אישפוז חוויות - ודיור מוגן?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

04/11/2012 | 16:35 | מאת: גלית

אם יש מישהו באתר הזה שעבר אישפוז פסיכאטרי הייתי רוצה לדעת מה עוברים באישפוז כזה? הייתי זמנית כנכה עם סל שיקום אני צעירה עם בורדליין במצב נפשי שהחמיר ורוצה לאשפז עצמי לשם טיפול האם יש סיכוי שאקבל עזרה בדיור מוגן?מתקשה להיות לבדי ובלי שידאגו לי גם עוסית אין בתמונה ואין מי שידאג מצב נפשי וסוציו אקונומי קשה ומה הכוונה דיור מוגן במה מתבטאת העזרה?

שלום גלית, באשפוז בד"כ עוברים שלב ראשון של אבחון והתאמת הטיפול ואז שחרור. במידה ותהיה זכאית לקבל שירותי דיור מוגן במסגרת סל שיקום, קיימות בעיקרון 2 אופציות 1. שאת שוכרת דירה בכוחות עצמך או עם שותפה ומקבלת השירות אליך הבייתה, או 2. קיימות דירות חברה בהן מתגוררות מ- 3 שותפות ומעלה ואז החברה לוקחת על עצמה את התיווך עם בעל הדירה. בשני המקרים שרותי הדיור מוגן כוללים שירות של עובד מקצועי + מדריכה שיקומית שמגיעים הבייתה ויחד איתך בונים מטרות ויעדים שהיית רוצה להשיג לעצמך בשלב זה בחייך ועוזרים לך ביישום המטרות הללו. כמו כן העובד המקצועי מסייע בתיווך בין הגורמים השונים שאת צריכה קשר עימם (למשל, תעסוקה, רווחה, פסיכיאטר וכד') כמו גם מסייע במיצויי זכוייתיך. יש היום המון חברות שמציעות שירותי דיור מוגן ומומלץ לעשוש סקר שוק. בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה