אני לא מבינה כלום..

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

28/11/2012 | 11:10 | מאת: אסנת

אישרו לאחרונה נכות בדרגת אי כושר 65% ונכות רפואית 40%. אין לי מושג מה זה אומר.. השאלה שלי, היא האם אוכל לקבל מלגת לימודים להשלמת התואר שא5ני כרגע משלימה, והאם אני זכאית להשתתפות בשכר דירה? ואני לא יודעת למי לפנות, כי אני רואה כל מיני מידע שמפוזר באינטרנט בכל מיני עמותות וחברות פרטיות, אבל לא מטעם גופי הממשלה וביטוח לאומי.. מישהו? תודה אסנת

אסנת שלום, מידע מקיף לגבי זכיותייך תמצאי לרוב אצל עו"ס שיקום שמטפלת בתיקך באגף השיקום בביטוח לאומי, שם תוכלי לבדוק אודות מימון לימודים ואפשרויות שיקום נוספות. בנוגע לסיוע בשכר דירה עלייך לפנות באופן ישיר למשרד השיכון ולבדוק האם עומדת בקריטריונים. אכן המידע מפוזר בשל ריבוי וייחוד הגופים הממשלתים השונים המטפלים כל אחד בנושא אחר. דרך נוספת לרכז המידע אודות הזכויות הוא לפנות לעו"ס בלשכת הרווחה באזורך ולהיעזר בה בריכוז הנתונים. כמו כן למיטב ידיעתי יש מידע באינטרנט באתר של משרד השיכון אודות הקריטריונים לקבלת סיוע בשכר דירה. בהצלחה, ,מיכל

24/02/2013 | 01:22 | מאת: גרפיקאית

את יכולה לגשת לביטוח לאומי למחלקת נכות כללית ולברר אם את זכאית לקבל שיקום מקצועי. אם כן, אולי הם יאשרו לך מימון שכר הלימוד, ואולי הם ירצו שלפני אישור כזה תעברי מבחנים כלשהם. גם אני עם נכות רפואית של 40% וביטוח לאומי אישר שאני זכאית לשיקום מקצועי. שלחו אותי למבחנים בבית לוינשטיין ברעננה. לפני המבחנים יצא שאני מסוגלת ללמוד ואישרו לי את מימון שכר הלימוד + נסיעות ללימודים + כלי עבודה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה