שלום לכם אני אשמח לקבל עזרה בתחום הבא:)

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

09/11/2012 | 15:38 | מאת: שרון

יש לי חברה שסובלת מדבר שנקרא אישיות גבולית היו לה חיים לא פשוטים והיא רוצה לעבור שיקום היא מאוד חכמה ונחמדה , ויש לה קושי מול סרטס היא רוצה לעבור שיקום אבל היא לא מעוניינת להיקרא כנכה בביטוח לאומי בעניין העוקף לכך הלחיצו אותה מאוד ואמרו לה דברים שלדעתי הם לא נכונים אמרו לה שאם היא תקבל 40% נכות זה לאוכלוסיה שונה ממנה כזו שהייתה מאושפזת וכל מיני דברים שהלחיצו אותה מלרצות מלקבל עזרה ...:/ האם ישנה אופציה אחרת להשתקם ? דרך אחרת דרכה היא יכולה לקבל סל שיקום ? דרך עמותה או כל דבר אחר אשמח לתשובה בנידון והיא צעירה בת גילי 25 אני חושבת שזו זוועה שהיא ניסתה להקבל עזרה והרופא הפחיד אותה ככה !

שרון שלום כמובן שהדברים שסיפרו לחברה שלך הם רחוקים מלהיות מדויקים ואני חושבת שאוןי שיחה עם מישהי כמוה יכולה לעזור ולשם כך תוכל לפנות לעמותת לשמ"ה שזו עמותה של מתמודדים שעוזרים למתמודדים. מעבר לכך ניתן לקבל סל שיקום גם בלי לעבור דרך ביטוח לאומי. יש אפשרות לפנות לפסיכיאטר מתוך רשימת פסיכיאטרים שיש אצל ארגון בזכות שהוא מומחה שיכול לקבוע שיש לה דרגת נכות של 40% מקבילה לזו של ביטוח לאומי ועם חוות דעת זו לקבל סל שיקום. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה