיפול בהתמכרויות, פגיעות מיניות, אלימות זוגית ובין-דורית טלפון 0502239040

22/10/2012 | 09:59 | מאת: יקי סינגר

?

12/10/2012 | 19:29 | מאת: דני

אני פגוע נפש, או חולה מה שזה לא יהיה. אני נורא רוצה ללמוד נהיגה אבל נראה לי הזוי שאצליח לנהוג. אני מפחד שמורה נהיגה רגיל מהעיתון לא יתאים השאלה למי לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום, בימים אלו ממש אני מלווה את אחד הדיירים שלי המתמודד עם מחלת נפש בלימודי נהיגה. אני לא יודעת כמה זמן אתה מתמודד, אבל לרוב אנשים המתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית צריכים אישור מוועדה מיוחדת כדי ללמוד נהיגה וכדי לקבל רישיון. כשאתה מתחיל את התהליך כמו כל אדם אתה צריך למלא טופס רפואי שרופא יחתום עליו, הרופא כותב את המחלה שלך ואז יזמינו אותך לוועדה שתחליט אם אתה יכול ללמוד נהיגה. לאחר מכן אתה צריך לעשות תאוריה ורק לאחר מכן ללמוד נהיגה (או במקביל), אנשים שאני ליוויתי וקיבלתו אישור ללימודי נהיגה התקשו מאוד לעבור את מבחן התיאוריה. אם אתה רוצה להשיג רישיון עליך להתחיל בתהליך מהתחלה ואין טעם לחפש עכשיו מורה נהיגה. הדייר לשי לומד אצל מורה בפתח תקווה ומאוד מרוצה. אין שום סיבה בעולם שמורה לנהיגה לא ירצה ללמד אותך אחרי שיש לך אישור הוא מרוויח על זה כסף. בהצלחה נהורה

שלום, סביר להניח שתצטרך לעבור מבחנים במכון של משרד התחבורה. הרבה אנשים עוברים מבחן זה. לפחות עד לפני שנה שהגשתי עם מישהוא טפסים למבחן תאוריה , כבר בשלב לפני תאוריה ביקשו שיגש למכון ארבע (מכון בתל אביב של משרד התחבורה). בסוף לאור המלצה של פסכיאטרית הצלחנו לדלג על שלב המכון. לדעתי השלב הראשון הוא התיעצות עם הפסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת לגבי האם ישנם מגבלות הקשורות לנהיגה ובמידה והפסיכיאטר חושב שזה אפשרי להמשיך לכיוון של תאוריה. יום טוב יקי

20/10/2012 | 21:57 | מאת: גרי

אתה לא צריך לפחד לשאול או אפילו לבקש ממורה נהיגה שילמד אותך אבל בשלב רישאון אתה צריך ללכת לרח" הארבעה בתל אביב ולגשת לוועדה עם יש לך אישור אז הכל פתוח לפניך אני בעצמי מתמודד עם בעיה כל שהיא אבל זה לא יקביל אותי ללכת ולעשות רשיון נהיגה

07/10/2012 | 13:23 | מאת: אייל

עובד בסופר במרכז.. בתור "אורזן".. אוקיי . העבודה כרוכה בלעמוד על הרגליים כל הזמן ..>>אז "נגיד " שאני איכשהו מסתדר עם זה . אך המצב נהיה שונה בשבוע האחרון היות והחלו להופיע כאבי גב . כאב גב תחתון עד כדי שקשה לי מאוד לעמוד ולהתכופף . המצב פוגע לי בעבודה ובחיים בכלל כלומר גם שאיני עובד מאודקשה לי לעמוד ולעשות כל מיני פעילויות אלו ואחרות.: אני לא יודע על מה לחשוב .. >כאילו עליי לחפש עבודה אחרת ושונה ??? << זה קושי רציני שדורש ממני הרבה . אשמח לשמוע את דעתכם ורעיונכם בעניין שלי . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום, אם יש לך כאבי גב אחרי עמידה ממושכת הרי שעבודה בתור אורזן לא מתאימה לך פיזית. אני מבינה שזה קשה לחפש עובדה למצוא עבודה מתאימה ובכלל לעשות שינוי בחיים. אך לעיתים זה נדרש, לפני שמחליטים על עבודה צריך לבדוק מה ביוק המטלות שנדרשות ממך בעבודה והאם הם מתאימות לך. עובדי השמה עוזרים בתהליכים אלו, אפשר לקבל ליווי של עובד השמה של תעסוקה נתמכת דרך סל שיקום והוא יכול לסייע לך. בהצלחה נהורה

20/09/2012 | 22:01 | מאת: רונן

אני חולה סכיזופרניה(סובל מהתסמינים השליליים) בן 22, בכושר גופני טוב. היו לי שנים, אחרי שהמחלה פרצה, שבהם הייתי עם הרבה אנרגיה ואקטיבי בהרבה מעל האדם הממוצע(סליחה על השחצנות), ובהדרגה מגיעות שנים שבהם אני חסר מוטיבציה, כוח ומתפקד מתחת לרמה של האדם הממוצע. כרגע אני בשנים של חוסר מוטיבציה וכוח.הבעיה שלי בשנים שאני חסר מוטיבציה, שמצד אחד אם אני מכריח את עצמי לעשות ואז אני מתעייף ומוצא את עצמי יושב מול המחשב או במיטה, ומצד שני(דבר חדש שהחלטתי לעשות), חשבתי שאולי אני יתן לעצמי לנוח ואז יהיה לי כוח. השאלות שלי-בזמן שהאנרגיה ירודה האם, לנוח לצבור אנרגיות או להכריח את עצמי לעשות-ואז להתעייף?את להפיק את המקסימום? איך לשפר את התפקוד??

לקריאה נוספת והעמקה

רונן שלום, כבני אדם יש לנו תקופות שונות של אנרגיה וחוסר אנרגיה מסיבות שונות: רגשיות, פיזיות. התזונה והרגלים של ספורט יכולים מאוד להשפיע. בנוסף אתה מתמודד עם מחלת הסכיזופרניה שיש לה גם סימנים שליליים, בנושא של המחלה אתה יכול להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך יש תרופות שעוזרות נגד הסימנים השליליים ויש תרופות שתופעות הלוואי שלהן כוללות עיפות. אני יכולה לתת לך מניסיוני כאדם וכמלווה אנשים עם מגבלה פסיכיאטרית. גם כאשר אין מוטיבציה וכוח משתדלים להמשיך לתפקד ולהאמין שיהיו תקופות טובות יותר. אחרי שמכריחים הרבה פעמים מגיע הכוח. כאדם, אני משתדלת להקשיב לגוף שלי ולתת לו לנוח כשהוא צריך ולוותר עם חלק מהתפקוד לפעמים. אני חושבת שצריך לאזן, אבל אל תפסיק תפקוד בסיסי ואל תשאר בבית, כי אחר כך יהיה לך מאוד קשה לחזור לתפקד ולחזור החוצה. הגוף מתרגל למנוחה. בהצלחה נהורה

תפרטי, מה זה אומר שהגוף מתרגל למנוחה?איך זה ישפיע ביום יום?

13/09/2012 | 19:23 | מאת: אלירן

אני ניפגע נפש בן 30 עובד במיפעל מוגן כעת מציעים לי הוסטל ואני מאד מעונין אך יש לי כלב פקינז מחונך כבר 4 שנים ואני לא מסוגל להיתנתק מימנו האים ההוסטל יסכים לקבל אותי עים הכלב הוא מחונך קטן וחמוד

שלום אלירן כדאי להפנות שאלה זו להוסטל הספציפי שתלך לראות. אולי בחלק מהמקומות אולי בכאלה עם חצר או גינה ,יהיה ניתן לשהות עימו. בהצלחה

שלום, אין איסור באופן כללי בהוסטל להחזיק כלב, זה תלוי בתנאי המקום. כשאתה פונה להוסטל אתה צריך להציג את המצב ובכל הוסטל התשובה יכולה להיות שונה. בהצלחה נהורה

11/09/2012 | 23:59 | מאת: אוריה

אני מקבל קצבת נכות נפשית זה מספר שנים (100%) צמיתה. רציתי לשאול לגבי "סל שיקום" אני עומד לבקש סיוע מסוים בסל שיקום בפעם הראשונה (חונך, לא לימודים או עבודה כרגע.) שאלתי היא מה בסל שיקום (אם בכלל) יכול להשפיע ואולי בעתיד לפגוע בהמשך קבלת קצבת נכות (100% שיש לי) מב"ל במקביל: 1) עבודה - ידוע לי שמעל סכום השתכרות מסוים להשפיע על קצבה אז אין לי מה לשאול 2) לימודים - האם לימודים שממומנים ע"י ב"ל (לנפגעי נפש) יכולים לפגוע בהמשך קבלת קצבה? קראתי פה ושם שאולי כן אז רציתי לוודא 3) האם כל בקשה לקבלת סיוע מסוים(כמו חונך לשעות הפנאי) שנמצא בסל שיקום יכולה לפגוע בקבלת הקצבה במקביל? התקשרתי לביטוח לאומי ואמרו לי שלא תהיה השפעה, אבל במקביל קראתי שיכולה להיות (כמו עם לימודים) לכן רציתי לשאול מניסיונכם. אודה על תגובות תודה, אוריה

לקריאה נוספת והעמקה

אוריה שלום, שום שירות שאתה מקבל מסל שיקום לא ישפיע על קצבת הנכות שלך. סל שיקום מיועד לאנשים עם מגבלה פסיכיאטרית שמקבלים קצבה. במידה ותעבוד ותרוויח מעל גובה הקצבה הקצבה תרד בהדרגה לפי חוק לרון. בהצלחה נהורה

10/09/2012 | 19:23 | מאת: מלי

האם זה מקובל שמי שהוכר כזכאי לדיור מוגן ( גר לבד בדירה משלו ) לא יזכה לביקור של חונכת /עוס במשך שבוע שלם או במשך שבועיים ?( עובדת בחופש /עובדת חולה וכו' ) מה ניתן לעשות בנדון ? למי ניתן לפנות ?

שלום, זה ממש לא מקובל כולנו בני אדם וקורה שאדם חולה או יוצא לחופש, אחריותו של מנהל הדיור המוגן לדאוג למחליף ולהמשיך לתת את השירות. במידה ואת לא מקבלת את השירות את יכולה לפנות למנהל הדיור המוגן שלפעמים לא מודע לכך שהעובד לא הגיע אלייך, במידה וזה חוזר על עצמו את יכולה להחליף חברה המספקת לך את שירותי הדיור, יש היום הרבה חברות, את יכולה להתלונן בלשכת הפסיכיאטר המחוזי לצוות הבקרה או רכזת סל שיקום איזורית. נהורה

שלום נהורה. אני מתמודדת עם סכיזופרניה, וילסון, וכו'. אני מעוניינת להרות. יש לי בן זוג. משתוקקת לילדים. רוצה לדעת אם יש ליווי מערכתי נפשי להורים מסוגי. יציבה נפשית. תפקוד תקין בחברה. עדי

שלום רב, יש שירות בבאר שבע וכפר סבא http://www.maman.org.il/site/flash/flashDetail.asp?flash_id=1017273 שנקרא ציפור לנפש שמיועד לנושא זה כמו כו בחלק מהמפראות אמור להיות אפשרות לשיחות בנושא. כמו כן יש תכניות להורות שמתאימים לכלל האוכלוסיה (אדלר....) כמו כן בחלק מהשרותים של דיור מוגן יהיו מוכנים לתמוך וללות את הנושא כמו כן אם תחפשי באינטרנט על אילאיל צין בגוגל תמצי מספר מאמרים וכתבות שהיא מדברת על הנושא יום טוב ובהצלחה יקי מנהל ידע עמותת "אנוש"

05/09/2012 | 16:35 | מאת: דליה

האם אפשר לפנות לקבלת עזרה של סל שיקום גם בלי להיות מוכרת כנכה נפשית בביטוח הלאומי או שהתנאי לכך הוא להיות נכה נפשית? ובמידה ומקבלים סל שיקום אילו הטבות ניתן לקבל מזה? ואם אכן אפשר לקבל את סל השיקום ללא נכות נפשית איך ניתן לעשות זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום, אפשר לקבל סל שיקום גם אם לא מוכרים בביטוח לאומי אם פסיכיאטר שמורשה לכך יש רשימה לדעתי באתר של בזכות או של משרד הבריאות אם הוא נותן חוות דעת שיש לך מגבלה מקבילה ל 40% נפשי. בסל שיקום יש שירותים בתחום הדיור, תעסוקה ופנאי. בהצלחה נהורה

04/09/2012 | 03:20 | מאת: שני

שלום, עברתי את ועדת סל השיקום, רציתי לדעת אם יש התחיבות לפרק זמן מסויים בהשכרה של ההוסטל, ז"א, אם אני באה לשוכר בשוק הרגיל הוא מקציב לי חצי שנה - שנה של התחייבות, אז ברצוני לדעת אם זה גם ככה בדיור המוגן. אני מקבלת כרגע 2464 ש"ח, כמה השתתפות יש? תודה, שני :) נב: נדודי שינה....

09/09/2012 | 09:40 | מאת: יקי סינגר

מצטער לא הצלחתי להבין חלק מהשאלה לגבי סיוע בשכר דירה, בתנאים מסוימים(אין דירה ברשותך..) אדם עם נכות נפשית לפי ביטוח לאומי של 40% יהיה זכאי לקבל סיוע ממשרד השיכון של בערך 800 שקל לשכירות. יש פרוצדורה לענין שכל שירות של דיור מוגן ילווה אותך בכך בהצלחה יקי סינגר מנהל ידע עמותת "אנוש"

שלום, נוטלת כדורים אנטי דיכאוניים מרשמי מפסיכאטר שאיתו אני בקשר רציף דרך קופת החולים אובחנתי כבעלת דיכאון מזו'רי קשה כיום בינוני עד קל והפרעת אישיות לא מסווגת לרוע המזל אני מטופלת ברפואה הציבורית כי אין אפשרות כלכלית ללכת לפרטי שירושם מכתב מדוייק יותר ואף פסיכאטר לא טרח לאבחן איזו הפרעת אישיות יש לי לפי כל התסמינים שקראתי יש לי הפרעת אישות גבולית שידועה כהרסנית בנושא תעסוקתי חברתי חוסר יציבות אי ויכולת לווסת רגשות ובאמת במשך כל השנים עברתי מעבודה כזו לאחרת במשך 12 שנים מאז שסיימתץי שרות צבאי אני רוב הזמן הייתי מובטלת ופיטרו אותי מכל מקום אחרי כמה ימים אוכמה חודשים כיום מקבלת קיצבת נכות נפשי 40 אחוז ואובדן כושר עבודה 100 אחוז אני זמנית עד לועדה שתיהיה בחודשים הקרובים. מקבלת קיצבה כמעט שנתיים קצת פחות משנה שהיה דיכאון קשה ולא תפקדתי ועוד 8 חודשים שהמצב מעט השתפר שקיבלתי קיצבה ותוך כדיי קיבלתי סל שיקום תעסוקה נתמכת וחונכות סה"כ מקבלת שירותים אלו 3 חודשים. מקבלת סל שיקום תעסוקה נתמכת וחנכות דרך משרד הבריאות תקף לעוד 9 חודשים, אני מחזיקה דירה בשכירות אין לי תמיכה מהמשפחה בכלל. שאלתי היא כיצד אוכל להמשיך לקבל קיצבה היות ועדיין לא התייצבתי על מקום עבודה יש נסיונות לעבוד במשרה חלקית ועליי להתקיים דירה מחייה ואני כן צריכה ורוצה בנוסף להעזר בשרותים של תעסוקה נתמכת/חונכות. עליי לציין שאין לי עוסי"ת כי העוסי"ת שלי יצאה לחופשת לידה ומאז לא נמצא מישהי שתמלא מקומה וגם ברווחה יש עומס בנוסף אני בהמתנה ליותר מחצי שנה לפסיכולוג חינם שוב אין לי אפשרות לממן טיפול נפשי שמאד זקוקה לו, במשרד הבריאות לא נמצאו פתרונות חוץ מלנסות להציע לי ללכת למפעל מוגן ואני ברמה גבוהה עדיין יש לי תקווה למצוא עבודה חלקית אוליי מלאה בשוק החופשי. ולכן אני שואלת כאן אין לי עם מי להתייעץ? לפי הרכזת הקומדת הבנתי שיש אנשים שעובדים במשך שנים אפילו 5 שנים ונעזרים בשיחות חיזוקים עם רכזת התעסוקה וגם ממשיכים לקבל קיצבה כאשר הקיצבה מקוצצת ומותאמת בהתאם לשכרם? האם יש לי סיבה לדאגה שלא אקבל קיצבה לארח הועד שתיהיה בקרוב למרות שמשתפת פעולה בנסיון למצוא עם עזרה ובלי עבודה ועד כה אין הצלחה בלהצליח לשמור על מקום העבודה ולהתמיד כי זו ההפרעה שלי. ללא קיצבה החל מ30/11 לא יהיה לי היכן לגור ואיך לשלם חשבונות לקנות אוכל לשרוד. מודאגת מאד אלמונית

על איזו ועדה את מדברת ? בעיקרון במידה ויש לך כבר קיצבה מביטוח לאומי, אני לא רואה סיבה לביטולה לפי התיאור שלך, יש סיבה ? יקי סינגר, מנהל ידע עמותת "אנוש"

אני בעלת נכות 40 אחוז ואובדן כושר עבודה 100 אחוז אני זמנית עד לועדה שבה יוחלט המשך זכאותי התחלתי לעבוד כשכירה במקום כלשהו מצאתי עבדוה זו לבד ובגלל טופס 101 שוב מצהירים על קבלת נכות כתבתי שאני מקבלת קיצבת נכות 2,200 ש"ח ולכן ביקשו ממני ללכת בכל מקרה למס הכנסה לעשות תאום מס כשאר יהיה לי חודש עבודה ללכת עם התלוש שכר מהם. שאלתי האם יש צורך בתאום מס כאשר שכרי יהיה נמוך מהקיצבה? האם יש צורך לשעות תאום מס כשאר השכר גבוה מהקיצבה? האם יש לעשות תאום מס גם כאשר רכזת תעסוקה נתמכת מוצאת את המשרה? מעבר לזה ביקשו ממני אישור מרופא תעסוקתי שאני אכן יכולה לעבודעקב הנכות מותר להם לבקש דבר כזה? מה הנוהל לגביי זה אף אחד לה הסביר לי תודה.

03/09/2012 | 13:02 | מאת: אלמונית

שלום, נקבעו לי אחוזי נכות נפשית של 40 אחוז ודרגת אי כושר 60 צמיתה .היו לי 75 אי כושר זמנית ולאחר שנתיים נקבעו לי 60.מצבי הנפשי הדרדר עקב טראומה של אובדן בני בתאונה. אך מצבי אינו משתפר עם הזמן אלא מחמיר .איבדתי לגמרי את יכולת ההשתכרות שלי .מה עליי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עלייך לפנות לביטוח לאומי ולבקש החמרה במצב. נהורה

09/09/2012 | 09:48 | מאת: יקי סינגר

שלום, כדי לפנות להחמרה לביטוח לאומי. אפשר לעשות זאת באופן עצמאי או בתמיכה של הפסיכיאטר, מתאם הטיפול או עובד הסוציאלי במרפאה בהצלחה יקי סינגר מנהל ידע עמותת "אנוש"

30/08/2012 | 11:00 | מאת: אלי

שלום לכולם, אני עו"ס באחד מהדיורים המוגנים באזור המרכז, אני מלווה זוג מתמודדים המחפשים מקום בו ניתן לקבל טיפול זוגי במחיר סביר/חינם, מדובר על זוג מתמודדים כך שיש צורך להבנה בתחום ופתיחות . אם מישהו יודע על שירות המיוחד לזוגות מתמודדים אשמח אם יפנה אותי. תודה אלי

09/02/2013 | 23:36 | מאת: יערה

היי אלי, בימים אלה, אני בוחנת אפשרות להקים מענה ייחודי של טיפול זוגי למתמודדי נפש., עדיין, אינני יודעת האם ואלו מענים קיימים בנושא., האם קיבלת התייחסויות לשאלתך? האם כעת הזוג מטופל? אשמח לסייע, שבוע טוב, יערה

10/02/2013 | 09:05 | מאת: אלי

אשמח לענות לך בפירוט ולשמוע על התוכניות שלך . אשמח אם תכתבי לי את המייל שלך לתגובה.

27/08/2012 | 13:27 | מאת: פנינוש

שלום רב. אני משתקמת ועובדת כראש צוות במפעל מוגן כשנתיים. באוקטובר ,נפתחת ההרשמה לקורס הנ"ל שיפתח בינואר 13. הקורס מאוד מאוד יקר. וזה קצת מוזר, הרי אני מתקיימת מקצבת ביטוח לאומי. האם סל שיקום עוזר לאנשים כמוני שמעוניינים להתקדם ולקבל הכשרה נוספת, בתחום בריאות הנפש? האם הוא מממן את הקורס? תודה.

שלום, במקרים כמו שלך לרוב מקום העבודה מממן או מממן חלקית את הקורס. כך היה עם תלמידיי הקורס שאני עברתי. בהצלחה!

27/08/2012 | 17:48 | מאת: פנינוש

המפעל, צריך אותי בתפקיד של ראש צוות. אני אחראית על מחלקה מאוד קשה,יחסית. הם לא זקוקים לי כמדריכה לכן כדי לא "להיתקע" שם ,החלטתי להתקדם בעצמי, ולעבור קורס זה.

שלום האם מעסיקים משתקמת שנמצאת בחודשי הריון מתקדמים במפעל מוגן? או שלא מעסיקים בחורה בהריון?

26/08/2012 | 21:26 | מאת: יקי סינגר

לא שמעתי על מדיניות שלא להעסיק. אני מניח שצריך אישור רפואי

ועובדת סוציאלית שתבוא אליי פעם פעמיים בשבוע כאשר אני גרה בבית הוריי?

לענ"דעתי.. אכן כן אפשרי לקבל שירות .. אך עכ"פ תשאלי ותבררי אצל ועם העו"ס שמלווה אותך . בהצלחה ושבוע טוב

26/08/2012 | 21:28 | מאת: יקי סינגר

שלום רב, יש צורך בהכרה של 40% נכות נפשית ע"י ביטוח לאומי או לערוך מסלול עוקף ביטוח לאומי. לאחר מכן ישנו תהליך מול סל שיקום. את יכולה לתת פרטים נוספים על נושאים אלו לגביך ?

שלום באופן עקרוני השירות של דיור מוגן ולווין נועד לאנשים שגרים לבדם ולא עם בני משפחה באופן מפורש. לעיתים יש חריגים כאשר מדובר באנשים הרוצים לצאת מבית הוריהם וזקוקים לשירות בכדי לעשות צעד זה, לתקופת זמן מוגבלת ניתן השירות. את יכולה לקבל שירות של תיאם טיפול כלומר עובדת מקצועית שתגיע אלייך ותלווה אותך אך לא מדריכה , או חונכת שהיא אינה אשת מקצוע כאשר את גרה בבית הורייך. בכל אופן הכל נתון להחלטה של וועדת שיקום, כמובן שהצד הראשון זה לפנות לוועדה. בהצלחה נהורה

30/08/2012 | 08:51 | מאת: יקי סינגר

מה מבחינתך מטרת המפגשים עם עובד סוציאלי ? רציתי להבין יותר את הצורך והרצון מעבר לדבר על שירותים כדי להבין יותר ולחשוב משם מה השירות שאת מחפשת.

03/09/2012 | 10:16 | מאת: בני

אני עו"ס בדיור מוגן, משרד הביראות מעניק אצלנו שירותי דיור ללא קשר עם יש או אין אנשים המתגוררים עם המתמודד

24/08/2012 | 11:52 | מאת: אנונימית

מתנצלת לא ראיתי את ההודעה , תוכלי בבקשה לשלוח לי שוב למייל [email protected] אשתדל לענות נהורה

23/08/2012 | 19:03 | מאת: פנינוש

שלום רב. אני עובדת במפעל מוגן, באזור הקריות, משמשת כראש צוות של מחלקה. אני משתקמת בעצמי. אני בעלת 17 שנות לימוד, גננת,ומדריכה בעברי. ברצוני להרשם בחודש אוקטובר לקורס "מתמודדים נותני שירות", שיחל בינואר 13 הקורס ייתן לי אפשרות לעבוד בתחום בריאות הנפש.הקורס מאוד יקר.שוחחתי עם עו"ס ברווחה. ברצוני לדעת האם באמצעות סל השיקום שיש לי, אני יכולה ללמוד . אין באפשרותי כמובן לממן זאת. תודה רבה.

26/08/2012 | 21:29 | מאת: יקי סינגר

אני יודע שבעבר היו מעט מילגות ללומדים בקורס. כדי לבדוק מול מזכירות בית הספר יקי

23/08/2012 | 15:43 | מאת: שמבדוי

לא הייתי בטוחה אם זה המקום לבקש תמיכה/אוזן קשבת אבל בסוף החלטתי לספר בכל זאת אני נמצאת בקשר זוגי כבר שנתיים וחצי, כ-4 שנים לפני הקשר הייתי מאושפזת 4 חודשים בעקבות התקף פסיכוטי. היה חשד לסכיזופרניה אבל הוא הופרך. כיום התקדמתי מאד ואני גם סטודנטית לפסיכולוגיה (שנה ראשונה!), ועדיין גרה אצל ההורים. הקשר ביני ובין הבחור תמיד היה מורכב, גם בגללי וגם בגללו (הוא בחור רגיש מאד, פוסט טראומטי בעקבות בגידה בזוגיות שחווה בעברו, וגם סובל מ-OCD). מצידי היו בתקופות מסויימות התקפי בכי ומצבים לא פשוטים שהוא נאלץ לחוות יחד איתי.. ובכל זאת נשארנו יחד חזקים. לאחרונה הקשר התדרדר ונוצר מצב שצריך להחליט לכאן או לכאן.. התחלנו להפגש עם פסיכולוגית יחד (הפסיכולוגית שלו), לשיחות זוגיות. הדברים העיקריים שהוא העלה מבחינתו שהפריעו לו, הם המצבי רוח שלי והמצבים שבהם אני פתאום מתנתקת ונשברת, לפעמים בלי שום סיבה נראית לעין. הוא אמר שהוא אוהב מאד אבל חושש שלא אתפקד בעתיד אם נחליט למסד את הקשר, ואצטרך להתמודד גם כאמא וכו'.. זה מאד העציב אותי, וזה גם חשש שלי ביני לבין עצמי, אבל אני הכי מפחדת עכשיו לאבד אותו בגלל זה. המצב שלי לאחרונה שוב מתדרדר ואני מפחדת שאולי יש לי סכיזופרניה (בזמן האשפוז, לפניו ואחריו לא אבחנו אותי בכלום, היה רק חשש לסכיזופרניה..). אני קוראת באינטרנט על התסמינים ובדקתי את עצמי (למרות שאני יודעת שממש לא כדאי) לפי ה-DSM וזה נשמע לי כל כך בכיוון הזה, ואני מפחדת!!! מה עושים עם הבחור, מה עושים עם הלימודים, האם אני אהיה מסוגלת לצאת בכלל מבית הוריי (גם שם מאד קשה לי), ומה ואיך ולמה............. אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך הפורום, לשם כך קבעתי תור לפסיכיאטר, וזה עוד כל כך הרבה זמן..... ואני כבר מתפרקת ואין לי עם מי לדבר על זה. מפחדת לספר על החששות שלי. מחשבות אובדניות שוב עוברות לי בראש לא פעם ואני מרגישה שמתקרבת לכיוון הזה, ויודעת שאסור לי להתחיל אפילו...... וזה כל כך קשההההההה אלוהים!!!!! מישהו.... מילה.. עצה.... אני כבר לא יודעת איפה לקבור את עצמי ואיך לא להתחרפן לגמרי עם ההרגשות האלה, והפחד לדבר על זה. הצילו :(

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את מרגישה כל כך רע והתור לפסיכיאטר כל כך רחוק, את יכולה תמיד לפנות למיון של בית החוים לבריאות הנפש הקרוב לאיזור מגורייך. בדיוק באותה מידה שאם אני חשה כאב פיזי והתור שקובעים לי לרופא רחוק מדי ואני לא יכולה לחכות אגש למיון בית החולים הפיזי הקרוב למקום מגוריי. היחיד שיכול לאבחן אותך ולהציע לך טיפול מקצועי הוא איש מקצוע. בהצלחה נהורה

שלום, אם את מרגישה כל כך רע והתור לפסיכיאטר כל כך רחוק, את יכולה תמיד לפנות למיון של בית החוים לבריאות הנפש הקרוב לאיזור מגורייך. בדיוק באותה מידה שאם אני חשה כאב פיזי והתור שקובעים לי לרופא רחוק מדי ואני לא יכולה לחכות אגש למיון בית החולים הפיזי הקרוב למקום מגוריי. היחיד שיכול לאבחן אותך ולהציע לך טיפול מקצועי הוא איש מקצוע. בהצלחה נהורה

16/08/2012 | 01:36 | מאת: ישראל .ס.

למנהלי הפורום שלום . אבקש לדעת אם טיפול שיניים דרך סל שיקום שיש לי . מכסה גם שתלים בטיפול שיניים. אני רוצה לעשות עקירה בלית ברירה אבל לא יודע אם יהיה לי כסף לעשות שתל. ויש לי סל שיקום. תודה

20/08/2012 | 21:18 | מאת: אייל

שלום ישראל ! לדעתי אין כיסוי של שתלים בסל שיקום .

24/08/2012 | 00:58 | מאת: ישראל

תודה על התשובה

שלום לפני חודש התחלתי לעבוד במפעל מוגן לאחר שקיבלתי אותו בסל שיקום בוועדה שנערכה לפני 3 חודשים. אני עובדת במפעל מוגן באיזור תל אביב. רציתי לדעת - אם ארצה לעבוד באיזור הצפון, מכוון שאני מעונינת לעבור לשם לגור בשכירות, האם זה אפשרי לאחר שעבדתי חודש באיזור תל אביב?? העובדת הסוציאלית אמרה שביטוח לאומי לא מאפשר שיקום בשני איזורים שונים בארץ.

שלום, את לא יכולה לקבל שירות משני מפעלים מוגנים במקביל כלומר שאם אתה עוברת לצפון את צריכה לסיים את השירות במפעל מוגן בתל אביב ולהתחיל ישורת במפעל מוגן אחר בצפון. את יכולה לממש את זכאותך למפעל מוגן בכל מקום ושירות בו תחפצי בארץ נהורה

12/08/2012 | 02:19 | מאת: דן

הי, אני מתנדב במסגרת מרכז מידע שפועל באחת השכונות של דרום ת"א. אנחנו מארגנים "יום בריאות בקהילה" במתנ"ס - הפנינג שכולל הרצאות, מידע, דוכנים של עמותות וחברות מסחריות, שיעורי ספורט ואפילו הצגה בנושא בריאות. ניסינו לתאם דוכן שבו נפגעי נפש ימכרו מוצרים שיוצרו במפעל מוגן, וכמה שבועות לפני האירוע ביטלו לנו... עשיתי חיפוש אינטרנטי, ומצאתי רק ת עמותת "שכולו טוב" שגם מתעסקת בזה. האם ידוע לכם אילו עמותות נוספות מפעילות דוכנים מסוג זה? האם יש רשימה מסודרת באתר כלשהו? נותרו עוד 3 שבועות לאירוע, ומאוד היינו רוצים לתאם מחדש דוכן...

15/08/2012 | 22:15 | מאת: יקי סינגר

יש אזורים שגם עמותת אנשו מפעילה דוכנים

08/08/2012 | 17:06 | מאת: נעמי

שלום וברכה. יש לי אחות בשנות שלושים לחייה שאובחנה כלוקה בבי-פולאר, דו קוטביות. אני יודעת שהיא משתמשת בתרופות פסיכיאטריות, שעוזרות לה רוב הזמן. לצערי לאחרונה היא שבה להשתמש בסמים קלים, שלפי ידיד קרוב שלה אומר שהם משבשים לה את הכל. מישהו ייעץ לאשפז עצמה לתקופה של כחודש בבי"ח פסיכיאטרי שיתן לה מסגרת שיקומית. ידיד שלה אמר לי שהוא יודע מקרוב שהיחס לחולים במקומות כשאלה הוא לא באמת יחס שיקומי. לרופאים ולאחיות אין באמת סבלנות לחרדות ולדיכאונות שלהם. המטופלים מטופלים בזריקות הרגעה והם לא האמת מקבלים כלים לחיים. שאלתי היא האם יש מקום כלשהו שמצוות לחולה אדם מעין קואוצ'ר שנותן כלי להתמודדות יומיומית. שיתן כלים לצמיחה אישית. כלים שיעזרו לה לפתוח דף חדש (לאחרונה היא פוטרה מעבודתה ויש לה חרדה ענקית ללכת ולחפש עבודה חדשה, מה שגרם לה לפצוע את עצמה ואחות אחרת שלנו אישפזה אותה ל48 שעות בבי"ח פסיכיאטרי). היש דבר כזה? היש מסגרת, כמו שיש מרכזי גמילה, שבה המטופל נמצא תקופה כלשהי שבאמת מעצימה את האדם? אשמח לתשובה מפורטת ואם יש - להפניה לאתרים מתאימים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נעמי שלום, לא כל כך הבנתי אם אחותך כרגע מכורה שצריכה מרכז גמילה ואז כדאי לפנות למרכזי גמילה שעוסקים בתחלואה כפולה, או שהיא אינה צריכה גמילה כי אינה משתמשת שוב בסמים. האם יש לה קצבת נכות? מוכרת בביטוח לאומי? במסגרת שירותים של סל שיקום יש אנשי מקצוע שהם אנשי שיקום שמסייעים לנשים המתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית לחזור למסלול בחיים שלהם, אבל זה בתנאי שהיא מוכרת בביטוח לאומי. יש גם מכון פרטי בשם צוהר שעובדים בו אנשים שמלווים מתמודדים בדרכם להחלמה ממחלת הנפש. תמצאי פרטים שלהם באינטרנט. וכמובן שיש גם מתאמות טיפול פרטיות נוספות בהצלחה, נהורה

09/08/2012 | 10:14 | מאת: נעמי

אחותי אינה מכורה , אך משתמשת לעיתים (די רחוקות) בסמים קלים. שוחחתי איתה אתמול, והיא לא סובלת מבי פולאר אלא מבורדר-ליין, הפרעת אישיות גבולית. האם הכרה מביטוח לאומי לא "תכתים" לה את העתיד? איך משיגים קיצבה מביטוח לאומי? האם היא צריכה טפסים כלשהם מהפסיכיאטרית שלה?

08/08/2012 | 16:16 | מאת: א

שלום, הנני סטודנטית שנה ג' לאדריכלות ובמסגרת לימודי אני כותבת סמינר בנושא השפעת ארכיטקטורת מוסדות האישפוז לחולי נפש על המטופל, ברצוני לשאול האם יש לכן היכולת לכוון אותי לספרים או מאמרים מקצועיים בנושא הנ"ל ובכל הנוגע לנגישות פסיכאטרית?בתודה מראש.

13/10/2012 | 11:16 | מאת: אריק

השאלה שלך הזכירה לי הרצאה ששמעתי פעם מפסיכיאטר. נושא ההרצאה היה השפעת מבנה האשפוז (ארכיטקטורה), על החלמת המטופלים. הפואנטה של המאמר היתה שמבנה מחלקות האשפוז במחלקה שבה הוא עובד משפיעה באופן שלילי על קצב ההחלמה. הפסיכיאטר הנ''ל פוטר מעבודתו בעקבות המאמר. לא זכור לי שם המרצה ובאיזה בית חולים מדובר. אולי תצליחי לאתר באינטרנט.

07/08/2012 | 10:08 | מאת: אלה

שלום לך, מניסיונך, האם יש לי סיכוי לקבל טיפול פסיכולוגי/תרפויטי ארוך טווח למרות שלא אושפזתי בעבר ? תודה ויום נעים.

07/08/2012 | 10:40 | מאת: אלה

ואם אפשר עוד שאלה : מה ההבדל בין שיחות תרפויטיות לבין טיפול פסיכולוגי ? במטרה ? בהיקף ? בהכשרה של המטפל ? תודה רבה .

08/08/2012 | 08:11 | מאת: יקי סינגר

שלום רב, במידה ואת מתכוונת לטיפול בשירות הציבורי- דהינו התחנות. ברוב המרפאות יש תורים ארוכים ואין קשר אם אושפזת או לא. להפך לעיתים הם מעדיפים בתחנות אנשים שלא אושפזו לטיפולים שיחתים. בקיצור הענין תלוי במרפאה המקומית של בריאות הנפש.\ לפי הבנתי טיפול פסיכולוגי נעשה ע"י פסיכולוג , טיפול תרפויתי נעשה ע"י אנשי מקצוע מוסמכים מתחומים חופפים (עובד סוציאלים, מטפלים באומנות...).

אלה שלום, יש אפשרות לקבל טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפיטי דרך קופת חולים במחיר של סביב 100 ש"ח לפגישה אך זה מוגבל למס' פגישות, טיפול לטווח ארוך יותר אפשר לקבל במרפאה לבריאות הנפש. באופן עקרוני טיפול פסיכולוגי נערך ע"י פסיכולוג יש כל מיני סוגים של טיפולים לפי האוירנטציה של המטפל. טיפול פסיכותרפויטי יכול להיערך על ידי מגוון של מקצועות שעשו לימודי פסיכותפריה בבית ספר לפסיכותרפיה לרוב מדובר בעובדות סוציאליות בעלות תואר שני. בהצלחה נהורה

06/08/2012 | 21:38 | מאת: שרי

שלום אני בת 31 ואני מתמודדת עם סכיזפורניה. אני בחורה מאד מתפקדת מורה לחינוך מיוחד עובדת בבית ספר ואני גם ספורטאית הבעיה היא שהסביבה סביבי אינה יודעת מהמצב שלי ורק המשפחה הקרובה יודעת. לכן אני חסרת חברים לחלוטין שיכולים לתמוך ולהאזין לי ולמצב שלי... זהו מקווה למצוא אוזן קשבת וחברה בני גילי שאוכל לשמור איתם על קשר

06/08/2012 | 23:37 | מאת: אייל

היי שרי ! קראתי ומאוד התחברתי ומבין אותך.. גם אני מתמודד עם סכיזופרניה בהצלחה . שמי אייל . 36 אשמח להיות איתך בקשר . בהצלחה

12/08/2012 | 11:35 | מאת: שרי

אשמח להיות איתך בקשר מצרפת את המייל שלי להמשך התכתבות [email protected]

05/08/2012 | 14:29 | מאת: נורית

האם קבלת קצבת נכות נפשית מביטוח לאומי מפריעה בחיפוש עבודה? בעת העבודה עצמה במקום מסויים ? יש למעסיק דרך לדעת על הקצבה שלי ? וכנל לגבי חברות השמה.. תודה, נורית.

05/08/2012 | 21:12 | מאת: deleted

נורית שלום, קבלת קצבת נכות לכשעצמה לא מפריעה לחיפוש עבודה. המעסיק צריך לדעת בכדי שלא יגבו ממך ביטוח לאומי כי את מקבלת קצבה או שאת יכולה לעשות זאת דרך ביטוח לאומי כמו תיאום מס. עלייך לקחת בחשבון שבמידה והשכר שלך יהיה מעל גובה הקצבה בהמשך לפי חוק לרון ייתכן וסכום הקצבה ירד. נהורה

02/08/2012 | 11:53 | מאת: ליאת

אני סובלת מדיכאון שמפריע לי במציאת תעסוקה ובכל תחומי החיים יש לי קשיים בריכוז וחוסר ביטחון עצמי שמפריע לי להתקבל ובכלל לגשת לעבודות שדורשות ריכוז וביטחון עם חברה למשל אני מפחדת לעבוד כקופאית שמא אעשה טעויות ואין לי ביטחון עצמי לגשת לעבודות עם קהל אני גם לא הולכת לראיונות עבודה שנדרש בהם ריכוז ועבודה עם קהל כי אין לי ביטחון לזה ומראש אני יודעת שאין לי סיכוי להתקבל ולהסתדר בעבודה. העבודות שעבדתי היו רק בתחומים של גני ילדים וקשישים רישיון נהיגה אני גם לא מצליחה להוציא.הבעיות שיש לי מקשות עליי להתפרנס באופן קבוע ובצורה מסודרת.ניסיתי כדורים פסיכיאטריים שלא עזרו וטיפולים פסיכולוגיים שגם לא עזרו.אני לא מקבלת קיצבת נכות מביטוח לאומי.ברצוני לשאול האם ביטוח לאומי יכול לעזור לי במציאת תעסוקה והאם כדי לקבל מהם עזרה ושיקום תעסוקתי אני חייבת להיות מוכרת כנכה אצלהם? והאם לאנשים במצבי מגיע לקבל קיצבת נכות אפילו זמנית?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום, אפשר לקבל נכות זמנית וזו החלטה של וועדה של ביטוח לאומי. בשביל לקבל עזרה במציאת תעסוקה כלומר עובדת שיקום של ביטוח לאומי כולל הכשרות תעסוקתיות , אבחון תעסוקתי והשמה לתעסוקה. בהצלחה, נהורה

06/08/2012 | 12:05 | מאת: יקי סינגר

יתכן שתוכלי לקבל נכות רפואית ואז בעקבות זאת קיצבה ותמיכה בשיקום תעסוקתי. הערכה יותר טובה יוכל לתת לך פסיכיאטר על כך. הפניה לביטוח לאומי היא דרך מחלקת נכות כללית בבקשה להכרה בנכות. יש טפסים באתר שלהם ולאחר מכן מחליטים על נושא הקיצבה ושיקום תעסוקתי . אם יש לך יותר מ-20% נכות נפשית עד רשאית לשיקום תעסוקתי.

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 43