O.c.d

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

19/10/2012 | 15:57 | מאת: מיכל

בחור בן 21 הסובל מ o.c.d ומטופל תרופתית טוען שאינו מסוגל לעבור טיפול קוגנטיבי. הוא בטוח שטיפול כזה ישבור אותו נפשית. האם יש טיפול נפשי שפחות מאיים מבחינה נפשית שיכול לעזור לו במצב כזה?

מיכל שלום, כל טיפול מהווה איזה שהו איום על כל מטופל והרבה מהאנשים חווים אמביוולנטיות לגבי הטיפול , שכן על מנת להתקדם בטיפול צריכה להיות התעסקות עם החלקים הפגיעים ולחזק את ההתמודדות האישית שלו עם אותם החלקים. אגב אמביוולנטיות זו וחששות אלו חשוב שיהיו מדוברות בטיפול עצמו ועף קודם כל ניתן להתעסק עם חששות אלו לפני הכל. חשוב לציין כי כל טיפול נעשה בהתאם לקצב של המטופל ולבשלותו לעסוק באותם החלקים. הטיפול הקוגניטיבי הינו כשמו ומתעסק דווקא עם החלקים הקוגיניטים וכולל אימון וניתוח של מחשבות האדם (החלק הקוגניטיבי) על מנת לחשוף הטיות בחשיבה של האדם ולהציע תיקון אפשרי על ידי העלאת אופציות חשיבתיות נוספות. ניתן לחפש כל מיני טיפולים קונבנציונאלים אחרים אם כי גם שם צפויה התעסקות עם חלקים אלו. חשוב לציין כי דווקא טיפול קוגניטיבי הוכח כמועיל ביותר לאנשים עם o.c.d. בהצלחה.

22/10/2012 | 09:58 | מאת: יקי סינגר

הוא יודע מה זה טיפול קוגנטיבי ? יש לו נסיון בכך ?

22/10/2012 | 17:22 | מאת: מיכל

הוא שמע על כך מהרופא הפסיכיאטר שהוא נמצא אצלו למעכב. אין לו נסיון מעבר לכך

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה