הפרעת אישיות לא מסווגת והמשך קיצבת נכות דואגת

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

03/09/2012 | 18:18 | מאת: אלמונית &

שלום, נוטלת כדורים אנטי דיכאוניים מרשמי מפסיכאטר שאיתו אני בקשר רציף דרך קופת החולים אובחנתי כבעלת דיכאון מזו'רי קשה כיום בינוני עד קל והפרעת אישיות לא מסווגת לרוע המזל אני מטופלת ברפואה הציבורית כי אין אפשרות כלכלית ללכת לפרטי שירושם מכתב מדוייק יותר ואף פסיכאטר לא טרח לאבחן איזו הפרעת אישיות יש לי לפי כל התסמינים שקראתי יש לי הפרעת אישות גבולית שידועה כהרסנית בנושא תעסוקתי חברתי חוסר יציבות אי ויכולת לווסת רגשות ובאמת במשך כל השנים עברתי מעבודה כזו לאחרת במשך 12 שנים מאז שסיימתץי שרות צבאי אני רוב הזמן הייתי מובטלת ופיטרו אותי מכל מקום אחרי כמה ימים אוכמה חודשים כיום מקבלת קיצבת נכות נפשי 40 אחוז ואובדן כושר עבודה 100 אחוז אני זמנית עד לועדה שתיהיה בחודשים הקרובים. מקבלת קיצבה כמעט שנתיים קצת פחות משנה שהיה דיכאון קשה ולא תפקדתי ועוד 8 חודשים שהמצב מעט השתפר שקיבלתי קיצבה ותוך כדיי קיבלתי סל שיקום תעסוקה נתמכת וחונכות סה"כ מקבלת שירותים אלו 3 חודשים. מקבלת סל שיקום תעסוקה נתמכת וחנכות דרך משרד הבריאות תקף לעוד 9 חודשים, אני מחזיקה דירה בשכירות אין לי תמיכה מהמשפחה בכלל. שאלתי היא כיצד אוכל להמשיך לקבל קיצבה היות ועדיין לא התייצבתי על מקום עבודה יש נסיונות לעבוד במשרה חלקית ועליי להתקיים דירה מחייה ואני כן צריכה ורוצה בנוסף להעזר בשרותים של תעסוקה נתמכת/חונכות. עליי לציין שאין לי עוסי"ת כי העוסי"ת שלי יצאה לחופשת לידה ומאז לא נמצא מישהי שתמלא מקומה וגם ברווחה יש עומס בנוסף אני בהמתנה ליותר מחצי שנה לפסיכולוג חינם שוב אין לי אפשרות לממן טיפול נפשי שמאד זקוקה לו, במשרד הבריאות לא נמצאו פתרונות חוץ מלנסות להציע לי ללכת למפעל מוגן ואני ברמה גבוהה עדיין יש לי תקווה למצוא עבודה חלקית אוליי מלאה בשוק החופשי. ולכן אני שואלת כאן אין לי עם מי להתייעץ? לפי הרכזת הקומדת הבנתי שיש אנשים שעובדים במשך שנים אפילו 5 שנים ונעזרים בשיחות חיזוקים עם רכזת התעסוקה וגם ממשיכים לקבל קיצבה כאשר הקיצבה מקוצצת ומותאמת בהתאם לשכרם? האם יש לי סיבה לדאגה שלא אקבל קיצבה לארח הועד שתיהיה בקרוב למרות שמשתפת פעולה בנסיון למצוא עם עזרה ובלי עבודה ועד כה אין הצלחה בלהצליח לשמור על מקום העבודה ולהתמיד כי זו ההפרעה שלי. ללא קיצבה החל מ30/11 לא יהיה לי היכן לגור ואיך לשלם חשבונות לקנות אוכל לשרוד. מודאגת מאד אלמונית

09/09/2012 | 09:45 | מאת: יקי סינגר

על איזו ועדה את מדברת ? בעיקרון במידה ויש לך כבר קיצבה מביטוח לאומי, אני לא רואה סיבה לביטולה לפי התיאור שלך, יש סיבה ? יקי סינגר, מנהל ידע עמותת "אנוש"

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה