יעוץ לגביי תוצאות בדיקת אקו us

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/10/2023 | 21:15 | מאת: טופז

הלכתי לעשות אקו לב עקב כאבים ממושכים בבית חזה וקוצר נשימה דופק מהיר. רציתי לדעת מה התוצאות האלו אומרות? רצוי לציין אני לא חוששת מפחד שיקרה לי משהו . מה שהייתי רוצה לדעת האם יש כדור שיכול לעזור לכאב בבית חזה? במצב כזה עם תוצאות כאלה? בדופלר יצא לי אי ספיקה מיטררלית במידה מנימלית. ו אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית ולחץ במחזור הריאתי כ30 ממ״כ שאר התוצאות תקינות יצאו בבדיקה.

על מנת לענות על השאלה מהו הבירור הנכון לכאבים בחזה, צריך להכיר את כלל מחלות הרקע, הגיל, הסיפור המשפחתי, התרופות, לבחון את אופי התלונות וומשכן, ורק לפי זה אפשר יהיה להגיד מה עוד גדאי לעשות. על פניו, ממצאי האקו המתוארים מעלה תקינים, אבל אין ספק שאם יש תלונות, יש צורך בהמשך בירור

מנהל פורום קרדיולוגיה