לימוד נהיגה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

12/10/2012 | 19:29 | מאת: דני

אני פגוע נפש, או חולה מה שזה לא יהיה. אני נורא רוצה ללמוד נהיגה אבל נראה לי הזוי שאצליח לנהוג. אני מפחד שמורה נהיגה רגיל מהעיתון לא יתאים השאלה למי לפנות?

דני שלום, בימים אלו ממש אני מלווה את אחד הדיירים שלי המתמודד עם מחלת נפש בלימודי נהיגה. אני לא יודעת כמה זמן אתה מתמודד, אבל לרוב אנשים המתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית צריכים אישור מוועדה מיוחדת כדי ללמוד נהיגה וכדי לקבל רישיון. כשאתה מתחיל את התהליך כמו כל אדם אתה צריך למלא טופס רפואי שרופא יחתום עליו, הרופא כותב את המחלה שלך ואז יזמינו אותך לוועדה שתחליט אם אתה יכול ללמוד נהיגה. לאחר מכן אתה צריך לעשות תאוריה ורק לאחר מכן ללמוד נהיגה (או במקביל), אנשים שאני ליוויתי וקיבלתו אישור ללימודי נהיגה התקשו מאוד לעבור את מבחן התיאוריה. אם אתה רוצה להשיג רישיון עליך להתחיל בתהליך מהתחלה ואין טעם לחפש עכשיו מורה נהיגה. הדייר לשי לומד אצל מורה בפתח תקווה ומאוד מרוצה. אין שום סיבה בעולם שמורה לנהיגה לא ירצה ללמד אותך אחרי שיש לך אישור הוא מרוויח על זה כסף. בהצלחה נהורה

14/10/2012 | 04:29 | מאת: יקי סינגר

שלום, סביר להניח שתצטרך לעבור מבחנים במכון של משרד התחבורה. הרבה אנשים עוברים מבחן זה. לפחות עד לפני שנה שהגשתי עם מישהוא טפסים למבחן תאוריה , כבר בשלב לפני תאוריה ביקשו שיגש למכון ארבע (מכון בתל אביב של משרד התחבורה). בסוף לאור המלצה של פסכיאטרית הצלחנו לדלג על שלב המכון. לדעתי השלב הראשון הוא התיעצות עם הפסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת לגבי האם ישנם מגבלות הקשורות לנהיגה ובמידה והפסיכיאטר חושב שזה אפשרי להמשיך לכיוון של תאוריה. יום טוב יקי

20/10/2012 | 21:57 | מאת: גרי

אתה לא צריך לפחד לשאול או אפילו לבקש ממורה נהיגה שילמד אותך אבל בשלב רישאון אתה צריך ללכת לרח" הארבעה בתל אביב ולגשת לוועדה עם יש לך אישור אז הכל פתוח לפניך אני בעצמי מתמודד עם בעיה כל שהיא אבל זה לא יקביל אותי ללכת ולעשות רשיון נהיגה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה