גובה קיצבה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

25/10/2012 | 16:10 | מאת: שירה

שלום, האם זה משנה מבחינת הקיצבה אם עובדים בשוק החופשי או במפעל מוגן או תעסוקה נתמכת בהנחה שהשכר שווה? השאלה אם אני עוברת למקום עבודה בשוק החופשי במשרה חלקית,ז"א לא מגיעה לגובה הקיצבה ,האם בגלל שזה מקום עבודה רגיל זה פוגע לי בקיצבה? תודה.

שירה שלום, במפעל מוגן אין כלל נגיעה לקצבה שכן העבודה במפעל הינה ללא תלוש מה שאומר שאין יחסי עובד מעביד על כן העובד גם לא זכאי לקבל דברים שקבועים בחוק כמו ימי חופש , מחלה, פנסיה וכד'. לגבי עבודה בשוק החופשי כל עוד לא מגיעים לגובה מסויים אין פגיעה בגובה הקצבה, לפני זמן לא רב אף הגדילו וחוקקו את חוק לרון שמטרתו לעודד אנשים לצאת לעבודה בשוק החופשי ולהגדיל הכנסתם, כך שגם אם עוברים את גובה הקיצבה, הקצבה עדיין נותרת ומקוזזת לפי דרגות שונות שנקבעו , (היינו קצבת עידוד) ולא כמו בעבר שהזכאות לקצבה הייתה אוטומטית מתבטלת כאשר אדם היה עובר את גובה הקצבה ומוכיח כושר השתכרות. למידע מפורט אודות חוק לרון מומלץ לגלוש באתר הביטוח לאומי. בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה