מסתם אאורטלי דו עלי מסוייד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/11/2023 | 17:42 | מאת: שמעון

בבדיקת אקו לב שעברתי נמצא; פרוזדור שמאלי 33 מ"מ שטח פרוזדור שמאלי 15 סמ"ר רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 46 ממ עובי דופן אחורי 10 ממ המסתם האאורטלי דו עלי מסוייד עם פתיחה טובה RAPHE בשעה 13.00 אי ספיקה קלה קוטרLAVOT 21 mm שטח המסתם האוארטלי לפי דופלר 1.2 סמ"ר מפל מירבי על פני המסתם האאורטלי 30mmhg מפל ממוצע על פני המסתם האאורטלי 15 mmhg מבנה וגודל שורש האוארטה והאוארטה העולה תקינים לאור הנתונים הנל האם אצטרך בכל מצב ניתוח להחלפת המסתם האוארטלי ומה מצב המסתם כרגע. תודה רבה

לפי הנתונים הנל יש היצרות קלה במסתם האאורטלי. ההיצרות הזו יכולה להתקדם עם השנים, בקצב שהוא אינדיבידואלי לכל מטופל, ודורשת מעקב באקו ובמרפאה קרדיולוגית אחת לשנה בשלב ראשון.

17/01/2024 | 20:32 | מאת: שמעון

שלום ד"ר נכבדה בתשובתך ציינצ שמדובר בהיצרות קלה על פי הנתונים שהצגתי לך שאלתי; מה ההבדל בין היצרות קלה כנל להיצרות בדרגה בינונית. תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה