הרגשת דופק מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/10/2023 | 21:37 | מאת: אורח

שלום דוקטור הלכתי לרופא במרפאה שפתוחה תמיד כי באותו הערב הרגשתי דופק וכשבדקתי במכשיר היה לי בין 130-150 ואז יורד ל85, הוא עשה לי אק״ג ויצא לי Sinus Arrhythmia הוא אמר לי שאין לי מה לדאוג וזה כתוב כי לקחתי אוויר וזה מראה סימן של לב בריא, האם אני צריך לדאוג? הוא אמר לי שזה רק לחץ.

29/10/2023 | 21:44 | מאת: אורח

רוצה לציין שעברתי שתי הולטר תקינים, ואקו לב פעמיים תקינים כולל בדיקת מאמץ תקינה.

תחושה של דפיקות לב מהירות או מוגברות יכולה להיות קשורה למתח אבל מובן שצריך לשלול קודם סיבות אחרות. חשוב להבין האם יש במקביל תחושת טרום עלפון, מה מחלות הרקע, והאם יש סיפור משפחתי של מחלת לב או הפרעות קצב. נשמע שבמקרה שלך נעשה בירור שהיה תקין. יחד עם זאת, אם התחושות ממשיכות, ובזמן שהן מופיעות נמדד דופק מהיר או לא סדיר במישוש הדופק, אפשר לבצע ניטור ממושך יותר של קצב הלב, למשל באמצעות שעון חכם או מכשירי ניטור אחרים

מנהל פורום קרדיולוגיה