פעימות מוקדמות כל היום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/10/2023 | 11:13 | מאת: שולה

שלום, בת 56 אני סובלת מצניחת מסתם מיטראלי עם דליפה קשה. סובלת מגיל העשרה מפעימות מוקדמות. בתקופה האחרונה הפעימות מורגשים כל היום ולאורך כל היום. הרגשה שהלב נעצר ואז פתאום דופק אחד חזק. לעיתים קורה אחד אחרי השני ולפעמים יש רק פעימות מהירות. כאשר זה קורה יש םעמים שאני מרגישה כאילו אני שחור לשניה. ההרגשה מאוד מפחידה. אני מקבלת קרדילוק 2.5 ליום. מפחדת שיקרה לי דום לב, למרות שאני סובלת מהם המון שנים אך לאחרונה המצב החמיר. עשיתי בדיקת הולטר ואלה התוצאות: קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי - 51 קצב לב מקסימלי - 137 ממוצע - 73 הפרעות קצב חדריות PVC`s - 291 בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים מעט בלילה הפרעות קצב על-חדריות PAC`s - 82 בפיזור הומוגני מעט צמדים הפרעות הולכה - לא. שינויי st - לא. הקרדיולוג לא התרגש מהבדיקת ההולטר ואני נמצאת במעקב אבל יש לי המון פחדים וחרדות.

נשמע שיש שתי בעיות שצריך התייחס לכל אחת מהן בנפרד - האחת היא הדליפה הקשה דרך המסתם, השניה היא הפרעות הקצב. כל אחת מן הבעיות הללו עשויה לגרום לתחושת טרום עלפון ודורשת התייחסות. ההולטר אמנם נשמע בסדר, אבל זוהי דגימה קצרה, רק של יממה אחת שאינה בהכרח מייצגת. ממליצה על המשך בירור במרפאה קרדיולוגית. אם לא קיבלת מענה, אפשר לפנות לחווד שניה

מנהל פורום קרדיולוגיה